Prefabrik ve Çelik Dublex Evler...

Kodla Büyü
Valla hocam eşimle benimde en büyük hayalimiz ama dediğiniz gibi pek yaygın değil.Yaptıran gören varsa bilgi verebilirse sevinirim.

Benzer bir başlık açmayı düşünüyordum bu aralar. Ortalama 2 ay gibi bir sürede bitiyor sanırım. Eğer şirketin bulunduğu bir bölgede değilseniz, bu süre zarfında işçilerin konaklama, beslenme vs gibi giderleri de size kalıyor sanırım. Büyük şehirlerde olup, arsası olanlar için bence düşünülmeli.

ben kafaya koydum :) tatilde bu işi bitirmek istiyorum, biraz arsa var ortasına yerleştiririz bir de çevre düzenlemesi, yerler çim, çitler ağaç önde bi havuz,
zaten 2-3 hafta bitiyormuş :) hayali bile güzel, görüntü zaten 10 numara maliyet desen daire fiyatının yarısı neredeyse, neyse araştırmaya devam...

peki bu tarz yapılar için belediyeden ruhsat, tapu v.s. gibi işlemler gerekiyor mu? ömrü kaç yıl?

share_' Alıntı:
peki bu tarz yapılar için belediyeden ruhsat, tapu v.s. gibi işlemler gerekiyor mu? ömrü kaç yıl?
Ömrü için 100 yıldan bahsediyorlar ve sanırım 50 yıl garanti veriyorlar. Normal bir ev için gerekli bütün ruhsat,tapu, evrak vs bunlar içinde geçerli.

1-2 yıl önce epey araştırmıştım.

EynelMefer' Alıntı:
olumlu ve olumsuz yanlarını paylşırmısınız girdap hocam, neden vazgeçtiniz yani?
Basit, Para :)

Zaten ileriye yönelik bir araştırmaydı. Kalite ve tasarım beni gerçekten cezbetmişti. Ama ilk mesajda da yazdığım gibi, şirketlerin bulunduğu şehirlerin dışında bir yerde yapmayı planlıyorsanız biraz sıkıntı ve masraf. Çünkü elektrik tedariğinden tutun, işçilerin barınma, beslenme gibi giderleri de size faturalandırılıyor.

Ama dediğim gibi, büyük şehirlerdeyseniz ve arsanız varsa mutlaka bir araştırma yapın. Adamlar normal bir daire fiyatının yarısına, bildiğimiz villa yapıyor. İleride çok daha yaygınlaşacağını düşünüyorum. Ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlandı.

150 mt^2 ye kadar yüzde 1 sonrası için yüzde 18 diyordu vergi için sitenin birinde :S bu soruyuda yazdım listeme sormak üzere :)

EynelMefer' Alıntı:
ben kafaya koydum :) tatilde bu işi bitirmek istiyorum, biraz arsa var ortasına yerleştiririz bir de çevre düzenlemesi, yerler çim, çitler ağaç önde bi havuz,
zaten 2-3 hafta bitiyormuş :) hayali bile güzel, görüntü zaten 10 numara maliyet desen daire fiyatının yarısı neredeyse, neyse araştırmaya devam...

maliyeti hiç ucuz değil bildiğim kadarıyla. soğuk bir şehirde yaşıyorsanız pek tavsiye etmiyorlar. akdeniz ege bölgeleri olabilir belki..

hocam akdenizde kar ve deniz görmeyen bir yer, yazları çok sıcak...
ve iklim şartlarına görede kullanılan malzeme değişimi ve ayarlanması yapılıyormuş...
maliyete gelince betonarmeden ucuz olduğu kesin de ne kadar pahalı olur bilemem...
100+100 =dublex 90 bin diyor 1.kalite malzeme..artıları çıkacaktır olsun 100bin..yinede hesaplı olur hocam...

EynelMefer' Alıntı:
Amerikan tarzı prefabrik ve çelik evler hakkında bilgisi olan var mı? alan gören duyan var mı?
nette çok fazla örnekler var ama henüz yaygınlaşmamış bir proje sanırım!

http://www.imeceprefabrik.com.tr/Prefab ... fault.aspx

düşüncelerinizi paylaşırmısınız :)
Hocam arsa varsa alt yapısı için belediyeyle görüşeceksiniz 8-10 bin kadar gider oryada masraf belediyeden ruhsat almazsanız elektirik su kanalizasyon gibi hizmetleri almazsınız

BBNET
Geri