Merhaba arkadaşlar kendi kodladığım sitemin, sayfalara göre keyword ve description oluşturan bir kodlamaya ihtiyacı var bunu yapmak istiyorum..çünkü içeriğim özgün ve yoğun olmasına rağmen bir türlü googleda istediğim yere çıkamıyorum..En büyük etkende tüm sayfalarımda aynı keyword ve description olması...
aklıma şöyle bir fikir geldi..
index sayfam var ve sayfaları index sayfamın içine include ediyorum. Sayfalarımda aşağıdaki gibi olsun..
-video
-makale
-dokuman gibi... Her sayfanın içindede mysql den gelen veriler var..Bu verilere tıklayınca aynı sayfa içinde o verilerin detay bilgileri geliyor.
normalde indexin içinde belirlediğim keyword ve description var ve tüm site için hep aynı kalıyor..dinamik değil.işte bunu dinamik yapmalıyım..
seo uyumlu sitelerde bu şekilde mi yapılıyor?
Benim aklıma gelen fikir ise şu:
ben içinde id ...keyword....description....no bulunan etiket adlı bir tablo oluşturayım. Bu tablodaki no kısmı diğer sayfalarıma ait(video, makale,...) tablolardada olsun. Yani tüm tablolarda ortak kısım olacak..(sanırım buna ilişkisel veritabanı diyorlar)
Diğer tablolara veri kaydederken, sayfalara ait etiket ve açıklamaları bu keyword description ve no kısımlı oluşturduğum etiket tablosuna kaydedeyim.
daha sonra index sayfasında get metoduyla verilerin no değerini çekerim. keyword ve description alanlarına değişkenle istediğim verileri yazdırırım.
kabaca mantığım bu olacak..
şimdi siz değerli arkadaşlarıma soruyorum bu mantıkla yapılabilir mi?
Daha etkili bir yolu varmı?
uzun oldu yoruldum
bunu çözmem lazım...lütfen yardımlarınızı esirgemeyin..sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.
aklıma şöyle bir fikir geldi..
index sayfam var ve sayfaları index sayfamın içine include ediyorum. Sayfalarımda aşağıdaki gibi olsun..
-video
-makale
-dokuman gibi... Her sayfanın içindede mysql den gelen veriler var..Bu verilere tıklayınca aynı sayfa içinde o verilerin detay bilgileri geliyor.
normalde indexin içinde belirlediğim keyword ve description var ve tüm site için hep aynı kalıyor..dinamik değil.işte bunu dinamik yapmalıyım..
seo uyumlu sitelerde bu şekilde mi yapılıyor?
Benim aklıma gelen fikir ise şu:
ben içinde id ...keyword....description....no bulunan etiket adlı bir tablo oluşturayım. Bu tablodaki no kısmı diğer sayfalarıma ait(video, makale,...) tablolardada olsun. Yani tüm tablolarda ortak kısım olacak..(sanırım buna ilişkisel veritabanı diyorlar)
Diğer tablolara veri kaydederken, sayfalara ait etiket ve açıklamaları bu keyword description ve no kısımlı oluşturduğum etiket tablosuna kaydedeyim.
daha sonra index sayfasında get metoduyla verilerin no değerini çekerim. keyword ve description alanlarına değişkenle istediğim verileri yazdırırım.
kabaca mantığım bu olacak..
şimdi siz değerli arkadaşlarıma soruyorum bu mantıkla yapılabilir mi?
Daha etkili bir yolu varmı?
uzun oldu yoruldum