PHP'de dogum günü olan öğrencileri gösterme

Kodla Büyü

semraaa14

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar PHP ile o gün doğum günü olan öğrencilerin isimlerini her beş saniyede bir bir öğrencinin görünmesini sağlayacak şekilde oluşturmak istiyorum. veri tabanından o gün doğum günü olanların listesini alıyorum .Ekrana yazdırıyorum ama 5 saniyede bir ekranda 5 saniye kalacak şekilde yapamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Doğum günü olan öğrenci isimlerini dogumgunu.php içinde rastgele görüntülecek şekilde yazdırın.

dogumgunu.php içeriğini index.php gibi bir sayfada gösterip her 5 sn bir yenilenmesini sağlayacağız.
Bunun içinde index.php de bir div oluşturun ve dive veriler adında id atayın.
Örnek: <div id="veriler"></div>

Aşağıdaki kodu index.php sayfanıza ekleyin. Böylece index.php deki veriler divi her 5 sn bir yenilenecek. Dolayısıyla her 5 sn bir bir öğrenci adı yazacaktır.

Kod:
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5.2/jquery.min.js"></script>

<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
    //Sayfa yüklendiğinde çalışması için fonksiyonumuzu çağırıyoruz
    guncelle();
    //her 5 saniyede bir yenile diyoruz
    var int=self.setInterval("Guncelle()",5000);
});

function guncelle(){
    $.ajax({
        type:'POST',
        url:'dogumgunu.php',
        success: function (msg) {
            $("#veriler").html(msg); // dogumgunu.php içeriğini #veriler id'li alana yüklüyoruz.
        }
    });
}
</script>
kaynak

Sayın hocam, 5 saniyede bir değişme işini PHP'ye değil de javascripte yaptırırsanız daha iyi olur. Hani şu resim döndüren (image rotator) ya da haber döndüren (news ticker) bir javascript kodunu sizin çalışmanıza uydurmanız daha yerinde olacaktır.

BBNET
Geri