Pratik Yemekler

Kodla Büyü

ogretmen_pc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
çok vaktimizi almayan karnımızı doyurmalık tarifleri paylaşalım ne de olsa en çok bize lazım :)

yemek yapamadığım zamanlarda kurtarıcı bi tarif biberleri patatesi iri iri doğrayıp tencereye koyuyorum üzerine biraz yağ gezdiriyorum bir su bardağı kadar su biraz tuz pişmeye bırakıyorum.. kızartma tadında ama daha hafif oluyor..

mantarları aldığımda yıkayıp doğruyorum ve dondurucuya kaldırıyorum.. yemeksiz zamanlarda mantar sotemiz 5 dk da hazır oluyor.. soğanı kavur, mantarı ekle, domates, tuz.

fırından ekmek hamuru alıyoruz.. dondurucuya atıyoruz.. acil durumda hemen çıkartıyoruz çözülmesi çok sürmüyor.. pizzamatik varsa onda yoksa teflon tavada hamuru yayıyoruz. üzerine salçalı sos yapıyoruz. evde olan malzemeleri de ekleyip kapağı kapattık mı 15 dk da pizzamız hazır.

ogretmen_pc' Alıntı:
fırından ekmek hamuru alıyoruz.. dondurucuya atıyoruz.. acil durumda hemen çıkartıyoruz çözülmesi çok sürmüyor.. pizzamatik varsa onda yoksa teflon tavada hamuru yayıyoruz. üzerine salçalı sos yapıyoruz. evde olan malzemeleri de ekleyip kapağı kapattık mı 15 dk da pizzamız hazır.

ben pizzamı hamurdan değil de ekmek dilimleriyle yapıyorum. o da çok güzel oluyor tavsiye ederim.

ben de size tavuk but tarifi vereyim çok pratik ama yaklaşık yarım saatte pişiyor. tavuk butlarını yıkayıp çok az yağ koyarak teflon ya da seramik bir tavada ara ara çevirerek pişiroyoruz. tabi kapağı kapalı olacak hafif
vle lezzetli. tuz atmayı unutmayın tabi :)

amdturion' Alıntı:
ogretmen_pc' Alıntı:

ben pizzamı hamurdan değil de ekmek dilimleriyle yapıyorum. o da çok güzel oluyor tavsiye ederim.

ben de size tavuk but tarifi vereyim çok pratik ama yaklaşık yarım saatte pişiyor. tavuk butlarını yıkayıp çok az yağ koyarak teflon ya da seramik bir tavada ara ara çevirerek pişiroyoruz. tabi kapağı kapalı olacak hafif

ekmek dilimlerini mi birleştiriyorsunuz yoksa dilim dilim pizza mı? tavuk but tarifi de benim kurtarıcılarımdan kekik, kırmızı biber, karabiber ilavesiyle de çok güzel oluyor.. tavuk kanatlarını da yıkayıp teflon tencerede çok az su ilavesiyle kısık ateşte pişirdiğimizde muhteşe oluyor..

ogretmen_pc' Alıntı:
amdturion' Alıntı:
ogretmen_pc' Alıntı:

ekmek dilimlerini mi birleştiriyorsunuz yoksa dilim dilim pizza mı? tavuk but tarifi de benim kurtarıcılarımdan kekik, kırmızı biber, karabiber ilavesiyle de çok güzel oluyor.. tavuk kanatlarını da yıkayıp teflon tencerede çok az su ilavesiyle kısık ateşte pişirdiğimizde muhteşe oluyor..

birleştirmiyorum hocam dilim halinde hem yemesi de kolay oluyor o zaman. akşam yemek yapmadığımda yanına bi de çay yapıyorum çok güel gidiyor :)

yemek yapmak vaktin varsa çok keyifli de sırf karın doyurmalık yapmak hele hele yorgun argın yapmak zor :oops:

dün bi de sosyete mantısı denedim.. bence güzel oldu :)

hazır yufka alıyoruz. dörde kesiyoruz.. her parçasına su ve sıvıyağ karışımı gezdirerek kıymalı iç harçtan koyup gül böreği şeklinde sarıyoruz. kıymalı iç harcı karnıyarıktan kalanı buzluğa atınca hazır olmuş oldu. sarması da 10 dk yı bulmadı. zaten kalabalık değilseniz ikişer tane bile doyurucu oluyor. hazırladığımız börekleri fırında güzelce pişiriyoruz. çıkınca biraz ılıdıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt onun da üzerine yağ gezdirdik mi gerçekten güzel bi lezzet oluyor kendileri :)

BBNET
Geri