polo mu? bora mı?

Kodla Büyü

Caterpillar

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar 17-20 bin arasında bi araç alıcam,pola ya da bora almayı düşünüyorum,kullaanlar olum lu olumsuz yorumları alırsam bana yardımcı olmuş olursunuz..saolun şimdiden :)

ben 2001 bora comfortline modelini kullanıoyurm tüplü güzel araba poloda güzel ama boraya göre daha dar araba diğer özellikleri çokta farklı değil bende terettüt etmiştim aynen siz gibi boramı polo mu diye ama şimdi pişman değilim temizini bulursan benim gibi çok güzel araba bora alabilrisin.

omata' Alıntı:
ben 2001 bora comfortline modelini kullanıoyurm tüplü güzel araba poloda güzel ama boraya göre daha dar araba diğer özellikleri çokta farklı değil bende terettüt etmiştim aynen siz gibi boramı polo mu diye ama şimdi pişman değilim temizini bulursan benim gibi çok güzel araba bora alabilrisin.
2004 den aşağı almayı düşünmüyorum bulabirlim sanırm..aracınızın yakıtı nasıl hocam?

biri b diğeri c. sınıf farkı var. şehiriçi kullanım çoğunlukta ise,yakıt az olsun deniyorsa b segmenti, geniş araba ihtiyacı ve daha fazla konfor dersen c segmenti.

yakıt önemli tabi ama polo kullananlarda aracın rahat olduğunu söylüyorlar ,belki bora kadar değildir

sınıf farkı var kıyaslamak doğru olmaz. kendi ihtiyacına aile durumuna göre tercihler değişir. bora poloya göre konforludur. polo boraya göre daha az yakar. aynı paraya daha genç polo alınır. babamda bora var 2000 model ben kendime astra 2005 aldım valla boranın yerini tutmadı bende.

evrim0626' Alıntı:
sınıf farkı var kıyaslamak doğru olmaz. kendi ihtiyacına aile durumuna göre tercihler değişir. bora poloya göre konforludur. polo boraya göre daha az yakar. aynı paraya daha genç polo alınır. babamda bora var 2000 model ben kendime astra 2005 aldım valla boranın yerini tutmadı bende.
:+1: tşk hocam

by_katliam' Alıntı:
2004 den aşağı almayı düşünmüyorum bulabirlim sanırm..aracınızın yakıtı nasıl hocam?
17-20 bine 2004 den yüksek bora bulman imkansız hocam. o fiyata 99-01 bulabilirsin

hocam benim araba lpgli son zamlara gör şehir içi 270 şehirler arası 220 yakıyor 2004 olması önemli değil önemli olan temiz bir araba bulmanız benim arabanın ikinci sahibiyim 87 bin km de garaj arabası geçtiğimiz yaz 20 bin e almıştım.

Nasip hocam pazara çıktım akşama kadar bekledim almadan pazardan çıkıyordumki bi bora denk geldi oda benim bir öğrenci velimmiş pazarlık ettik aldım. 11 yaşında araba daha bagaj poşetleri duruyordu ne vuruk ne çizik nede boya var. Araba işi nasip işi

Dün 2007 jettayı test ettim...Budan önce 98 polo sahibi olduğumu hatırlatayım....
Aynı kronik sorunlar devam ediyor...Çok şaşırdım...

1) En ufak nemli bir bezle tavanı silince tavan sarkması
2) LPG ile tamammen uyumsuz motor. (Rolanti düzensizliği, kendi kendine stop etme v.b.)

bütün volkswagen araçlarında bu mevcut..Özellikle LPG uyumsuzluğu iyi araştırın ona göre alın...

Benim gibi arabada titiz bir insansanız, motor sorunsuz ve sıkıntısı bir araç diyorsanız, JAPON'dan şaşmayınız...Slogan gibi oldu:)

mefete' Alıntı:
Dün 2007 jettayı test ettim...Budan önce 98 polo sahibi olduğumu hatırlatayım....

2) LPG ile tamammen uyumsuz motor. (Rolanti düzensizliği, kendi kendine stop etme v.b.)

bütün volkswagen araçlarında bu mevcut..Özellikle LPG uyumsuzluğu iyi araştırın ona göre alın...

Benim gibi arabada titiz bir insansanız, motor sorunsuz ve sıkıntısı bir araç diyorsanız, JAPON'dan şaşmayınız...Slogan gibi oldu:)

hocam bizdeki bora 70 bin km yaptı lpg senin dediğin bu sorunu hiç yaşamadık. senin bu sorun gaz sisteminle alakası olmasın! bu arada lpg landi renzo marka.

evrim0626' Alıntı:
mefete' Alıntı:

hocam bizdeki bora 70 bin km yaptı lpg senin dediğin bu sorunu hiç yaşamadık. senin bu sorun gaz sisteminle alakası olmasın! bu arada lpg landi renzo marka.

Hocam google hocaya danışın isterseniz...GAZ KELEBEĞİ diye aratın ve ağlamaları yakarışları görün... Hangi gaz sistemini kullanırsan kullan (BRC, Lovato, atiker v.b.) gaz kelebğinde sıkıntı yaşanıyor bu araçlarda...

geçen bir memur arkadaşın wv polo aynı gaz kelebeği sıkıntısı oldu yaklaşık 600 tl gitti hocam

hocam hiçbir markanın yüzde yüz tüm araçlarında tüm markaların sorunsuz olduğunu düşünmüyorum dediğiniz doğrudur gaz kelebeği sorunu yaşayanlar vardır. ama hepsinde olacak diye şart yok bence şahsen bizde olmadı öle bir sorun çok şükür. ben kendi tecrübemizi söledim. birde vw poloların bazı modelleri babamın bir arkadaşı aldığında öğrenmiştik tüple uyumlu değilmiş oda tüp uyumu yok diye satmıştı ama hangi model bilemiyorum

hocam bora alıyosan otomatik alma ve alıeken comfortline modelini almya calıs .17-20 arası cok zor ben 1999 model 220 bin km deki arabayı 17.700 e sattım :) comfortline idi

mefete' Alıntı:

FSI motorlarda tüp takılınca pek sağlıklı olmuyor, zaten dikkat edin FSI motorlar genelde benzinli kalıyor. yaktırmak isterseniz de 3.500 tl civarı ve her FSI motora da takmadıklarını söylüyorlar, kontrol edip öyle takarız diyorlar.

Sayın hocam 3 yıl 2001 comfort serisi kullandım. Bütün yazılanları okuyarak cevap yazayım sanada fikir olsun kullanıcı adayı olarak. Boraların ruhsatında AKL motor yazıyorsa bilki 8V tir. Araçının 8V mi yoksa 16V mi olduğuna bakın aralarındaki fark serilik farkı vardır fakat 8V ler motor sorunu daha az yaratan motor diye bilinir sakin kullanıcı isen sende de sorun çıkartmaya da bilir. LPG ye gelince bende BRC takılıydı ustan iyi ise hiçbir problem çıkartmaz ben hiçbir gün lpgden sorunum var diye 3 yıl da ustanın yanına uğramadım sadece tank içindeki havayı aldırmak için 6 ayda bir yanına uğrar o arada flitreleri temizletirdim o kadaröyle dedikleri gibi vuruntu, rolanti düşüklüğü filan yapmadı.Çekiş olarak ise benzin ve lpg arasında hiç bir fark yoktu yakıt olarak boraya benzin ile binmek akıllı işi değildir içiyor. Konfor mu tadından yenmez. İç hacimde ön koltuklar rahattır fakat arkada koltuklardaki diz mesafesi biraz kısadır önde oturan uzun boylu olup koltuğu geriye iterse arkaya oturan rahatsız olabiliyor.
2005 yılından sonra üretilmemiştir. Higtline en donanımlısıdır koltuk ısıtmalı deri koltukları vardır. Sana tavsiyem Higtline veya comfortline alman başka serisini tavsiye etmem sebebide donanımsal olarak. spor göstergeler, yağmur sensörü,dijital klima , sunroof, çelik jant gibi donanımlar bunlar benim için önemli değil diyorsan jant kapaklı istediğin serisini alabilirsin . Bazı serilerin sonradan sinyal kolu değiştirilerek hız sabatleyici takılıyor bendeki 2001 comforta takılamadığı için sattım. Takılabilenlerde elektronik gaz teli olması gerekiyor. Normal telli gaz teli olanlara montaj olmuyor.
Son olarakta 2001 modelden aşağı kesinlikle alma göğüs kısmında makyajlama olduğu için 2001 ve üstünün görüntüsü daha albenili ve lüks araç görüntüsünde
2001 ve aşağısı 8 Valftir.
2002 ve üzeride genelde 16Valf
Biraz uzun oldu unuttuklarımda oldu ise sonradan eklerim
aklıma geldi bu araçlarda triger kayışı 90 bin km de veya 4 yılda bir değişir hangisi önce gelir ise değişim yapılır. Parça olayına gelincede aklıma geldi biraz pahalıdır onuda söyliyeyim fakat lüks arabaların ucuz parçalısıda yok

by_katliam' Alıntı:
arkadaşlar 17-20 bin arasında bi araç alıcam,pola ya da bora almayı düşünüyorum,kullaanlar olum lu olumsuz yorumları alırsam bana yardımcı olmuş olursunuz..saolun şimdiden :)

bora daha güzel, poloya göre üst segment diye biliyorum

by_katliam' Alıntı:
phileo' Alıntı:
geçen bir memur arkadaşın wv polo aynı gaz kelebeği sıkıntısı oldu yaklaşık 600 tl gitti hocam
o zaman desenize alıosak tüpsüz alıcazz:)

8 aydır 97 polo kullanıcısıyım. üzerinde atiker sıralı sistem LPG var. 8 ayda yaklaşık 11 bin km yol yaptım. Şükür bir sıkıntı yok, memnunum.

BBNET
Geri