piyasada mılletın yaptıgı yamaladıgı işletim sistemleri hk

Kodla Büyü

muzo696

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
387
arkadaşlar piyasada bazı grupların yaptıgı işletim sistemleri oluyor bunlar ıcerısınde drıver falan cok kolaylık saglıyor ama ne kadar guvenlı
kurum bılgısayarına kurulabılır mı bılmıyorum?
yorumlarınızı beklıyorum...
 
Risk işte hocam göze alıyorsan kurarsın yoksada orjinal cd den kurarsın.
 
Orijinal kullanmadığınız bütün işletim sistemleri risk taşır. Sonuçta işletim sistemini legalleştirmek için çeşitli araçlar kullanıyoruz ama bu araçların arka planda ne işler çevirdiğini bilmiyoruz. Kurumsal bir bilgisayarsa mutlaka lisanslı yazılım kurmak gerekir. Aslında bir bilgisayardan para kazanıyorsanız, kullandığınız programlar size para kazandırıyorsa mutlaka orijinalini kullanmaya çalışın. Böylece hem risk almamış olursunuz, hem de programlar kendilerini amorti edeceği için içinize oturmaz. Di
 
farzedelımkı arka planda bı seyler yapıyor bu ısletım sıstemlerı

internete baglı olmasa kurum ozel hattına baglı olsa

genede rısk tasırmı?
 
Bazı işletim sistemlerinin içinde zararlı yazılımlar olduğuna dair bilgiler dolaşıyordu birkaç ay önceleri internette. Güvenmediğin kişinin / grubun modifiyesini indirmeyeceksin. Şahsen XP için MXP 2009 indirmiştim. hala da kullanıyorum. şu ana kadar hiç bir sorun da yaşamadım.

ama win 7 için gerek kalmadı. 10dk da kuruluyor, driver desteği zaten sağlam...
 
geçen bi websitesinde gördüm ismini tam hatırlamıyorum ama sağlamdı...
yazılana göre bahsini ettiğiniz isletim sistemlerini test etmişler... bu sistemlerin çoğunda virüs yokmuş. Ancak bazı portları açık konuma getirip sızıntının kolay olabileceği şekle dönüştürüyorlarmış.
 
antivirüs testi yaparak, endişelerini giderebilirsin,
:+1:
antivirüs testini yaptığın ve kullandığın varsa yarınla elimizde olsun, halen elimde 7 adet windows XP sürümü var, hiç de sıkıntı yaşamadım.
 
o ısletım sıstemlerını kullansak ama ınternete cıkmasak gene sıkıntı olurmu
 
Geri
Üst