PHP

Kodla Büyü

firto92

Üye
Ben html iyi kötü bilirim ve php dilini öğrenmek istiyorum,internetten indirdiğim görsel videolar falan iyi güzel anlatıyor ama sanki matematik dersi gibi korkunç birşeymış yaa rakamlardan başka birşey yokmu bu php'de ? fonksiyonmudur nedir.Ben bu phpyi öğrenmeyi çok istiyorum ama nasıl nereden öğrenebilirim ne bileyim php'nin önemli temel konuları hangileri nelerini öğrensem yeterli olur web sitesi yapmak için ? :?

Joomla öğrenin bence, bir günde site yapabilecek hale gelirsiniz. Tabi daha derinlere inmek için biraz uğraş gerek...

Kitaptaki eksiklikleri forum blog video siteleri ile zaten tamamlarsın.Sıfırdan başlayıp bir yere getirme konusunda iyi olur bence...kalanı senin ustalığın.
evet unutmuşum çizgi tagem videoları çok kalitelidir

Bende bir Web Tasarım Klavuzu var fakat sanki biraz az anlatılmış gibi yani çok şey yok eksik gibiydi, Buzkırıcı dediğin gibi bende internetten bilgiler dersler notlar herşeyi indiriyorum bakıyorum ama 2 görsel video seti indirmiştim direk rakamlar çarpılar falan baydı baya.Daha açıklayıcı ve yaptığım şeyin ne işe yaradığını açıklayan dersler olmasını istiyorum.

Sams Teach Your Self serisinin PHP kitabını öneririm başlangıç için iyidir. Tabi öncesinde Çizgi tagemdeki eğitime de göz gezdirmenizde fayda var. Türkçe çok başarılı kaynaklar malesef yok. Öğretim tekniği olarak burada yazdığım iki ingilizce kitabı da incelerseniz bunu görürsünüz.

Daha profesyonel ve detay için ise "PHP and Mysql WEB Development" ( Luke Welling - Laure Thompson ) kitabının üstüne kitap görmedim. Bir de php.net manuel kısmı tabiki teknik bilgi için.

Programlama kullanıldıkça öğrenilir, yaparak yaşayarak. Yoksa okursunuz, gider... Ne kadar çok örnek geliştirir, kod yazarsanız, boğuşursanız o kadar çok öğrenirsiniz.

php maker programını önerebilirim bu programla önce çalışıp acemiliği atıp daha sonra kod yazmaya başlayabilirsin

php_maker_code_generator.jpg

ana sayfası
http://www.hkvstore.com/phpmaker/

BBNET
Geri