E-okul bahane arkadaşlar.Herzaman işimize yarayacağını düşündüğüm, bir resime uyguladığınız bir işlemin tüm resimlere otomatik olarak uygulamak için kullanılan ACTİON özelliğini elimden geldiği kadar anlatayım dedim.
Photoshop CS programımızı açıyoruz.
sağ tarafta HİSTORY yazan yerin yanında action göreceksiniz.Orada küçük bir buton var..Ona tıklayın.menü açılacak
menüden new action seçiyoruz
karşımıza çıkan pencereden bir tuş belirliyoruz (BEN F10 SEÇTİM) ve RECORD tuşuna basıyoruz.Şuandan itibaren yaptığımız tüm işlemler kaydedilecek.İş sonunda F10 tuşunu yaptığımız işlemleri çalıştırmak için kullanacağız.
kayıtta olduğunu kırmızı butondan anlayabiliriz.
şimdi resimle oynamaya başlayabilirz.Ne kadar az oynarsanız o kadar iyi olur.Çünkü o kadar az işlem kaydedilir.Önce CROP ile resimi iki yandan daraltacağım.
sonrasında tabiki istediğim boyut yani 105 x 120 boyutuna ayarlayacağım..
Daha sonra bu resmi web olarak kaydet seçeneği ile belirlemiş olduğum bir klasöre kaydedeceğim.Ve işilem bitince resimi kapatıyorum.Çünkü daha sonra bu işlemi kullanırken iş bitince resimi kapatsın, klasöre kaydetsin ve çıksın...Herşeyi kendi yapsın..Ben dokunmayım diye..o yüzden eksik bırakmayın..
İŞİ NE dimi .. kendi yapsın..
VE EN SON KAYIDI DURDURUYORUM.DURDURMAYI SAKIN UNUTMAYIN.....
Artık istediğiniz resimi photoshopla açıp tek bir tuşla (Belirlediğiniz tuş...Yukarıda f10 belirlemiştik) istediğiniz boyuta getirip klasöre jpeg formatında istediğiniz netlik ve büyüklükte istediğiniz klasöre bırakabilirsiniz.
BU ŞEKİLDE 500 RESİMİ EN FAZLA 15 DAKİKADA BİTİRİRSİNİZ..KOLAY GELSİN.