Yozgat'ta çalışırken evimin önündeki sokak boyu kamyon, tır park etmek yasak tabelası vardı. Bir gün eve geldim araba koyacak yer yok ve yol komple 7-8 tane tırla doluydu ve dorse takılı hepsinde. Sokağın başında emniyet var. Bilen varsa emniyet ile stada arasındaki hastaneye doğru giden sokak. Neyse artık eve girdim polisi aradım durumu anlattım. Polis ne iş yapıyorsunuz dedi. Dedim öğretmenim. Hocam kaç senedir buradasınız dedi. Üçüncü Yılım dedim.
Benden daha uzun süredir buradasınız ve biliyorsunuz ki bu durum hep böyle. Koyuyorlar ne yapalım dedi. Nasıl ne yapalım. O zaman gelin buradaki tabelaları sökün ben de ses etmeyeyim. Yapacak birşey yok dedi. Öyle mi. Pekala bir şey daha sorayım bu arama kaydediliyor değil mi? Yani sizden sonra valiliği arasam, saat vererek ihbarda bulsam işini yapmadı memur diye ve peşinden de o zaman bimer vardı. Bimer'e yazsam memur bunu bunu dedi, valiliğe de bildirdim kayıtları inceleyin diye onlara da yapacak bir şey yok dersiniz değil mi? İyi çalışmalar dedim kapattım polisin yüzüne. 5 dakika sonra camdan Bi' baktım öylesine canım sıkılacak görünce tırları diye. Ne göreyim ekip arabası gelmiş işlem yapıyordu.
Yazında şimdiki evimin yanında kavga çıktı ama öyle böyle değil. Küfür, kıyamet, bıçak çekme hepsi var. Polisi aradım, birkaç kişi daha aradı ekip geliyor dedi. Emniyet ile evin arası 5 dakika yok arabayla. Bekledim 15 dakika falan gelen yok. Yine aradım iş büyüyor diye. Geliyor dedi. 10 dakika sonra sirenler çalarak polis geliyor ama uzakta belli. Sesi duyan kalmadı tabi. Poliste geldi sonrasında.
Ev ne kadar yakın ki derseniz evden hergün 08.05'te oğlumu ve kızımı alıyorum. Emniyetin yanındaki okula oğlumu bırakıp sonra ters istikamette kızımın okula gidiyorum. Araları 10 km var. Saat 08.20 ya da 08.25'te okuluna bırakmış oluyorum kızımı da.
Allah var bazı ekiplerde pat diye geliyor. Hepsi böyle demekte hata olur.