"Polis Geliyor"

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
:sleep:

Ekli dosyalar

• polis geliyor.jpg
    polis geliyor.jpg
    80.1 KB · Görüntüleme: 1,717
referandumda demokrasi ve özgürlük vadedenler vaatlerini beklediğimizinde üzerinde bir hızla yerine getiriyor. önümüzde şimdi anayasa referandumu var, hadi buyrun evetlerinizi görelim.

Olay olduğunda polis müdahele etmediğinde yakınırız, müdahale ettiğinde yine yakınırız. Poliste memur. Üst ne derse o olur. Bu kadar üzerlerine gidilmesine karşıyım. Ayrıca gösteri yapanlar barikatları aşmaya çalışırken hiçte dostane biçimde bunu yapmaya çalışmıyor. Bu forumda, aynı durumda kalıp sadece "lütfen yapmayın!, lütfen yapmayın!" diyecek bir babayiğit olduğunu sanmıyorum.
Bu düşüncem geneli hakkında, yoksa benimde polislerle aram hiç iyi olmadı, hep çürüklerine denk geldim.

Üniversiteler kendi bünyeleri içerisinde güvenlik olaylarını çözüyordu şimdi ise bu polislere devrediliyor. En ufak bir olayda polisler raporlarını düzenleyip savcıya sevk ederler. Daha sonrasında ise mahkemeler. Üniversitelerin özgürleşmesi ve insanların protesto etme hakları ellerinden alınıyor. Toplum baskı altına alınıyor.

Bir zamanlar bırakın polisi askerin bile üniversitelere girmesi olay olurdu ama boşverin nasıl olsa özgürlükler ülkesinde yaşıyoruz salla başı al maaşı :)

toplum polisle baskı altına alınmasın..

üniversite gençliğinin rahat rahat kaldırım taşlarını söküp camları kırıp belediye otobüslerini yakabilmesini istiyoruz! :puhaha:

tayinci42' Alıntı:

üniversite gençliğinin rahat rahat kaldırım taşlarını söküp camları kırıp belediye otobüslerini yakabilmesini istiyoruz! :puhaha:
:puhaha: :puhaha:

son zamanlarda hükumetin yaptığı politikaları beğenmiyorum. sanki sadece benim dediğim olur gibi bir politika....bana dokunanı ezerim bu ne ya
demokratikleşmeye çalışırken sanki başka taraflara doğru mu kayıyoruz ne.

hasari' Alıntı:
Üniversiteler kendi bünyeleri içerisinde güvenlik olaylarını çözüyordu şimdi ise bu polislere devrediliyor. En ufak bir olayda polisler raporlarını düzenleyip savcıya sevk ederler. Daha sonrasında ise mahkemeler. Üniversitelerin özgürleşmesi ve insanların protesto etme hakları ellerinden alınıyor. Toplum baskı altına alınıyor.
:+1:

tayinci42' Alıntı:

Senin kafandakileri biz bilemeyiz içinizde böyle sadist duygular var ise doğrudur. Bunun için polis yerine o zaman psikiyatri almaları daha doğru olur. Üniversiteler bilim yuvalardır orada polisin işi yoktur.

hasari' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

Senin kafandakileri biz bilemeyiz içinizde böyle sadist duygular var ise doğrudur. Bunun için polis yerine o zaman psikiyatri almaları daha doğru olur. Üniversiteler bilim yuvalardır orada polisin işi yoktur.

Pardon hocam. Cümlemin sonundaki ünlem işaretini parantez içerisine almayı unutmuşum(!)
:++:

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option= ... cle&id=187

Ünlem İşareti ( ! )

1. Sevinç, kıvanç, acı, korku, şaşma gibi duyguları anlatan cümle veya ibarele­rin sonuna konur: Hava ne kadar da sıcak! Aşk olsun! Ne kadar akıllı adamlar var! Vah vah!

Ne mutlu Türk’üm diyene! (Atatürk)

2. Seslenme, hitap ve uyarı sözlerinden sonra konur:

Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri! (Atatürk)

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriye­tini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. (Atatürk)

Ak tolgalı beylerbeyi haykırdı: İlerle! (Yahya Kemal Beyatlı)

Dur, yolcu! Bilmeden gelip bastığın

Bu toprak bir devrin battığı yerdir. (Necmettin Halil Onan)

UYARI: Ünlem işareti, seslenme ve hitap sözlerinden hemen sonra konulabi­leceği gibi cümlenin sonuna da konabilir:

Arkadaş, biz bu yolda türküler tuttururken

Sana uğurlar olsun... Ayrılıyor yolumuz! (Faruk Nafiz Çamlıbel)

3. Alay, kinaye veya küçümseme anlamı kazandırılmak istenen sözden hemen sonra yay ayraç içinde ünlem işareti kullanılır:

İsteseymiş bir günde bitirirmiş (!) ama ne yazık ki vakti yokmuş (!).

Adam, akıllı (!) olduğunu söylüyor.

tayinci42' Alıntı:

:+1: :+1:

tayinci42' Alıntı:

Polisin müdahale etmediği eylemlerde olay çıktığını görmedim hiç.

leventgenc' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

Polis memurlarınada çok kızmıyorum sonuçta emir alıyorlar ama yinede mevcut durumu savunmakta saçmalık göz göre göre polis devleti olduk illa bu tayinci gibilerinde kuyruklarına basacaklar ki akılları başlarına gelsin.

leventgenc' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

:+1: :+1: :+1:

ne zaman görebileceğiz bu acaba bu gerçeği?? devletin anlamsız yasaklarını, otoriterliğini, anti demokratik uygulamalarını, hak arayışı içinde olanlara uyguladığı işkenceleri konuşamadık hiç.. camların kırılmasını konuştuğumuz kadar özgürlükten, demokrasiden de bahsetmeliyiz artık..

kakababa' Alıntı:
leventgenc' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

Polis memurlarınada çok kızmıyorum sonuçta emir alıyorlar ama yinede mevcut durumu savunmakta saçmalık göz göre göre polis devleti olduk illa bu tayinci gibilerinde kuyruklarına basacaklar ki akılları başlarına gelsin.

ben kızıyorum sayın hocam.. bir çok eylemde aldıkları emirden çok daha fazlasını yapıyorlar.. kimse şurada polisin görevini yaptığını iddia edemez..

polis-siddeti_249434.jpg

söyler misiniz: bu yaşlı amca birine tecavüz mü etmiş? hırsızlık mı yapmış? birinin canına mı kast etmiş? banka mı hortumlamış? yolsuzluk mu yapmış? vergi mi kaçırmış? ne yapmış??
hangi eylemdir nedir bilmiyorum ama muhtemelen bir sorunu dile getirmek istemiş fakat karşısında polisi bulmuş.. bunun gibi binlerce, milyonlarca görüntü var bu ülkenin tarihinde..

üniversitelere polisin yerleştirilmesindeki amaç, muhalif gençliğin örgütlenmesine ve çarpıklıkların dile getirilmesine engel olmak, sessiz kalıp boyun eğmelerini sağlamak..

tayinci42' Alıntı:

Önce koministleri sosyalistleri demokratları liberalleri milliyetcileri .... götürürler Tayinci42 ye sıra geldiğinde sökecek kaldırım.kıracak cam da bulamazsın.

Üzücü bir haber bu.Diktatörlük geliyor... Üniversitelerde polisin ne işi var ya? Anti özgürlükler ülkesinde beni şaşırtmayan bir uygulama daha.
İşin bir de şu yanı var, ne kadar bastırmaya çalışırsan o kadar kışkırtırsın. Kimse susmayacak.

Biri yazmış, polis müdahele etmedi mi olay çıkmıyor, be akıllı, zaten eylem yapılması yasak olan yerde eylem yapıyorlar, problem o yüzden çıkıyor, ayrıca ben ilk müdahalenin göstericilerden gelmeyip de polisten geldiğini hiç görmedim.

Bir maç sonunda bile nelerin olduğunu görüpte, bu tip tedbirlere hayır demek, ilginç.

serkanaytekin' Alıntı:
Biri yazmış, polis müdahele etmedi mi olay çıkmıyor, be akıllı, zaten eylem yapılması yasak olan yerde eylem yapıyorlar, problem o yüzden çıkıyor, ayrıca ben ilk müdahalenin göstericilerden gelmeyip de polisten geldiğini hiç görmedim.

Bir maç sonunda bile nelerin olduğunu görüpte, bu tip tedbirlere hayır demek, ilginç.
Eyleme izin verdikleri yer mi var. Buna üniversitelerde dahil edildi bundan sonra eylem olursa tazyikli su ve gaz sıkarlar artık. Ödediğimiz fazla vergileri böyle hayırlı işlere ayırmak lazım. Aslında halk olarak haftada bir gazlanmamız lazım. Malum millet biber gazı bağımlısı oldu almazlarsa olmaz. Polis devletletten, gaz devletten, jop devletten ve tazyikli su devletten oh halkım yan gelip yatıyor her şey devletten.

hasari' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:

Eyleme izin verdikleri yer mi var. Buna üniversitelerde dahil edildi bundan sonra eylem olursa tazyikli su ve gaz sıkarlar artık. Ödediğimiz fazla vergileri böyle hayırlı işlere ayırmak lazım. Aslında halk olarak haftada bir gazlanmamız lazım. Malum millet biber gazı bağımlısı oldu almazlarsa olmaz. Polis devletletten, gaz devletten, jop devletten ve tazyikli su devletten oh halkım yan gelip yatıyor her şey devletten.

Hasari hocam cevabını bildiğiniz soruyu soruyorsunuz, hiç mi üniversite okumadınız(orada eylemleri görmediniz mi), hadi onu geçtim sıradan genel kültür bilgisidir bu, tabiki eylem yapılacak yer önceden ayarlanır, günü,saati ve yeri. Bunlar izin alınarak çokta güzel yapılıyor. Ama sen, ben istediğim yerde eylem yaparım dersen, sonu mâlum.

serkanaytekin' Alıntı:
Hasari hocam cevabını bildiğiniz soruyu soruyorsunuz, hiç mi üniversite okumadınız(orada eylemleri görmediniz mi), hadi onu geçtim sıradan genel kültür bilgisidir bu, tabiki eylem yapılacak yer önceden ayarlanır, günü,saati ve yeri. Bunlar izin alınarak çokta güzel yapılıyor. Ama sen, ben istediğim yerde eylem yaparım dersen, sonu mâlum.
Öğretmenler eylem yapar joplanır.
Kadınlar gününde kadılar hakları için yürür joplanır.
Öğrenciler parasız eğitim ister joplanırlar.
İşçiler hakları için yürüyüş yapar joplanır.
bu yapılan hangi eylemin kime ne zararı var.
Hakları için mücadele verenleri baskı altına alıp korkutmaya çalışıyorlar.
Üniversitede yemek paraları için bir çok kes protesto yapıldı. Bunlara çok şahit oldum.
Yani siz üniversiteye polis yerleştirince her şeyin çözüleceğini mi sanıyorsunuz.
joplayın
Gazlayın
Sulayın
Halkın parasıyla halkı ezin. :sleep:

polislerin ellerine sağlık. kimseyi durup dururken joplamıyorlar sonuçta. afiyet olsun yiyenlere.

zorla zorbalıkla eylemler yaparak vb. kendi fikirlerini dayatacaklarını zannediyorlar. demokrasi ruhu yok.

serkanaytekin' Alıntı:
hasari' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:

ANAYASAMIZIN 34. MADDESİ DER Kİ:

B. Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı
MADDE 34- (Değişik: 3/10/2001-4709/13 md.)
Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

sayın hocam bilgilerinizi yenileyin, yorumlarınızı ona göre yapın derim..

tayinci42' Alıntı:
polislerin ellerine sağlık. kimseyi durup dururken joplamıyorlar sonuçta. afiyet olsun yiyenlere.

zorla zorbalıkla eylemler yaparak vb. kendi fikirlerini dayatacaklarını zannediyorlar. demokrasi ruhu yok.
Senin gibilerine müstahak. Hem diktatör gibi davranacaksın hemde demokrasi ruhundan bahsedeceksin bu ne çelişki.
Son zamanlarda yasaklar iyice arttı bu ülkede ileri demokrasiye böyle ise normal demokraside kim bilir ne hale gelecekmiş! :?

tayinci42' Alıntı:

bu kadar da vicdansızım, ruhsuzum, duygusuzum diyorsun yani.. hocam hiç kusura bakma ama şiddeti ve işkenceyi alkışladığın için faşistsin, özgürlük düşmanısın, demokrasi düşmanısın, emek düşmanısın.. buna rağmen demokrasi ruhundan bahsetmen abes kaçmış.. ikili polemiğe girmeyi hiç sevmem ama bu kadar faşist bir düşünce karşısında da sessiz kalamam.. önce içerisinde olduğun zihinsel tutsaklıktan kurtul, sonra demokrasiden bahset..

Allahıma bin şükür ki polis olmamışım;
kendimden, siyasi görüşümden ,hayatımdan herşeyden nefret eder hayata küserdim..
Çünkü ben vatandaşın polisi değil hükümetlerin polisi olacaktım

Allahıma şükrediyorum..

arkadaşlar olayın özü şu bu koruma memurlar kaç tl maaş alacak 800 ile 2000 tl arası yani ortalma 1250 tl maaş alacak yani bir polise ödenen paranın yarısı

hükümet bir polis parasına 2 polis alacak ayrıca bu işte akp nin adamlarını almak daha kolay olacak. ve işten çıkarılmlarıda daha kolay hale gelece. bundan sonra polisleri böyle alacaklar

bir zamanlar hüseyin çelik ben bir öğretmen maaşına üç öğretmen çalışıtırırım demiştide sözleşmeli öğretmenliği çıkarmıştı. o sözlemeli olarak 100 bin öğretmen sıkıntı çektiyse bu hüseyin çelik yüzünden çekmiştir. sıra polise geldi.

tayinci 42 arkadaşım biz geçen yıl ankarada öğretmenlerin hakları için polislerle çatışırken sen sıcacık yatağında bizim aldığımız hakları yiyorsun.

tayinci42' Alıntı:

bu kadarına da pes..siz öğretmen olamazsınız..yoruma bak hizaya gel..yazık yazık..bu kadar şakşakçı olmayın..

BBNET
Geri