Prestige 662HW-61 Driver Lazım.

Kodla Büyü

dejaaxu

Aktif Üye
Arkadaşlar Merhaba.
Okulda internette problemler yaşıyoruz. Modemi yeniden kurmayı düşünüyorum.
Zyxel marka Prestige 662HW-61 Driver Lazım.
El Elden üstündür derler ben aradım bulamadım. Eğer sizlerde varsa veya okulda aynı modemi kullanıyorsanız bana yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar...

Sayın Hocam bu modem ağ üzerinden yapılandırılıyor. driver derken firmware mi kastediyorsunuz?

pardon web tabanlı olduğunu bilmiyordum.
o zaman firmware indirdim şimdi bi deneyeyeim
ilginize teşekkürler.

arkadaşlar okulun modemini zyxel prestige 662HW serisinden bi modemle değiştiridim ama bi türlü ip alamıyor..Modemin sayfasına giremiyıorum Nedeni ne olabilir ne yapabilirim acil olarak bi bilgi verebilirmisiniz?

dikkatli ol hocam güncelleme esnasında herhangi bir şey yapmayn problem olabilir

whatepity' Alıntı:
arkadaşlar okulun modemini zyxel prestige 662HW serisinden bi modemle değiştiridim ama bi türlü ip alamıyor..Modemin sayfasına giremiyıorum Nedeni ne olabilir ne yapabilirim acil olarak bi bilgi verebilirmisiniz?

bilgisayardan ip yi elle yapılandırın. 192.168.1.XXX ya da 192.168.2.XXX serisinden biri olacaktı.

ya hocam sorması ayıp olmazsa güncelleme olayını nasıl yapcaz.
firmware içinde 1xml, 1 bin, 1 rom dosyası çıktı.

güncellemeyi yaptı.
şimdilik problem yok gibi duruyo.
ilgili arkadaşlara teşekkür ederim sağolun.

hocam elle ip vermek de çözüm olmadı.. Ya airties modemi takınca sorunsuz çalışıyor ama o tek portlu okulda zyxel oldugu için bunu kullanmam gerekiyo ama bu da bağlanmıyo...Başka bir fikri olan var mı arkadaşlar?

olmamış ya. modemin sayfasından firmware tıklayıp bin dosyasını gösterdimve upload dedim yanlış yaptığımı düşünmüyorum.

eğer doğru ise problem telefon hattımızdan diye düşünüyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Maintenance bölümündeki firmware bölümünden güncelleme yapılıor bunu anlamak için güncelleme yapmadan önce system status bölümünden üst tarafta bulunan
ZyNOS F/W Version: V3.40(QR.8) | 10/28/2005 yazılı yere bakın benim son yüklediğim yazılım QR8 v3.4 önceki yoksa artık değişmiştir belli başlı değişiklikler var ilk etapta belli olmuyor ama mesela wireless ayarlarındaki bölüme yenilikler eklenmiş yani sonucta bir güncellme en günceli her zaman iyidir.

fatmacım senin sorununa gelince
2. alternatif önce başlıyorum bir airties tek port ise onu switch alıp modemi switche bağlayıp interneti öyle dağıtman
1. alternatif zyxel modem 192.168.1..... aralığından ip dağıtır air ties ise 192.168.2.... aralığını kulluanlır eğer manuel verdiysen son 2. basamağı i yapman yani
192.168.1.10
192.168.1.11 ...gibi
yani senin suan ki kullandğın makinen büyük bi ihtimal manuel ip verilmiş vede 192.168.2.... gbi ondan zyxele ulaşamıyosun önce otomatik ip almasını sağla bilgisayarın.

sonra web arayüzü 192.168.1.1 den ulaşılıyor DHCP server aktif olmadığı için modem ip dağıtmıyordur modemin advanced böllümünden LAN - LAN Setup u gir DHCP yazılı yerin karşısın server olarak işaretle ki aktif olsun Any IP Setup seceneiğinide active et. dhcp yoksa ip adresi dağıtamaz modem.
bu ayarlar tamam olduğu müddetce ister elle gir ister otomatik ip secili olsun bilgisayarlar internete bağlanır olmazsa yine yaz en azından modemi resetlersin arkasındaki düğmeden ve bağlantı ayarlarını tekrardan yaparsın yani kullanıcı isimlerini falan girersin
wizart setuptan kolay gelsin

sağol hocam ama olmuyor hala kopmalar yaşıyoz bide modemi değiştirip deneyeceğim olmazsa sorun hatta sanırım...

BBNET
Geri