php ve insert sorunu

Kodla Büyü

ismailt

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar ilçe milli eğitimin sunucusunda veritabanında güncelleme ve kayıt silme çalışıyor ama kayıt ekleme çalışmıyor neden olabilir?

kullandığım kayıt ekleme kodu şu şekilde

$yaz = mysql_query("insert into istenenler values('', '".$istenenad."')");

arkadaşlara ilçe milli eğitim sunucusunda bu sorunla karşılaşan yokmu?
kayıt güncelleme ve silme çalışıyor ekleme çalışmıyor hata da vermiyor sıkıntı ne olabilir?

Meb sunucularında tabloda eğer tüm alanlara kayıt eklemezseniz kayıt kabul edilmez.
Birde hocam kodunuz şöyle olmalı.
Kod:
$yaz = mysql_query("insert into istenenler (ad,soyad,no) values('$ad','$soyad','$no')");
Sizin alanları bilmediğimden ben rastgele birşeyler yazdım siz tablodaki kendi alanlarınıza göre kodu yazın.

hasari' Alıntı:
Meb sunucularında tabloda eğer tüm alanlara kayıt eklemezseniz kayıt kabul edilmez.
Kod:
$yaz = mysql_query("insert into istenenler (ad,soyad,no) values('$ad','$soyad','$no')");
Sizin alanları bilmediğimden ben rastgele birşeyler yazdım siz tablodaki kendi alanlarınıza göre kodu yazın.
hocam teşekkürler cevabın için ama boş bırakmam gereken yerler var mesela auto incremantlar var nasıl olacak peki başka türlü

çözdüm hocam boş bıraktığım yerlere Null yazınca oluyor sağol

ismailt' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Kod:
hocam teşeşkkürler cevabın için ama boş bırakmam gereken yerler var mesela auto incremantlar var nasıl olacak peki başka türlü
Auto incremantlar bir tane olur oda kayıt ekleneceği zaman otomatik oluşur ve alanı doldurur bunun dışında boş kalan alan var mı yok mu?
Kodu size yazdığım gibi düzenleyin. Eğer alanı boş bırakmak istiyorsanız alanı belirtin değişken bölümünü de ya boş '' ya da sıfır '0' şeklinde girin. Böyle deneyin sorunun çözüldüğünü göreceksiniz.

hocam aynı sorun bizdede oldu bende şimdi arama yapıyordum çözüm için, deneyeyim sizinkini inşallah bizdede olur

hocam ben iki dediğinize denedim olmadı. başka bir yol varmı. kodlarda hata olabilirmi. başka sunucuda çalışıyor ama mem sunucusu çalıştırmadı.
...
{echo'kayit tamamlanmistir';
$tarih=date("j-m-Y");
$saat=date('H:i:s');
$sql="insert into haber(baslik,ozet,detay,tarih,saat,resim,haberresim,ekler) values('$baslik','$ozet','$detay','$tarih','$saat','$i_resim','$h_resim','$ekler')";

$sonuc = mysql_query ($sql);
}
} ?>
...

mebbis' Alıntı:
hocam ben iki dediğinize denedim olmadı. başka bir yol varmı. kodlarda hata olabilirmi. başka sunucuda çalışıyor ama mem sunucusu çalıştırmadı.
...
{echo'kayit tamamlanmistir';
$tarih=date("j-m-Y");
$saat=date('H:i:s');
$sql="insert into haber(baslik,ozet,detay,tarih,saat,resim,haberresim,ekler) values('$baslik','$ozet','$detay','$tarih','$saat','$i_resim','$h_resim','$ekler')";

$sonuc = mysql_query ($sql);
}
} ?>
...
Bu değerleri çektiğinizde tüm değişkenlere bir değer atanıyormuş boş gelen olduğu zaman kayıt yapılmaz.

hocam boş göndermiyoruz hepsini yazıyoruz. tarih ve saatte sorun yoktur değilmi;
yada boş olunca değeri almaması için ne yapabilirz;
php sürümü farklı diye bir hata olurmu hocam

wampserver ın eski sürümünde hata mesajı vermeden işlemleri yapıyordu.

wampserver 2.0 da bazı hata mesajı versede kayıt yapıyor. birde www.bilinmeyenosmanli.com adresinede attım orda sorunsuz çalııyor

Meb sunucuları windows onun için sorun oluyor. Siz çalışmanızı önce wamp2 uyarlayın ardından meb sunucuları için uyumlu hale getirin.

peki sayın hocam php değilde asp ile mysql kullansak aynı sorun verirmi. yoksa asp ile access mi kullanmalıyız.

mebbis' Alıntı:
peki sayın hocam php değilde asp ile mysql kullansak aynı sorun verirmi. yoksa asp ile access mi kullanmalıyız.
asp access kullanırsan tahminimce hiç sorun yaşamazsın. asp ve mysql kullanırsan gene aynı sorunu yaşarsın.

BBNET
Geri