PISA 2012 Test uygulayıcıları Ankara

Kodla Büyü

gökalp

Seçkin Üye
Seçkin Üye
25 Şubat'ta Ankara'da ki pisa 2012 bilgilendirme seminerinde olan arkadaşlar toplantıdan memnun kaldınız mı?

Ben başlayayım :) ...

Hayır.

akşam geldim hocam bu yazıyı bekliyordum bende :D
hem sıkıcıydı hem de verimli değildi... bir ara çıkıp kısaca ben anlatsam da bitse gitsek mi acaba dedim :D

Öncelikle aynı gün gidip dönmek zorunda kaldığım için benim için sıkıntılı oldu.
Bilgisayar öğretmenleri için tamamen gereksizdi, diğer branşdan olan arkadaşlar için biraz faydalı olmuştur belki.
Söylenenler ve anlatılanlar bir maille bana gelseydi benim için yeterli olurdu.
Tek faydası Pisa yönetim ekibinin ve müsteşarın okulların durumundan haberdar olmaları oldu.

bence diğer branştaki arkadaşlar içinde verimli olmadı :?
Okulların durumu konusunu da il milli eğitim müdürleriyle yapılan toplantıdan sonra göreceğiz diyorum...

Ödeneklerle ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar. ben sormayı unutmuşum :) ne zaman yatırırlarmış...

Gereksiz yere uzattılar bence birde flashlarda verdikleri testler çalışmadı şifreyi kabul etmedi sizdede varmı aynı sorun

verilen usb leri bilgisayarda deneyen arkadaşlar var mı? Ben denedim diagnosis uygulamasında sorun yok yani hepsi yeşil fakat teste giriş dediğimde şifre istiyor şifreyi giriyorum sorun çıkarmıyor(TrueCrypt Portable). Fakat Sonra Test bir türlü başlamıyor.

Nod32 diagnosis dosyasını siliyor. USB yi takmadan Ctrl+Alt+Del ilen nod32 servisini durdurun.
Flash içinden TrueCrypt.exe çıkmadı. internetten buldum.(TrueCrypt Portable isteyene gönderebilirim.)
Acaba Başka bir dosyada eksik mi?

DENEDİKLERİM

baştan xp kurdum
admin kullanıcısı oluşturdum
Firefox kurulu
Güvenlik duvarı kapalı
Teste girişi tıklıyorum şifreyi yazıyorum kabul ediyor.
Fakat Firefox u çalıştırmıyor.

anladığım kadarıyla bu program sanal bir sürücü oluşturuyor(Bilgisayarım) o sürücü içinde www klasörü ve php dosyaları var.

Bilgisayarda IIS(Internet Information Services) yok yani php asp çakışma sorunuda yok.

localhost:1234 yada 127.0.0.1:1234 gibi bir port açıp web server oluşturup çalıştırması gerekiyor.
netstat -a -n ile açık olan portları denedim olmadı.
php ayar dosyalarında localhost:3001 yazısını gördüm o da olmadı.

Wamp server ile php dosyalarını çalıştırdım öğrenciler için kullanıcı ve şifre giriş ekranı çıktı.
1-Bu şekilde olmamalı
2-Kullanıcı Adı ve şifresini bilmiyoruz. Sınav sırasında gelecek büyük ihtimalle.
3-giriş yapsak bile çalışmama ihtimali var(SQL server ayarları falan)

TEST EKRANINA ULAŞAN ARKADAŞLAR VARSA BİLGİLERİNİ PAYLAŞIRLARSA ve ÇALIŞAN DOSYALARI UPLOAD EDERLERSE ÇOK MEMNUN OLURUM.

Benim Usb 'de nerede denediysem "USB Key data transfer Kırmızı yanıyor " :(

TrueCrypt bende de yok.

Söyledikleri site hala çalışmıyor.

Bence hiç kimse için verimli olmadı. Birisi yazılımcı öğrencilerinden bahsedip 5. lab talebinde bulundu. Bir diğeri kendi özel sorunlarından bahsetti. Program kısmını anlatan arkadaş resmen kilitlendi. Zaten "Arkadan 4 sıra öne gelsin" dediğinde benim için toplantı bitmişti (Yanlış anlaşılmasın son dörtlüde değildim. Ama kişi ve makamı göz önüne alınca yakışmadığını düşünüyorum ).

Bari biran önce harcadığımız parayı verseler :)

hhtc' Alıntı:
Gereksiz yere uzattılar bence birde flashlarda verdikleri testler çalışmadı şifreyi kabul etmedi sizdede varmı aynı sorun

Merhaba hocam. ben henüz şifre aşamasına gelemedim :)
USB Key data transfer Kırmızı yanıyor bu hata benimde denediğim tüm pc lerde var. okuldaki netbooklarda da ram yetersiz geldi hatta :!:

Hocam zaten bize verilenler sadece tanıtım amaçlı olduğu için 1 sorudan fazlası yok. Siz test aşamasını geçip soruları gördüyseniz sıkıntı yok demektir.

gökalp' Alıntı:
Benim Usb 'de nerede denediysem "USB Key data transfer Kırmızı yanıyor " :(

TrueCrypt bende de yok.

Söyledikleri site hala çalışmıyor.

Bence hiç kimse için verimli olmadı. Birisi yazılımcı öğrencilerinden bahsedip 5. lab talebinde bulundu. Bir diğeri kendi özel sorunlarından bahsetti. Program kısmını anlatan arkadaş resmen kilitlendi. Zaten "Arkadan 4 sıra öne gelsin" dediğinde benim için toplantı bitmişti (Yanlış anlaşılmasın son dörtlüde değildim. Ama kişi ve makamı göz önüne alınca yakışmadığını düşünüyorum ).

Bari biran önce harcadığımız parayı verseler :)

:alkis: :alkis:

marmarabote' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

Merhaba hocam. ben henüz şifre aşamasına gelemedim :)
USB Key data transfer Kırmızı yanıyor bu hata benimde denediğim tüm pc lerde var. okuldaki netbooklarda da ram yetersiz geldi hatta :!:

Merhaba hocam bendede 1 GB ram olmasına rağmen bellek kırmızı uyarı verdi ama ben çok umursamıyorum şifre aşamasına geldim ama şifreyi girdikten sonra hata veriyor hiç uğraşamayacağım balık baştan kokmuş gelsin uygulasınlar

ilköğretimlerde pek sorun olmaz belki ama sizleri bilemiyorum. 14 öğrenci için PC ayarlamak şu durumda cidden zor olabilir.

arkadaşlar mail adresini yazdım sanıyordum not almamışım. bu bilgisayarların durumunu gösteren şablonu nereye mail atacaktık?

Bendede tüm pc lerde aynı sorun var. Hepsi yeşil usb transfer hızna gelince kırmızı görünüyor. Çözüm bulamadım. Çözümü bulan arkadaşlar varsa veya çalıştıranlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.

Arkadaşlar çözümü buldum. Bize flash ta verdikleri dosyalar eksikmiş. Sabahtan beri uğraşıyorum, niye olmuyor diyorum. CBA klasörünün içindeki usbspeed klasörünün içindeki chddspeed.exe dosyası eksikmiş. Bunu kopyaladıktan sonra usb transfer hızı yeşil göründü. Bu dosyayı ilk sayfada paylaşan arkadaşa teşekkür ediyorum. Milli eğitim bir işide düzgün yapsın ya....

Bukadar önem verdiklri bir projenin sitesi daha ortalıklarda gözükmüyor. Ne biçim bir organizasyon. Ayrıca USB lerdeki dosyalarıda eksik kopyalamışlar.
Hiçmi bilgisayardan anlayan biri yok bu projede anlamadımki.

hadi yaa :shock: dosya eksikliğinden mi alıyormuşuz yani bu hatayı cidden enteresan yarın deneyim bakalım. teşekkür ederim.

Sistem tanılama raporunu da gönderdim. onlarda teşekkür cevabıyla birlikte sitenin de kısa zamanda açılacağını yazmışlar.

Arkadaşım sistem tanılama formunu word ortamında nerden aldığını sorabilir miyim. Bize kağıt olarak verdiler ama bilgisayar ortamında sonra göndereceğiz dediler diye hatırlıyorum. Yoksa tarayıcıdan tarattınız mı?

kazimkartal23' Alıntı:
Arkadaşlar çözümü buldum. Bize flash ta verdikleri dosyalar eksikmiş. Sabahtan beri uğraşıyorum, niye olmuyor diyorum. CBA klasörünün içindeki usbspeed klasörünün içindeki chddspeed.exe dosyası eksikmiş. Bunu kopyaladıktan sonra usb transfer hızı yeşil göründü. Bu dosyayı ilk sayfada paylaşan arkadaşa teşekkür ediyorum. Milli eğitim bir işide düzgün yapsın ya....

Hocam o dosyayı nereden bulabiliriz...

gökalp' Alıntı:
kazimkartal23' Alıntı:

Hocam o dosyayı nereden bulabiliriz...

sadece USB kısmını ekliyorum indiren arkadaşlara kolaylık olsun ;)

Ekli dosyalar

hocam skype çalışmıyor halde olacak yani kaldırın. firefox için de 3.6.27 sürümü olacakmış güncelleme yapılmayacakmış.

BBNET
Geri