php de form'u worde aktarıp server'a kaydetmek mümkünmüdür?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan faruk55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

faruk55

Aktif Üye
php bilen arkadaşlardan bi akıl istiyorum...
php de uluşturulan bi formun bilgilerini word dosyasına aktarıp sever'a kaydetmem mümkünmüdür. (kullanıcıda download edebilecek)
formdan kastım bilgiler mysql de tutulacak ve bu form içinde resim de olacak. örnek olarak bi resim ekledim. mesela ordaki bilgileri resimler dahil mysql de tutarak bi .doc dosyasına aktarabilirmiyim.
aklıma takılan bi nokta daha war bu resimler mysql de nasıl tutulur. direk resimler tutulmaz heralde sadece yolları mı tutmak lazım?

asp.net de bu raporlama işi daha kolay sanırım. e okuldaki gibi raporlama, dosyaya aktarma eklentileri var birsürü. kullanmayı tam bilmiyorum henüz ama girmemi tavsiye edermisiniz?

Ekli dosyalar

• res.JPG
    res.JPG
    83.1 KB · Görüntüleme: 1,342
Hocam şu anda elimde örnek kod yok. O yüzdne sadece mantığı anlatacağım. Gerisi size kalmış :)

1- Öncelikle şablon olarak word sayfanızı hazırlayın. Veritabanından değişkenlerin geleceği yerlere belirlediğiniz anahtar kelimeleri yazın. Daha sonradan bulmamızı kolaylaştıracak.

2- Sayfayı farklı kaydet menüsünden html sayfa oalrak kaydedin.

3- Sayfanın uzantısını php olarak değiştirin ve php editörünüzle açın. Word tarafından oluşturulmuş hiç bir html elementini vs değiştirmeyin. Şablonda kayma vs yaratabilir.

4- Açtığınız sayfanın en üstüne php kod alanı açarak header komutuyla Word belgesi header bilgisini yazın. ( Application-MSWord gibi bir şeyler ezbere hatırlamıyorum :( )

5- Header komutunun altına veritabanı ile iletişime geçecek php kodlarınızı ekleyin. Ve veritabanından gelen verileri bir diziye yada tercihe göre ayrı ayrı değişkenlere atayın.

6- Daha önceden word içinde oluşturduğumuz anahtar kelimeleri atarak bulun ve yerlerine php alanı açarak echo ile değişkeni ekrana yazdırma komutu ekleyin.

7- Yaptığınız değişiklikleri kaydedin.

8- Afiyet olsun php sunucuya atıp test edebilirsiniz.

Kodlar konusunda yardım edemediğim için üzgünüm. Önceden bu mantıkla yapmıştım. (atladığım bir şey yoksa bu mantıkla çalışıyor) Kolay gelsin, iyi çalışmalar...

İkinci sorunuzu görmemiştim. Veritabanına resimleri gömmenin yolları var fakat önerilmemekte. Sonuçta mysql her resimle birlikte çok daha fazla alan kaplamaya başlar. Bunun yerine sizin de yazdığınız gibi resimleri sunucuya upload edip yollarını mysql üzerinde saklamak.

bilgileri aktarabilirsin ama resimleri aktarabileceğini zannetmiyorum. çünkü resimlerin adresleri mysql de tutulur.

adresten resim eklersen download ettiğinde word dosyası ile birlikte resim dosyasını da download ettirmen gerekecektir. aynı html sayfaları farklı kaydet dediğinde sayfayla beraber ilgili resimlerden oluşan klasöründe otomatik kaydedilmesi gibi.

cevap veren tüm arkadaşlara teşşkür ederim.
omerdurmus mantığınız anladım sanırım, ama balance hocamın verdiği class baya güzel hazırlanmış gibi geldi bana, resim eklemek de mümkün yazıyodu bi yerinde. ayrıntılı incelemedim henüz ama güzel bi kaynağa benziyor. uygulamasını yaptıktan sonra edindiğim bilgileri paylaşırım.
tekrar teşekkürler....

BBNET
Geri