pilav-makarna tarifleri

Kodla Büyü
DOMATESLİ PİLAV
önce domatesleri zeytinyağında iyice pişiriyorsunuz ıslttığınız pirinçle kavuruyorsunuz, sonra tereyağını da ekleyip 1-1,5 su koyup pişiriyorsunuz. çok lezzetli oluyor.

seldabal' Alıntı:
DOMATESLİ PİLAV
önce domatesleri zeytinyağında iyice pişiriyorsunuz ıslttığınız pirinçle kavuruyorsunuz, sonra tereyağını da ekleyip 1-1,5 su koyup pişiriyorsunuz. çok lezzetli oluyor.
acaba bu pilav yazın konserve yapılan domates suyuyla olur mu???

Ben yazdan yaptığım konserve domatesle yapıyorum ama domates suyu değil benimki

meyhane pilavı

tavaya yağ alınır önce biberler ardından soğanlar konur ve kavrulur üzerine salça eklenir bir kaç dak. sonra doğranmış domatesler eklenir. ben yazın yerli domatesten kışın konserveden yaparım. hafif kavrulunca bulgur eklenir üzerine tuz ben özellikle kimyon eklerim bu pilavda severim kimyonu. sonra sıcak su ve afiyet olsun. Orjinal tarifte et vardır et önce kavrulur sonra diğer aşamalar takip edilir ama ben pilavlarda eti sevmiyorum.

sebzeli bulgur pilavı :

1 soğan ve bir yeşil biber zeytinyağında kavrulurken , bir adet domates kabugu soyularak (ben yazdan butun butun dondurucuya atmıstım domatesleri üstüne hafifi sıcak su dökünce zaten kabugu soyuluyor) kare kare doğranır , 1/2 kaşık salçayla beraber soğan ve biberlere domates eklenir. önceden yıkanmıs 1 su bardagı bulgur eklenir 2 su bardagı suyla kısık ateste yavas yavas pişer afiyet olsun...

etli sebzeli pirinç pilavı .

bu pilav beni,m favorim.
kusbası dana eti haşlanır suyu pilava katılmak üzere saklanır.
1 su bardagı pirinç bir saat önceden sıcak suyla ıslatılır.
miktarı istege bağlı ama tencerenin dibini kaplayacak kadar yaparım her zaman havuc , patates küp küp dogranır ve kızartılır. bir adet sogan tereyagı ve sıvı yağ karısımında kavurulurken etler de eklenir. daha sonra pataes ve havuc da eklenir . üstüne pirinc ve et suyu eklenerek kısaık ateste suyunu çekene kadar pişirilir. sonra servis yapılır çok çok lezzetli eşim bayıldı gece kalkıp kalanını da yemiş :)

tavuklu pilav :)

tavuklar bir küçük soğanla (soğan dörde bölünerek ) haslanır. didilen tavuklar taregında kızartılır. az sıvı yağda sehriyeler kızartılır pirinç eklenir pirinc de kavrulur sonra 1 e 2 oranında su eklenir önceden haslayıp dondurucuya attıgım nohulardan eklerim bir küçük soğanı ikiye böler içine atarım piştiktan sonra o soganı alırım. tereyagında kızaran tavuklarda üstün eklenir ksıık ateste yavas yavas pişer ...mutlaka soganla deneyin.

yoğurtlu kıymalı makarna her hafta bir kere yeriz :)

kıyma soğan domates birber yağda kavrulur piştiktan sonra üstüne ince doğranmıs maydonoz eklenir.karıstırılır sarımsaklı yoğurtla haslanan makarna karıstırılır ve üstüne bu sos dökülür...yazqarken acıktım dogrusu :)

sosisli makarna

tencereye sıvı yağ konulur rendelenmiş domates ve salça pişirilir daha sonra içine yuvarlak sekilde doğranmış sosisler eklenir onlar pişince eger gerek olursa domates ve salça karısımına sosisler eklenmeden önce az sıcak su katılabilir. makarna eklenir karıstırılır guzelce ..tariflerde miktar yok hepsini gözkararı yapıyorum

maaşallah sabah sabah ne güzel tarifler canımın pilav çekeceğini hiç düşünmemiştim :++:

dörtyol' Alıntı:
meyhane pilavı

tavaya yağ alınır önce biberler ardından soğanlar konur ve kavrulur üzerine salça eklenir bir kaç dak. sonra doğranmış domatesler eklenir. ben yazın yerli domatesten kışın konserveden yaparım. hafif kavrulunca bulgur eklenir üzerine tuz ben özellikle kimyon eklerim bu pilavda severim kimyonu. sonra sıcak su ve afiyet olsun. Orjinal tarifte et vardır et önce kavrulur sonra diğer aşamalar takip edilir ama ben pilavlarda eti sevmiyorum.

Eşim bu pilava bayılır

Bayanlar kulübü diyo gerçi ama yine de tarif paylaşayım :D

Havuçlu makarna sosu
Makarnayı yapın rendelenmiş havucu kavurun yarı kavrulmuş durumdayken içine dereotu ve salça katın isteğe göre bunların yanına rendelenmemiş kabuğu soyulup doğranmış domateste koyabilirsiniz. Pişmeye yakın tuzlayın. Afiyet olsun.

Patates püreli sos
Süt ve krema kullanarak patates püresi hazırlayın. İçine göz kararı dere otu koyup tatlandırın. Makarnanız piştikten sonra tencereye katıp karıştırın. Kimine yoğun gelir kimisi çok beğenir.

tavuklu - bezelyeli
tavuk etini kocaman küp küp kesiyoruz. kuş başından büyük olacak. hafif suda haşlayıp yağ koyup kavuracağımız(pek kavurma sayılmaz) zaman bezelyeyi ekliyoruz. kaşıkla çok zorlamadan, birazda silkeleyerek karıştırıyoruz. baktınız koku güzel, kaynamış su ekliyoruz. tereyağı ve karabiberi de koyuyoruz. 40 dk kadar kaynamış su ile ıslatıp tuzladığımız pirinci, fıkır fıkır kaynayan tencereye döküyoruz. ilk başta bir iki kez karıştırılabilir daha sonra, altını kısıp, kapağı kapatıp bekliyoruz. ölçü 2 bardak pirince, 3,5 b. su. pirincin cinsine, tencerenize, ıslatma sürenize göre su ihtiyacı değişebilir. yanında soslu yemekler ile servis edilmesi önerilir :)

fırında makarna tarifi verecek olan var mı akadaşlar, nette tarifi çokta güzel olmaz diye yapmaya cesaret edemedim

nryozer' Alıntı:
fırında makarna tarifi verecek olan var mı akadaşlar, nette tarifi çokta güzel olmaz diye yapmaya cesaret edemedim

adını unuttum, kalın ve delikli makarna, spagettiden farklı. onu haşlayıp borcama dökün, üstüne beşamel sos yapın. bol kaşar rendeleyin üstüne, fırından bir ara çıkarıp dökebilirsiniz. çok sıcak sıcak servis yapmayacaksanız kaşarı fırını sürmeden öncede koyabilirsiniz. çıtır çıtır olur.

benim fırın makarnam meşhurdur:)
fırın makarnayı bol tuzlu suda haşlayın, süzün. başka bir tencerede 3 kaşık unu yağda kavurun üzerinde 750 ml kadar süt koyun kaynayınca içine 100 gr kadar ezilmiş beyaz peynir koyun, peynir eriyince kapayın. bu karışımın yarısını haşladığınız makarnalara katın, makarnanın yarısını borcama alın ve arasına göz kararı ezilmiş peynir koyun (börek gibi) sonra kalan makarnayı da üzerine koyun. kalan sosun içine bir yumurta kırın ve hızlıca karışıtırın. bu sosu da makarnaların üstüne dökün, en üste de kaşar rendeleyin, çok lezzetli olur. (ben makarnanın haslama suyuna tuz attıgımdan ve peynir de tuzlu oldugundan ilave tuz koymuyorum ama damak tadı tabi, isteyen sosa tuz ilave edebilir.)
AFİYET OLSUN :)

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
nryozer' Alıntı:

adını unuttum, kalın ve delikli makarna, spagettiden farklı. onu haşlayıp borcama dökün, üstüne beşamel sos yapın. bol kaşar rendeleyin üstüne, fırından bir ara çıkarıp dökebilirsiniz. çok sıcak sıcak servis yapmayacaksanız kaşarı fırını sürmeden öncede koyabilirsiniz. çıtır çıtır olur.

gokceb' Alıntı:
fırın makarnayı bol tuzlu suda haşlayın, süzün. başka bir tencerede 3 kaşık unu yağda kavurun üzerinde 750 ml kadar süt koyun kaynayınca içine 100 gr kadar ezilmiş beyaz peynir koyun, peynir eriyince kapayın. bu karışımın yarısını haşladığınız makarnalara katın, makarnanın yarısını borcama alın ve arasına göz kararı ezilmiş peynir koyun (börek gibi) sonra kalan makarnayı da üzerine koyun. kalan sosun içine bir yumurta kırın ve hızlıca karışıtırın. bu sosu da makarnaların üstüne dökün, en üste de kaşar rendeleyin, çok lezzetli olur. (ben makarnanın haslama suyuna tuz attıgımdan ve peynir de tuzlu oldugundan ilave tuz koymuyorum ama damak tadı tabi, isteyen sosa tuz ilave edebilir.)
teşekkür ederim arkadaşlar ilk fırsatta deniycem :)

Tuzlu su pilavlık bulgur pilav kıvamında birazda diri kalacak şekilde haşlayalım ; maydanoz , dereotu ,varsa azıcık taze naneyi ince ince doğrayalım; yeşil biber , soğan zeytinyağında kavuralım ; kavurmanın sonunda çok ölmeyecek şekilde ince doğranmış domatesi ekleyip ayrı bir tabağa alalım, aynı zeytinyağı tavasında zeytinyağında bir kaşık domates salçasını pişirip büyük bir kapta bunları birleştirelim , tuz pul biber ,sumak çok az karabiber ekleyip karıştıralım Servise hazır Afiyet Olsun

gokceb' Alıntı:
hocam kaşarı fırına sürmedenmi koyuyoruz pişmeye yakın mı?

BBNET
Geri