php ile mail göndermek?

Kodla Büyü

Biosoft

Aktif Üye
sitede iletişim formundaki bilgileri mail adresimne nasıl gönderebilirim mail fonksiyonu ile yaptım hata verdi
<?
$alici_eposta = "murat_dinc@eposta.com";
$eposta_konusu = "Tebrik";
$eposta_mesaji = "Bayraminizi en içten dileklerimle kutlarim";
$headers="X-Mailer: PHP/" . phpversion();
mail($alici_eposta, $eposta_konusu, $eposta_mesaji,$headers);
?>
hata nerde acaba

<?php
$kime = $_POST['kime'];
$adsoyad = $_POST['adsoyad'];
$eposta = $_POST['eposta'];
$konu = $_POST['konu'];
$mesaj = $_POST['mesaj'];

$mesajicerik=
"Gönderen: ".$adsoyad."\n\r"."<br>".
"E-Posta: ".$eposta."\n\r"."<br>".
"Konu: ".$konu."\n\r"."<br>".
"Mesaj: ".$mesaj."\n\r"."<br>";

mail($kime, $konu, $mesajicerik, "From: $eposta\n".'Content-type: text/html; charset=UTF-8');
?>

Kod ile ilgili yardım istediğinizde sayfadaki kodun tamamını ya da hata veriyorsa ( hata verdiği satırı belirterek ) hata verdiği satırın en azından bir üst ve bir alt satırındaki kodu vermeniz problem tespitinde daha fazla yardımcı olacaktır...

Hata şu
Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\xampp\htdocs\gonder.php on line 22
Acaba localhostta olduğum için mi bu hata yı veriyor?

mail fonsiyonu çoğu serverde kapalıdır. spam olayından dolayı. oyüze kimlik doğrulamalı mail fonsiyonuu kullanacksınız yada hazır classlardan birini kullnacaksın. enson popülre bir class vardı phpmailller diye onu indir kullnama klavuzundan veya başka kaynaklardan örnkleri incele kullan
kolay gelsin

Biosoft' Alıntı:
Hata şu
Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\xampp\htdocs\gonder.php on line 22
Acaba localhostta olduğum için mi bu hata yı veriyor?
doğru tahmin dosyalarını hosta atınca sorun ortadan kalkacaktır. illa da localhostta göndermek istiyorum diyorsan ekstradan program kurman gerekli.

BBNET
Geri