Kodla Büyü

volkantb

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
473
bugün http://pisa.meb.gov.tr diye pisa sınavıyla ilgili bir web sitesi olduğunu farkettim.EBA da gördüm. sayfayı biraz karıştırınca pisa hakkında

PISA çalışması aşağıdaki özelliklere sahiptir:
 Dünya’nın en geniş kapsamlı eğitim araştırmasıdır.
 Bu araştırma 15 yaşındaki öğrencileri kapsamaktadır.
 Öğrencilerin yetişkin hayatına hazır olup olmadıklarını değerlendirir.
 Öğrencilerin Okuma Becerileri, Matematik Fen ve Problem Çözme alanlarındaki başarılarını ölçer.
 Katılımcı ülkelerin eğitim uygulamaları ile ilgili genel durumları hakkında bilgi toplar.

PİSA Sınavında Problem çözme alanındaki örnek sorulara baktım.
http://pisa.meb.gov.tr/wp-content/uploads/2015/02/pisa-ornek-sorlar-problemcozme.pdf
Bizim dersimizde öğretilmesi gereken çocukların kazanması gereken herşey pisa sınavında var.Ama biz öğrencileri liselere yerleştirirken ya da üniversiteye yerleştirirken bu Problem çözme becerilerini asla gözönüne getirmiyoruz.Seneye 5.sınıfları da ingilizce hazırlık sınıflarına kaptırdıktan sonra pisa da sonunculuk garanti olacak ama olsun sonuncuyuz ama ingilizcemiz tam diyebileceğiz.
 
Aynen dediginiz gibi hocam. Tamamina yakini bilgisayar bilimleri, mantik gelistirme ve algoritmalarla ilgili. Maalesef analitik dusunmekten uzak, yorumlama kabiliyeti dusuk ogrencilerle basari saglanamayacagini goremiyoruz.
Bu arada kaynagi oldukca begendim. Basitlestirip seviyeyi duzenleyerek kullabiliriz.
 
Algoritma soruları 2.dönem anlatacağımız problem çözme ünitesinde vereceğimiz kazanimlar aslinda. Ama meb hâlâ dersimizin önemini kavrayamadi. Sonuç pisada afrika ulkeleriyle dirsek teması.
 
Seneye bizim 5.sınıfların dersinin gitmesi çok üzücü bi olay.Hani her kademe de kodlama dersi olacaktı.Ben mi yanlış biliyorum.
 
Ben 5.sınıfta dersimizin kaldırılacağını sanmıyorum. Moralinizi bozmayın arkadaşlar, 5.sınıftan alınsa bile diğer kademelere kaydırırlar. Bazı arkadaşlar alan değişikliği olsa da teknoloji tasarım gibi diğer alanlara geçsek diyorlar, Teknoloji tasarımın durumu bizden daha mı iyi? Bu branştakiler maaş karşılığını zor dolduruyorlar hatta çoğu farklı okuldan doldurmaya çalışıyorlar. En azından bizim Btr olma gibi bir şansımız var. Çağ bilişim çağı. Bizi bir şekilde değerlendirecekler, yabana atamazlar. Moral bozmak yok, branşımıza sahip çıkalım.
 
on sene oldu hocam göreve başlayalı herşeye şerbetlendik ilk başladığımda 45678 de 2 saat ders vardı önce 678 de 1 saate düştü sonra 45 ten dersi kaldırdılar norm fazlası oldum başka okula ataladılar!:D 56 da 2 saat oldu şimdi okulum pilot okul 5ten ders kalktı kendim adına alıştım artık geçen sene ders artı kurs 38 saat derse girerken bu sene okul değiştirdim 4 saat dersim var formatörüm benim üzüldüğüm bu ülke bu çocuklar yoksa biz çoktaan alıştık dur bakalım daha neler göreceğiz
 
Geri
Üst