merhaba arkadaşlar.
yapmak istediğim sayfayı yenilemeden(bildiğim kadar ile Php de Ajax ve Jquery kulllanmam gerekiyor)
eğer tablomda kategori_adi alanı var ise bunlar optionda listelenecek (bu arada optionun altındaki urun adlı checkbox, duzeltanamenuadi adlı input kutusu ve iptal ile kaydet butonları pasif olacak)eğer ben listeden bir tane anamenu adı seçersem once urun checkboxı (veritabanındaki duruma göre )işaretlenecek yada işaretlenmeyecek (buradaki php+mysql kısmında sorun yok yapabiliyorum) ama ajax ve query de sıkıntı var!
birde yine üst listeden bir menü adı seçince duzeltanamenuadi adlı input kutusu aktif olacak ve bunları tekrar düzeltme işlemine tabi tutacağım(burası tamam)
benim yapamadığım yerleri Kırmızı ve mavi ile İşaretledim.
yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
yapmak istediğim sayfayı yenilemeden(bildiğim kadar ile Php de Ajax ve Jquery kulllanmam gerekiyor)
eğer tablomda kategori_adi alanı var ise bunlar optionda listelenecek (bu arada optionun altındaki urun adlı checkbox, duzeltanamenuadi adlı input kutusu ve iptal ile kaydet butonları pasif olacak)eğer ben listeden bir tane anamenu adı seçersem once urun checkboxı (veritabanındaki duruma göre )işaretlenecek yada işaretlenmeyecek (buradaki php+mysql kısmında sorun yok yapabiliyorum) ama ajax ve query de sıkıntı var!

birde yine üst listeden bir menü adı seçince duzeltanamenuadi adlı input kutusu aktif olacak ve bunları tekrar düzeltme işlemine tabi tutacağım(burası tamam)
benim yapamadığım yerleri Kırmızı ve mavi ile İşaretledim.
yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Kod:<div class=""> <div class=""> <?php $sql=@mysql_query("select kategori_id,kategori_adi,urun from tablom where kategori_ust_id=0"); ?> <form name="anamenuduzenle" action="" method="POST"> <table width="520" border="0"> <tr> <td> </td> <td> </td> </tr> <tr> <td>Ana Menü Adı Seçin</td> <td> <select name="anamenuler" > <?php $menuler = @mysql_num_rows($sql); if(empty($menuler)){ echo "<option>Kayıtlı Menü Yok!</option>"; } else{ while($ekranayaz = mysql_fetch_array($sql)){ ?> <option value="<?php echo $ekranayaz["kategori_id"];?>"> <?php echo $ekranayaz["kategori_adi"]; ?> </option> <?php } } ?> </select> </td> </tr> <tr> <td>Yeni Ana Menü Adı</td> <td><input name="duzeltanamenuadi" type="text" size="60" /></td> </tr> <tr> <td>Ürün</td> <td><input type="checkbox" name="urun" /></td> </tr> <tr> <td> </td> <td><input type="reset" name="iptal" value="İptal" /> <input type="button" value="Kaydet" /></td> </tr> </table> </form> </div> </div>