hayırlı günler arkadaşlar,
seçilen resim yada resimleri boyutlandırarak yüklemek için VEROT RESİM YÜKLEME class ını kullanıyorum. tek resim boyutlandırma ve yüklemede herhang bir sorun yok.
ama,
çoklu resim yüklemede bir sorunum var ki oda şu;
seçilen resim yada resimleri boyutlandırarak yüklemek için VEROT RESİM YÜKLEME class ını kullanıyorum. tek resim boyutlandırma ve yüklemede herhang bir sorun yok.
ama,
çoklu resim yüklemede bir sorunum var ki oda şu;
<?php
$resimsayisi = count($_FILES['resim']['tmp_name']);
$izinverilenuzantilar = array ('image/jpg','image/JPG','image/jpeg','image/JPEG','image/bmp','image/BMP','image/gif','image/GIF','image/png','image/PNG');
$yuklenenresimler ='';
for($i=0; $i<$resimsayisi; $i++){
if(in_array($_FILES["resim"]["type"][$i],$izinverilenuzantilar)){
$yuklenen = yukle($_FILES['resim'], 'klasör/', 300);#TEKLİ RESİM YÜKLERKEN (FORMDAN SEÇİLEN RESMİ $_FILES['resim'] şeklinde yolluyoruz, ama çoklu resimde bu işe yaramıyor!!) # bu sorunu bu kod bloğunun yapısını bozmadan nasıl hallederim?
#DAHA AÇIK BİR İFADE İLE TEKLİ RESİM YUKLEMEDE yükle() ADLI FONKSİYONUMA FORMDAKİ resim ALANINI $_FILES['resim'] İFADESİ İLE GÖNDERİYORUM AMA ÇOKLU YÜKLEMEDE FORMDAKİ resim ALANI DİZİ OLDUĞU İÇİN BU DİZİNİN 0. YANİ İLK ELEMANINI ($_FILES['resim'] ) yükle() FONKSİYONUMA NASIL YOLLARIM?
$yuklenenresimler = $yuklenenresimler . ',' . $yuklenen;
}
function yukle($resim, $yuklenecekklasor, $yukseklik){
include_once('class.upload.php');
$upload = new upload($resim);
if ($upload->uploaded){
$upload->file_auto_rename = true;
$upload->image_resize = true;
$upload->image_x = $yukseklik;
$upload->image_ratio_y = true;
$upload->image_text = 'Eklenecek Watermark';
$upload->image_text_color = '#FF6600 ';