PISA PROJESİ hakkında bilgi?

Kodla Büyü

marmarabote

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar,
Bugün bakanlıktan bizim okulu aradılar ve okulun mailine anket gönderildi sizin okul seçildi projeye dediler. projenin adı PISA projesi. Biraz araştırma yaptım ama yine de acaba daha önceden katılan okullar var mı?
Daha ayrıntılı bilgi verebilirseniz sevinirim.

peki bu projede bilgisayar öğretmenlerinin rolü nedir hocam? Şubat'ta bir toplantı olacakmış sanırım okuldaki BT öğretmenleri katılacakmış...

ilköğretimdemi çalışıyorsunuz? Bizim okuluda aradılar ama formda 15 yaş diyor bizim ilköğretimlerde 15yaş bulunmaz Biz gönderdik ama netten baktığıma göre sadece 15 yaşmış bize uygulanmaz kanımca

evet aynı sorun bizde de var hocam. ilköğretimde çalışıyorum. 15 yaş üstü öğrencimizde yok :!: ve buna rağmen şubat tatilinde toplantıya gidilecek :o

Şubat tatilinde m.yardımcımız ve gerekli branş öğretmenlerimiz Antalya'ya bu konu için 2 günlük seminere gittiler. 15 yaş üstü 1 tane öğrencimiz var ve bizde projeye dahiliz haliyle. 25 Şubat'ta da Ankara'da proje dahilindeki okulların BT öğretmenleri ile toplantı yapılacakmış. BBNET'ten gelecek arkadaşlar var mı ? ya da konuyla ilgili başka bilgisi olup eklemek isteyen?

marmarabote' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
Bugün bakanlıktan bizim okulu aradılar ve okulun mailine anket gönderildi sizin okul seçildi projeye dediler. projenin adı PISA projesi. Biraz araştırma yaptım ama yine de acaba daha önceden katılan okullar var mı?
Daha ayrıntılı bilgi verebilirseniz sevinirim.

Antalya'da daima otele 2 günlük seminere gider 1 müdür yardımcısı bir öğretmen.. 300 lira civarında yevmiye yolluk alır.

hocam bu sefer ki BT öğretmenlerine yapılacak ve ankarada olacak... o yüzden sordum bbnetten katılan var mı diye ama kimse yok sanırım :)

Hocam Bende Muş'tan geleceğim ne ile geleceğim son bir hafta bakanlık tarafından belirlenecekmiş öyle dediler. Bende Marmara TEF mezunuyum

hocam uçak ücretlerini filan da karşılıyorlarmış bildiğim kadarıyla varsa öyle bir imkanınız uçakla geliş gidiş yapın derim

bizim idareci ve öğretmen arkadaşlar antalyadaki seminere gittiklerinde uçakla da gelenler olmuş ve onların ücretleri de ödenmiş...

biz geçen sene katılmıştık seminere ve yine Ankadara daydı. Çok gerekli bi seminerde değildi. zaten araştırma yapmıştık ve gerekli dokümanlarıda yollamışlardı. seminerde de farklı bir şey anlatılmadı. sırf seminer yapıldı denmek için yapılan bi seminer gibi gelmişti bize. Pisa projesine gelince de sizin sadece bilgisayarlara daha önceden bi kaç ufak program kurmuş olmanız yeterli. Sınav için zaten bakanlıktan yetkili geliyor. siz sadece sınav esnasında yardımcı oluyorsunuz. Bazı okullarda sadece bilgisayar ortamında oluyor sınav, bazılarında da hem kağıt kalem hem de bilgisayar ortamında sınav yapılıyor. Bu arada yol ücreti olarak nerden geldiğinize bağlı olarak belirlenmiş sabit bir ücret vardı ister uçakla gidin ister otobüsle. verilen yolluk sabitti. Bizim ücretleri de seminer günü verip göndermişlerdi.

bence eğitim tek. m. arayıp sorun derim ben. sanırım onlar ilgileniyor. ona göre önceden alırsınız biletinizi. ben Allah tan bir mani çıkmazsa geleceğim. the myth hocamın dediklerini m.yardımcım söyledi bana da... ama şunu da ekledi sınavda bilgisayarla ilgili beceri soruları da olacakmış hatta bir kitapçık açıp gösterdi antalyada vermişler. onunla ilgili de bilgi verlir sanırım.

Antalya da 25 Şubatta Bilgisayar öğretmenlerini Ankara Öğretmenevinde toplayacağız demişler. Henüz resmi yazısı gelmedi tabi. Şu karlı havalar geçer inşallah ozamana.

umarım hocam... karda kışta 1 gün için çok uzak yerlerden gelecek arkadaşlarımız olabilir. resmi yazı bize de gelmedi henüz.

uçak parasını ödüyorlar. cumartesi döndüm antalyadan..

the_myth' Alıntı:
biz geçen sene katılmıştık seminere ve yine Ankadara daydı. Çok gerekli bi seminerde değildi. zaten araştırma yapmıştık ve gerekli dokümanlarıda yollamışlardı. seminerde de farklı bir şey anlatılmadı. sırf seminer yapıldı denmek için yapılan bi seminer gibi gelmişti bize. Pisa projesine gelince de sizin sadece bilgisayarlara daha önceden bi kaç ufak program kurmuş olmanız yeterli. Sınav için zaten bakanlıktan yetkili geliyor. siz sadece sınav esnasında yardımcı oluyorsunuz. Bazı okullarda sadece bilgisayar ortamında oluyor sınav, bazılarında da hem kağıt kalem hem de bilgisayar ortamında sınav yapılıyor. Bu arada yol ücreti olarak nerden geldiğinize bağlı olarak belirlenmiş sabit bir ücret vardı ister uçakla gidin ister otobüsle. verilen yolluk sabitti. Bizim ücretleri de seminer günü verip göndermişlerdi.

basit bir program var ve onun kurulumunu anlattılar..salonun tamamına yakını bt öğretmeniydi düşünün artık ne kadar zevkli bir seminer olduğunu, bizi oraya götürdüler ve devletin parası çokmuş gibi herkese 300-400 lira parayı verip gönderdiler...Bu programın kurulumu için sitelerinde zaten dökümanlar var.

proje uygulanacağı zaman ankaradan bir görevli geliyor...öncelikle seçilen 1996 doğumlu öğrencilere kağıt üzerinde bir sınav yapılıyor...Sınavda sorulan sorular daha çok uygulamaya dönük sorular, bizim eğitim sistemimiz ezbere dayalı olduğundan çocuklar birazcık zorlanıyor..Tabii bir de sorular ingilizceden çeviri olduğundan bazen anlam karmaşası ortaya çıkıyor.Çocuklara özel kalem silgi cetvel dağıtılıyor..işin garibi bunları geri topluyorlar...

daha sonraki günde bu öğrencilerin içinden seçilen 20 öğrenci bt sınıfında bir sınava daha tabii tutuluyor. Bu sınavı ankaradan gelen görevli arkadaş her bilgisayara 1 flash disk olmak üzere kurulumunu yapıyor ve flash diskler takılı kalıyor...İşin garibi sınav online değil flash üzerinden yapılıyor ve flasha kaydediliyor..Bu sınav diğer sınavdan daha kısa sürüyor...Sınav sonunda flash disklerdeki bilgileri bir araya getiriyor ve iş bitiyor...

sizin yapacağınız:
1) önce gönderdikleri formları doldurup onları geri gönderiyorsunuz(önemli olan 1996 doğumlu öğrenci olması yoksa sizi çıkarırlar büyük ihtimal..)
2) size gönderdikleri programı indirip bilgisayarlarda çalışıp çalışmadığını kontrol ediyorsunuz. Bu zaten formların gönderilmesinden önce yapılacak.
3) ankarada gererksiz seminere katılıyorsunuz
4) sınav yapılırken aslında müdür yardımcısı ama genelde siz duruyorsunuz görevli arkadaşla beraber...Tabii öğrencileri de siz organize ediyorsunuz.
5) 20 öğrenci varsa 20 bilgisayar yoksa öğrenci sayısı kadar bilgisayarı hazır bulunduruyorsunuz. Bilgisayardaki sınavdan önce soruların kurulumuna yardım ediyorsunuz...aslında çok basit birkaç adım ama bakanlıktaki arkadaşlar sağolsunlar çok abartıyorlar.

frt44' Alıntı:
the_myth' Alıntı:

basit bir program var ve onun kurulumunu anlattılar..salonun tamamına yakını bt öğretmeniydi düşünün artık ne kadar zevkli bir seminer olduğunu, bizi oraya götürdüler ve devletin parası çokmuş gibi herkese 300-400 lira parayı verip gönderdiler...Bu programın kurulumu için sitelerinde zaten dökümanlar var.

proje uygulanacağı zaman ankaradan bir görevli geliyor...öncelikle seçilen 1996 doğumlu öğrencilere kağıt üzerinde bir sınav yapılıyor...Sınavda sorulan sorular daha çok uygulamaya dönük sorular, bizim eğitim sistemimiz ezbere dayalı olduğundan çocuklar birazcık zorlanıyor..Tabii bir de sorular ingilizceden çeviri olduğundan bazen anlam karmaşası ortaya çıkıyor.Çocuklara özel kalem silgi cetvel dağıtılıyor..işin garibi bunları geri topluyorlar...

daha sonraki günde bu öğrencilerin içinden seçilen 20 öğrenci bt sınıfında bir sınava daha tabii tutuluyor. Bu sınavı ankaradan gelen görevli arkadaş her bilgisayara 1 flash disk olmak üzere kurulumunu yapıyor ve flash diskler takılı kalıyor...İşin garibi sınav online değil flash üzerinden yapılıyor ve flasha kaydediliyor..Bu sınav diğer sınavdan daha kısa sürüyor...Sınav sonunda flash disklerdeki bilgileri bir araya getiriyor ve iş bitiyor...

sizin yapacağınız:
1) önce gönderdikleri formları doldurup onları geri gönderiyorsunuz(önemli olan 1996 doğumlu öğrenci olması yoksa sizi çıkarırlar büyük ihtimal..)
2) size gönderdikleri programı indirip bilgisayarlarda çalışıp çalışmadığını kontrol ediyorsunuz. Bu zaten formların gönderilmesinden önce yapılacak.
3) ankarada gererksiz seminere katılıyorsunuz
4) sınav yapılırken aslında müdür yardımcısı ama genelde siz duruyorsunuz görevli arkadaşla beraber...Tabii öğrencileri de siz organize ediyorsunuz.
5) 20 öğrenci varsa 20 bilgisayar yoksa öğrenci sayısı kadar bilgisayarı hazır bulunduruyorsunuz. Bilgisayardaki sınavdan önce soruların kurulumuna yardım ediyorsunuz...aslında çok basit birkaç adım ama bakanlıktaki arkadaşlar sağolsunlar çok abartıyorlar.

cidden basit işlemler anlattıklarınız ve eğer program kurmayı filan anlatacaklarsa Ankara daki seminerde de yandık o zaman :lol: dediğiniz gibi çok zevkli geçer... şimdi gitmem basitmiş gerek yok katılmaya filan desem idarecemiz kabul etmez geçerli mazaret olmadığı sürece... mecburen katılacağız... zaten benim okulumda o yaşta 3 tane öğrenci var 2 si kaynaştırma onlar katılamıyormuş 1 kişi için yapılıyr yani anlayacağınız. ve zaten bunun ilköğretimde olması da bana çok uygun gelmedi. ilköğretimde o yaşta 8.sınıfta okuyan öğrenci ya başarısızdır sınıfta kalmıştır ya devamsızdır ya da kaynaştırmadır. sonra da Türkiye'deki sonuçlar kötü çıktı diyecekler :!:

evet tam olarak öyle...geçen sene bizim ilde ilköğretim okulunda da yapıldı..çocukları görmenizi isterdim, normalde kaynaştırma eğitimi öğrencileri, ancak kaynaştırma için başvuran olmamış öyle gitmiş...çocukların bırakın soru cevaplamayı fareyi tutturmak için 40 dereden su getirildi, artık soruların nasıl cevaplandığı size kalmış...ilköğretimde 15 yaşındaki çocuktan ne olursa o olacak...ondan sonrada pisa da sonuncuyuz.

Bize ne kadar yolluk verecekler ben şimdi uçaktan yer ayırttırdım gidiş dönüş sadece 248 tl oldu bakalım ne kadar verecekler

nereden gidiyorsunuz hocam? ben 250 tl ye yakın aldım, hiçbir yerde kalmadım sabah gittim akşam geri döndüm...muştan gidiyorsanız 450-500 alanlar olmuştu diye hatırlıyorum..Orada kalacaksanız onu da karşılıyorlar

ya bu kalma işi de şöyle olmuş bu sefer. bende orada öğretmen evinde kalmayacağım eşimin ailesi ankarada onlarda kalacağım. ama antalyaya giden öğretmen arkadaşla konuştum o da ben antalyada 1 gece kalacağım demiş olmaz biz 3 gece anlaştık demişler ve önce o otele giriş yaptırıp 3 gece parasını ödemiş sonra tekrar yol + konaklama parasını vermişler ne kadar diye sormadım ama bu işlem bile gereksiz bence

botef' Alıntı:
ığdırdan gideceğim ankaraya kış günü gittiğimize değse bari.yevmiye de veriyorlarmı acaba

yevmiye veriyorlar hocam hemde fazlasıyla...ancak gittiğine değmeyecek...sadece basit bir programın kurulumunu anlatacaklar o kadar.

Arkadaşlar uçak biletini bile almışsınız da, bu tarih için bir resmi yazı çıktımı , bize gelen giden olmadı da...

katılım mecburi mi ? bizim okuldan sadece 1 tane öğrenci var. sadece program kurulumunu vs. anlatacaklarsa gitmeye ne gerek var ki :S üstelik karda kışta...

BBNET
Geri