plaka ile hasar kaydı taşınır mı.?

Kodla Büyü

twetyynet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Almayı düşündüğüm bir aracı sms ile sorgulattığımda garip bir durum ortaya çıktı.
.... şasi nolu aracın 1 adet hasari mevcuttur. HSR1:10/08/2010, çarpma.
.... plakalı aracın muayne tarihi km :01/03/ 2013 72055 km
.... plakalı aracın muayne tarihi km :26/01/2012 619993 km

1) Otomobil. 2 sene üst üste muayneye girmiş.
2) Birinci muaynede 619.993 olan km si ikinci muaynede 72.055 olarak görünüyor.

Bu durum sizce nasıl açıklanabilir.

büyük ihtimalle yanlış yazılmıştır, 619 bin km dile kolay olacak iş değil, kaç model 1970 falan mı acaba..
Şaka bir yana 2012 muayenesinde tüp takılmış olabilir,
2013 de normal muayene tarihi falandır o yüzden iki sene üst üste muayeneye girmiştir. diye olumlu bir şeyler düşündüm ama tutarmı bilmem ki?

patari' Alıntı:
büyük ihtimalle yanlış yazılmıştır, 619 bin km dile kolay olacak iş değil, kaç model 1970 falan mı acaba..
2013 de normal muayene tarihi falandır o yüzden iki sene üst üste muayeneye girmiştir. diye olumlu bir şeyler düşündüm ama tutarmı bilmem ki?
Araç 2007 model symbol. Acaba taksi çıkması felan mı acaba diye düşündüm..

twetyynet' Alıntı:
patari' Alıntı:
Araç 2007 model symbol. Acaba taksi çıkması felan mı acaba diye düşündüm..

Aracın taksi çıkması veya kiralık araç olarak kullanılıp kullanılmadığını anlamak için
ceza geçmişine bakmak gerekir diye düşünüyorum.

bir katakulli olduğu kesin. Zaten almaktan vazgeçmişsindir. Olumlu düşünmek gerekirse 2012de 61binde normail muayeneye girmiş, 2013te tüp taktırmış bence...

hocam durumu şöyle açıklayım aynızı bızım basımıza gelmıstı
elazıgda bı polisten scenıc alacaktık aracın degerı 26.000 tl sorgulatıyoruz 3 tane hasarı cıkıyorkı bu hasarın bırıde 29.000 tl meğer kasko sırketı daha oncekı bır araç uzerınden para odemıs zaman sonra o plaka bu senıcın uzerıne gecmıs tabı polısın anlattığı bu arabaya gıttık baktık heryere goturduk bır gram bısey bulamadılar ama gel gelelim şüpheye dustugumuzden almadan gerı donduk

tereddüt varsa uzak dur..para kolay kazanılmıyor..canını taşıyacağın araç güvenilir olacak..

hocam araç taksi olarak kullanılmıştır yüksek ihtimal çünkü ticari araçlar her sene muayene olur. ikinci muayeneden evvelde km sini aşağıya çekmişlerdir.

YuLiaN' Alıntı:
hocam araç taksi olarak kullanılmıştır yüksek ihtimal çünkü ticari araçlar her sene muayene olur. ikinci muayeneden evvelde km sini aşağıya çekmişlerdir.
Bunu bilmiyordum yani taksi olarak çalışan otomobillerin her yıl muayneye girdiğini. bilgiler için çok sağolun..

bende araba alırken sigortacı ; eski plaka yerine yenisini yani sıradakini alalım bazen geçmişe dönük sorunlar çıkabiliyor demişti demekki aslı varmış

fatihtasoz' Alıntı:
hocam bunu nasıl sorgulattın? ne yazarak yolladın
hocam 5664 e plakayı yazarak sms gönderdim.. cevap olarak iki mesaj geldi. mesajlar aşağıdaki gibi

1).... şasi nolu aracın 1 adet hasari mevcuttur. HSR1:10/08/2010, çarpma.
2).... plakalı aracın muayne tarihi km :01/03/ 2013 72055 km
.... plakalı aracın muayne tarihi km :26/01/2012 619993 km

bende zamanında sadece plaka ile sorgullattım. Hafif kusurlar çıktı. Şase numarası ile daha sağlam oluyor galiba. Şase numarasında pert kaydıda çıktı. Geri verdik aracı.

arkadaşım farklı şehirden aldığı aracın plakasını cıkma plaka yaptırdı. O plakada pert kaydı varmş
sildiremiyor ve silmiyorlar oda aracı formaliteden başkasına satıp geri almaktan başka care bulamadı.
cok riskli gereksiz bir durum

BBNET
Geri