Photoshop e-okul için toplu foto küçültme(133-171)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kdoksan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kdoksan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
E-okul için fotoğrafları küçültmekte photoshop programında actions oluşturarak bunu otomatik olarak tüm fotoğraflara uygulayabiliriz.Benim kullandığım photoshop sürümü cs6.Başka sürümlerdede çalışır diye tahmin ediyorum. Fotoğrafların boyutu ortalama 30-47 kb arasında çıkıyor.
Ekten sırasıyla adımları takip edip binlerce fotoğrafı sünmeden (yani en boy oranı bozulmadan) kırpma işlemi ile e-okul formatına getirebilrsiniz.Fotoğrafları çekerken ekteki önce isimli fotoğraf yakınlığında çekmeye dikkat edin.Fotoğraf çekerken ışığı arkanıza alıp parlamayan bir perde (projeksiyon perdesi olabilir) ve perde ile öğrenci arası 1 yada 1,5 metre mesafede olacak şekilde Flash patlatmadan çekerseniz daha güzel olur.
Ekten indirerek İşleme başlayabilirsiniz.Detaylı anlatım için
http://blog.kerimdoksan.com/e-okul-foto-kucultme-2014/
adresinden faydalanabilirsiniz.
Kolay gelsin arkadaşlar.

Ekli dosyalar

elinize sağlık. fakat şişirilmiş olan hata veriyor bende şişirilmemiş olanda 15 kb civarına düşürüyor. :( yardımcı olur musunuz?

Hocam enterasan bir şekilde explorerda fotoları eklerken 10 kb altı olması gerekli uyarısı aldım.Lakin mozilla firefoxda sıkıntısız yükledim.Hatta 10 kb altında olan fotolara uyarı veriyor 10 kb den büyük olacak diye.Foto yükleme işlemini firefoxda yapın.

BBNET
Geri