photoshop site tasarım..

Kodla Büyü

iskender

Aktif Üye
Arkadaslar photoshop ta site tasrladım, kaydetme aşamasında web sitesi oalrak kaydediyorum ama goruntu çok bozuluyor
bunun bir ayarı car mı bilgilendiriseniz sevinirim,,,,

Konuyu photoshop bölümüne taşıyorum.
Konuyla ilgili detaylı bilgi verirseniz yardımcı olabiliriz. Ne tasarlıyorsunuz, hangi formatta kaydediyorsunuz, yapmak istediğinz şey nedir? Çok özel değilse ekte gönderirseniz çok daha kısa sürede yardımcı olunabilir.

site tasarımı hazırladım psd formatında, bu tasarımı kesme aracıyla parçaladım ve web sitesi oalrak html (alt+ctrl+shift+s) kaydetmek istiyorum, kaydederken her hangi bir ayarı car mı resimlerin görüntüsü bozuluyor sorun bu.

Kaydederken resimlerin formatı ne hocam gif, jpeg, png8 , png 24 ? Ondan kaynaklıdır eğer çözünürlükle ilgiliyse sorununuz. ..

Preset seceneğinden jpeg yapın bence hocam , şimdi png 24 de görüntü iyi olur ama boyutu fazla olur bu defa. Siz onu .jpeg olarak ayarlayın.
Jpeg low
jpeg high
jpeg medium bir bakarsınız hangisi daha net çıkarsa ama boyutunun da fazla olmamasına dikkat edin .Site yuklenırken resimler geç yuklenebiliyor . O da kesici ile kestiğiniz yerleri belli ediyor.

nicivo' Alıntı:
Kaydederken resimlerin formatı ne hocam gif, jpeg, png8 , png 24 ? Ondan kaynaklıdır eğer çözünürlükle ilgiliyse sorununuz. ..

Preset seceneğinden jpeg yapın bence hocam , şimdi png 24 de görüntü iyi olur ama boyutu fazla olur bu defa. Siz onu .jpeg olarak ayarlayın.
Jpeg low
jpeg high
jpeg medium bir bakarsınız hangisi daha net çıkarsa ama boyutunun da fazla olmamasına dikkat edin .Site yuklenırken resimler geç yuklenebiliyor . O da kesici ile kestiğiniz yerleri belli ediyor.

evet hocam ama high yaptıgımda bile bozuluyor goruntu o yuzden sorayım dedim

bir de hocam png24 yapıp deneyin . Ama onda da boyutu fazla oluyor bir deneyin yine de..

hocam unutmadan bakın piksellerin netliğide önemli virgüllü piskel lerde kotu olabılıyor...
flashta öle en azından...

renk paleti olarak WEB renkleri ile çalışmalısınız. Aksi halde kullandığınız tüm renkleri çıktıda göremezsiniz. Ekte ilgili web renkleri seçimi ön izlemesi var.
Kolay gele...

Ekli dosyalar

• web_renkleri_goster.JPG
    web_renkleri_goster.JPG
    34.1 KB · Görüntüleme: 909
tdemirparmak' Alıntı:
renk paleti olarak WEB renkleri ile çalışmalısınız. Aksi halde kullandığınız tüm renkleri çıktıda göremezsiniz. Ekte ilgili web renkleri seçimi ön izlemesi var.
Kolay gele...
hocam bu durumda tasarımı bastan mı yapacagım?

Hocam resim türüne göre formatını belirleyin eğer çok az renk içeriyorsa gif veya png eğer kompleks renklerden oluşuyorsa jpg.

En iyisi -özel değilse- çalışmayı paylaşın hocam, görmekte yarar var. Hani bize bilgisayarla ilgili çoğu soruya "görmem lazım" diyorsak sanırım bu çalışmayı da görmek şart.

BBNET
Geri