php form mail yardımı

Kodla Büyü

u_kucuk3

Seçkin Üye
Seçkin Üye
index.html isminde form mail buldum arkadaşlar ama mail gönderilemedi diyor hep bir türlü mail göndermiyor. nerde bir yanlışlık var(bu formu ve phpsini çalışır olarak hazır buldum, ama bende çalışmıyor,başka ne kadar form bulup denediysemde hiçbiri emailime mesaj göndermedi. hep mesaj gönderilemedi yazıyor. ne yapmam lazım acaba?????)
index.html dosyasının kodları :
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="tr">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
<title>Adı</title>
</head>

<body bgcolor="#DFEFFF">

<form method="POST" action="index.php">
<!--webbot bot="SaveResults" U-File="fpweb:///_private/form_results.csv" S-Format="TEXT/CSV" S-Label-Fields="TRUE" -->
<p>Adı Soyadı&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; :<input type="text" name="adi" size="31"></p>
<p>Mezuniyet yılı&nbsp; :<input type="text" name="yili" size="9"></p>
<p>Mail Adresi&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; :<input type="text" name="mail" size="31"></p>
<p>Telefon&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; :<input type="text" name="tel" size="31"></p>
<p>Mesleği&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; :<input type="text" name="meslek" size="31"></p>
<p>Adresiniz&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; :<textarea rows="3" name="adres" cols="31"></textarea></p>
<p>Mesajinız&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; :<textarea rows="7" name="mesaj" cols="31"></textarea></p>
<p>&nbsp;</p>
<p><input type="submit" value="Gönder" name="B1"><input type="reset" value="Sıfırla" name="B2"></p>
</form>

</body>

</html>

index.php dosyasının kodları :
<?php

$adi=$_POST["adi"];
$yili=$_POST["yili"];
$mail=$_POST["mail"];
$tel=$_POST["tel"];
$meslek=$_POST["meslek"];
$adres=$_POST["adres"];
$mesaj=$_POST["mesaj"];

$gitmail="tamer.gulsoy@mynet.com";
$mailkonu="Ýletiþim Formu";
if (empty($adi) or empty($yili) or empty($mail) or empty($tel) or empty($meslek) or empty($adres) or empty($mesaj)){

print ('<br>Lütfen Boþ Alan Býrakmayýnýz</br>');
print ('<a href="index.html"> Geri Dön</a>');

}

else {
$mailicerik="AdiSoyadi: $adi
Mezuniyetyýlý: $yili
MailAdresi: $mail
Telefon: $tel
Meslegi: $meslek
Adresiniz: $adres
Mesajiniz: $mesaj";
if(mail($gitmail,$mailkonu,$mailicerik)){

print ('Mailiniz Baþarýyla Gönderildi');

}
}

smtp server ayarlari olmadiği için çalişmiyor olabilir. bende yaşamiştim. localde çalişiyorsanz böyle bir problem var:( bende çözememiştim..

Sizin sanal sunucunuzda mail gitmeyebilir eğer ayarlarını doğru yapıp outlook üzerinden pop3 ya da smtp ayarlarıyla göndermediyseniz...
Eğer ki sunucu da deniyorsanız ; server da ilgili mail ayarlarında bir sorun olabilir...
ya da mail gönderme kısmını :

$gittimi=@mail($kime,$konu,$mesaj);
if ($gittimi){echo"mail gönderildi.";}else{echo"mail gönderme işleminde bir sorun oluştu ! ";}

buna benzer bir kontrol yapısıyla deneyiniz...kolay gelsin...

saolun hocam deneyecem bi bakalım kısmet artık.... can sıkıcı bi sorun ama bütün site bitti bir bu çalışmıyor, neyse artık saolun....

BBNET
Geri