acaba bu pilav yazın konserve yapılan domates suyuyla olur mu???seldabal' Alıntı:DOMATESLİ PİLAV
önce domatesleri zeytinyağında iyice pişiriyorsunuz ıslttığınız pirinçle kavuruyorsunuz, sonra tereyağını da ekleyip 1-1,5 su koyup pişiriyorsunuz. çok lezzetli oluyor.
su derkenn rendelenmiş domatessseldabal' Alıntı:Ben yazdan yaptığım konserve domatesle yapıyorum ama domates suyu değil benimki
dörtyol' Alıntı:meyhane pilavı
tavaya yağ alınır önce biberler ardından soğanlar konur ve kavrulur üzerine salça eklenir bir kaç dak. sonra doğranmış domatesler eklenir. ben yazın yerli domatesten kışın konserveden yaparım. hafif kavrulunca bulgur eklenir üzerine tuz ben özellikle kimyon eklerim bu pilavda severim kimyonu. sonra sıcak su ve afiyet olsun. Orjinal tarifte et vardır et önce kavrulur sonra diğer aşamalar takip edilir ama ben pilavlarda eti sevmiyorum.
nryozer' Alıntı:fırında makarna tarifi verecek olan var mı akadaşlar, nette tarifi çokta güzel olmaz diye yapmaya cesaret edemedim
Phascolarctos cinereus' Alıntı:nryozer' Alıntı:fırında makarna tarifi verecek olan var mı akadaşlar, nette tarifi çokta güzel olmaz diye yapmaya cesaret edemedim
adını unuttum, kalın ve delikli makarna, spagettiden farklı. onu haşlayıp borcama dökün, üstüne beşamel sos yapın. bol kaşar rendeleyin üstüne, fırından bir ara çıkarıp dökebilirsiniz. çok sıcak sıcak servis yapmayacaksanız kaşarı fırını sürmeden öncede koyabilirsiniz. çıtır çıtır olur.
teşekkür ederim arkadaşlar ilk fırsatta deniycemgokceb' Alıntı:benim fırın makarnam meşhurdur![]()
fırın makarnayı bol tuzlu suda haşlayın, süzün. başka bir tencerede 3 kaşık unu yağda kavurun üzerinde 750 ml kadar süt koyun kaynayınca içine 100 gr kadar ezilmiş beyaz peynir koyun, peynir eriyince kapayın. bu karışımın yarısını haşladığınız makarnalara katın, makarnanın yarısını borcama alın ve arasına göz kararı ezilmiş peynir koyun (börek gibi) sonra kalan makarnayı da üzerine koyun. kalan sosun içine bir yumurta kırın ve hızlıca karışıtırın. bu sosu da makarnaların üstüne dökün, en üste de kaşar rendeleyin, çok lezzetli olur. (ben makarnanın haslama suyuna tuz attıgımdan ve peynir de tuzlu oldugundan ilave tuz koymuyorum ama damak tadı tabi, isteyen sosa tuz ilave edebilir.)
AFİYET OLSUN![]()
hocam kaşarı fırına sürmedenmi koyuyoruz pişmeye yakın mı?gokceb' Alıntı:benim fırın makarnam meşhurdur![]()
fırın makarnayı bol tuzlu suda haşlayın, süzün. başka bir tencerede 3 kaşık unu yağda kavurun üzerinde 750 ml kadar süt koyun kaynayınca içine 100 gr kadar ezilmiş beyaz peynir koyun, peynir eriyince kapayın. bu karışımın yarısını haşladığınız makarnalara katın, makarnanın yarısını borcama alın ve arasına göz kararı ezilmiş peynir koyun (börek gibi) sonra kalan makarnayı da üzerine koyun. kalan sosun içine bir yumurta kırın ve hızlıca karışıtırın. bu sosu da makarnaların üstüne dökün, en üste de kaşar rendeleyin, çok lezzetli olur. (ben makarnanın haslama suyuna tuz attıgımdan ve peynir de tuzlu oldugundan ilave tuz koymuyorum ama damak tadı tabi, isteyen sosa tuz ilave edebilir.)
AFİYET OLSUN![]()