PHP'de dosya upload etme

Kodla Büyü

halaçoğlu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar aşağıdaki kodla localhost'daki klasöre resim yüklüyorum fakat boyutu 2 mb üzerinde olan resimleri yüklemiyor. Boyut kontrol eden bir fonksiyonda yazmadım. neden olabilir acaba

$kaynak = $_FILES ["resim1"]["tmp_name"];
$resimadi1 = $_FILES ["resim1"]["name"];
$hedef = "EmlakResim";
$resimekle = move_uploaded_file($kaynak,$hedef.'/'.$resimadi1);

apache ayar dosyasının içinden bir ayarı olabilir mi acaba?

halaçoğlu' Alıntı:
Arkadaşlar aşağıdaki kodla localhost'daki klasöre resim yüklüyorum fakat boyutu 2 mb üzerinde olan resimleri yüklemiyor. Boyut kontrol eden bir fonksiyonda yazmadım. neden olabilir acaba

$kaynak = $_FILES ["resim1"]["tmp_name"];
$resimadi1 = $_FILES ["resim1"]["name"];
$hedef = "EmlakResim";
$resimekle = move_uploaded_file($kaynak,$hedef.'/'.$resimadi1);
Bunun nedeni apachenin varsayılan olarak 2 mb tanımlanması. Ayarlarından bu değeri artırabilirsin.

php.ini dosyasını açın düzenden bula gelin "upload_max_filesize" şunu arayın şu satır çıkacak.
Kod:
upload_max_filesize = 2M

Burayı kendinize göre düzenleyin.

hocam c:\windows dizininde php.ini diye bir dosya buldum ve değeri 5M yaptım yine olmadı

hocalarım kusura bakmayın bu konuda acemiyim yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. apachiyi nasıl restart edeceğim.ben bilgisayara appserv kurdum C:\AppServ\apache dizininden mi acaba :oops:

halaçoğlu' Alıntı:
hocalarım kusura bakmayın bu konuda acemiyim yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. apachiyi nasıl restart edeceğim.ben bilgisayara appserv kurdum C:\AppServ\apache dizininden mi acaba :oops:
evet php.ini dosyası bu dizindedir bilgisayarın arama bölümüne php.ini yazın hemen çıkar zaten.
Apache restar etmek yeniden başlatmak demek. İstersen bildirim alanından yapın bunu isterseniz bilgisayarınızı yeniden başlatın.

BBNET
Geri