php den anlayanlar yardım edebilirmi lütfen

Kodla Büyü

ekicimert

Seçkin Üye
Seçkin Üye
herkese selam arkadaşlar php öğrenmek için eğitim ofis sitesinin derslerini takip ediyorum fakat bir konuda videoda gösterilenlerin aynısını yapmama rağmen sürekli hata alıyorum."Undefined index: xx " hatası muhtemelen tanımlanmayan değişken gibi bişeydir anlamı. Fakat derslerdekinin birebir aynısını yapıyorum.

bakınız ders şu linkde http://www.egitimofis.com/Play.asp?ID=506

alttakide benim yazdığım kod

Kod:
<?PHP
$yazi='İndirimdeki kitaplar :  <a href="index.php?xx=yerli">Yerli</a> --<a href="index.php?xx=yabanci">Yabancı</a>';

function Yerli(){
global $yazi;
echo $yazi;
	echo "<br>"."Mutluluk-Zülfü Livaneli"."<br>";
	echo "Anne Kafamda Bit Var-Tarık Akan "."<br>";
	echo "Başucumda Müzik-Kürşat Başar"."<br>";
	echo "Yedi Uyuyanlar-Ercan Şen"."<br>";

}
function Yabanci(){
	global $yazi;
echo $yazi;
$dkitap=array("<br>Yüreğinin Götürdüğü Yere Git-Susanna Tamaro","Da Vinci Şifresi-Dan Brown","Veronika Ölmek İstiyor-Paulo Coelho","Ferrarisini Satan Bilge-Robin Sharma");
foreach($dkitap as $ykitap){
	echo $ykitap."<br>";
	}
}

$xx=$_GET["xx"];
switch ($xx){

case ("yerli"):
echo "<br>";
Yerli();
break;

case("yabanci"):

echo "<br>";

Yabanci();
break;
default:
echo $yazi;
break;
}
?>
aynı şekilde bu dersdede buna benzer örnekde benim yazdığım kodda aynı hatayı aldım
http://www.egitimofis.com/Play.asp?ID=531

Kendi bilgisayarınızda kurulu olan PHP ayarlarından dolayı, tanımlanmamış değişkenler için, genellikle de formdan gelen bilgileri yakalarken kullandığımız $_GET ya da $_POST dizileri için bu hata alınabılıyor. Bu nedenle hata aldığınız değişkenler için önce
if (isset($degisken)) {
//geri kalan kodlar.
}
şeklinde bir ifade kullanmanız yerinde olacaktır. Ya da sizde kurulu olan PHP'nin php.ini dosyasını açarak aşağıdaki satırı bulun,
; error_reporting
; Default Value: E_ALL & ~E_NOTICE

her iki satırın başındaki ; sembolünü silip, bu tür hataların gizlenmesini sağlayın. PHP servisini yeniden başlatmayı unutmayın. WAMP Server kullanıyorsanız, programın simgesine tıkladıktan sonra PHP yolunda, php.ini dosyasını bulabilir, Restart All Services diyerek de sunucuyu yeniden başlatabilirsiniz.

$xx=$_GET["xx"]; bu satırdan önce iu satırı ekleyebilirsin.
$xx = ""; boş bir xx string tanımlaması yapıp hata vermesini engellersin.

BBNET
Geri