poğaça Tarifleri

Kodla Büyü
başlıkları daha belirgin yazarsak aradığımızı daha rahat buluru bu aarada seldabal hocam elinize sağlık bölümlere ayırmanız iyi olmuş
MAYALI POĞAÇA
yaptığım poğaçaları tutturamadığım için pes ettiğim bir günde arkadaşımdan aldığım tarif. Artık ustası benim :D her yaptığımda dua ederim kendisine
MALZEMELER
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta(beyazı ve sarısı ayrı kullanılacak)
un
çörek otu veya susam
içi için istediğiniz herhagi bir malzeme, yeynir zeytin vs..
YAPILIŞI:
30 C suda şeker tuz ve mayayı erit. üzerine,yumurta akı, süt ve yağı ekle.iyice karıştır,azar azar unu ekle. yumuşak bir hamur elde et. eline hafif yapışabilir bir hamur olsun. iyici ydğurduktan sonra üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırak. (Ben kalorifer peteğine koyuyorum daha güzel kabarıyor, kışın hava soğuk mayalanması zor olur yoksa, petek yoksa fırını 50 derecede çalıştırıp içine koyun)
hamur mayalandıktan sonra şekillendirip içine istediğiniz şeyi, peynir zeytin koyabilirsiniz. poğaçaları yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. tepside de yarım saat mayalandırın sonra üzerine yumurta sarısı ve çörek otu veya susamı serpin. 200 C de önceden ısıtılmış fırında pişirin.

3 2 1 poğaça [tarifi de benden çok yumuşak ve pratik :)

3 paket kabartma tozu

2 su bardağı yoğurt

1 su bardagı sıvı yağ tuz yumurta sarısı üstüne beyazı içine

çok yumuşak bir hamur yapıyoruz puf puf olması için 200 derecede pişiriyoruz isteğe göre içine peynir vs konulabilir afiyet olsun :)

kolay poğaça
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurtanın akı(sarısı üzerine)
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
içine peynir
170 derecede pişir.
acil misafirlere pratik bir poğaça
afiyet olsun...

BBNET