Power Supply neden patlıyor ? Acil yardım lütfen

Kodla Büyü

halukk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Yaz boyu sadace UPS açık kalmıştı şarj boşalmasın diye, bütün şalterler kapalı durumdaydı. Sene başında bt sınıfını elden geçirirken 3 kasaya yani anakartlara elektrik gelmediğini, power supplyların yandığını tespit ettim.

Ancak geçenlerde şalterleri açarken bilgisayarlardan birinde patlama sesiyle birlikte power supply kısmından duman çıktı ve kullanılamaz duruma gelmişti. Bugün yine aynı durumla karşılaştım, bir bilgisayar daha gitti anlaşılan :((

Neden böyle oluyor acaba bilgisi olan var mı ? Acil yardımınız lazım artık şalterleri kaldırmaya korkuyorum bu sefer hangi bilgisayar gidecek diye :s

sayın öğretmenim yüksek akım rölesi tesisatınızda kullanıldı mı yoksa kullanılması tavsiye edilir.

Elektrik tesisatı konusunda bir bilgim yok ancak bu dediğim olay UPS devrede olmasına rağmen oluyor, UPS engellemez mi böyle bir şeyi ? yüksek akım rölesi sınıfın tesisatında mı kullanılıyor yoksa okulun tümüyle alakalı bir şey mi ?

hocam eğer ups açık fakat şalteri kapattığınızda pc lere elektrik gitmiyosa sanırım sizin pc ler ups e bağlı değil yoksa ups üzerinden gidiyosa pc lere giden kabloyu çıkarıp ups i öle elektrikte bırakın şalterleri açtığınızda pc ler elektriğe bağlı olmasın.

hocam mesele ups değil elektrik düzenli değil bence şebekeden veya okulun tesisatındandır. bir an önce elektirkçiye kontrol ettirin. aynısı başıma geldi ama bizde idarenin bilgisayarı yandı :)

UPS devrede o konuda bir sorun yok yani elektrik ups üzerinden kasalara ulaşıyor. Sırayla şalterleri kaldırırken ilgili kasaya giden şalter kaldırıldığında patlama oluyor.

Bugün 4 tane power supply siparişi verdim ancak onları da değiştirdiğimde aynı sorun olmaz umarım.

allerci hocam dediğinin olma ihtimalini düşünüyordum ben de, bilgisayarlar keysmart.

BT sınıfı bodrum katta ve rutubet var. Rutubetli ortamda olmasından kaynaklanan bir durum olabilir acaba ?

bugün de benim sınıfımda kasalarda patlama olmuş, bir tanesine de ben şahit oldum patlama sesi ve ardına küçük bir duman yükselmesi ve yanık kokusu... Yarın bilgisayarcı gelecek umarım sadece power supply ler yanmıştır.Nedenini de çok merak ediyorum. Yüksek akım rölesi dedim bakalım ne olacak buradan paylaşırım...

Benim de power supply ler patladı iki tane regülatör alsak çözüm olur mu acaba?

Neden patlayacak! Tabiki tozdan patlıyor. Zamanla biriken tozlar gün geliyor kısa devre yapıp patlatıyor. Hele kompresör ile hava basınca tozlar hep bir köşede birikiyor o zaman da kısa devre yapar. İçini söküp her bölgesine kompresör tutup tozdan arındırın bakalım patlıyor mu daha. :+1:

BBNET
Geri