Petrol Fiyatları Ucuzlamasına Rağmen Neden Hala Pahalı

Kodla Büyü
Dolar kuru ve vergi. Devletin peşinen aldığı en kolay vergi akaryakitta. Ayni zamanda kurda fazla. Bu kur böyle ama allahtan petrol fiyatı düşük. O yuzden 4.60 seviyelerinde. Kur böyleyken varil fiyati 80-90 civarı olsa benzin 6-7 lira olur

petrolün varili 50 dolar civarında..
2 sene önce 100 dolardı bu gün neden bu fiyatlara düştü..
1. nedeni tabiki ukraynada olanlardan sonra ekonomik gelirinin büyük bölümünü petrol ve doğalgaz satan rusyaya haddini bildirmek için.
2. neden irana uygulanan ambargo kalktı ve iranda şu an piyasaya girmek üzere petrol daha da aşağı inebilir.
3. neden amerikanın gelişen teknoloji sayesinde artık kaya gazını daha ucuza çıkarabilmesi..
eskiden kaya gazı çıkarmak çok maaliyetli bir işti ancak şu an maaliyet 40 doların altına inmiş gözüküyor..
kaya gazı nedir? yer aldında bulunan devasa taş kütlelerinin altından girilerek içindeki petrolün çıkarılması..
her ne kadar opec ülkeleri amerikanın sömürgesiymiş gibi petrolle ilgili tüm hamlelerini amerikanın menfaatine göre yapsa da amerika her zaman kendisine yedekte bir alternatif bırakır.
petrol fiyatları 20 doların altını görse de bizde benzinin litresi 4 liranın altını görmez..
ama varili 100 dolara çıkacak petrolün yansıması olarak benzinin litresi hemen yarın 10 lirayı görür..
nedeni basittir..
türkiyede toplu taşıma pahalı ve plansızdır..
toplu taşıma kullanmak yerine kendi aracınızla ikamet hem konforlu hemde çok hesaplıdır..
devletde bunun bilincinde olduğuna göre hemen ilk elden yüksek vergilerle aracımıza aldığımız yakıttan vergisini yüksek bir şekilde alır..
nede olsa insanlar her halukarda alacaklar bu mereti..

1 kasımdan sonra istikrar çıkmazsa millet araba falan almaz artık, dolar 3 tl yi geçti, petrol düşüyor ama dolar bu sefer fırladı. Petrol dolarla alınıp satılan bir şey sonuçta.

Dolarin yukselmesi yeni degil kendimizi kandirmayalim..
2013 de fed faizleri arttirma sinyali verdi 1.70 lerden buralara geldi dolar..
7 hazirandan once de 2.68 leri gormustuk..

Pahalı olmasının nedeni sadece bergi değil. Dağıtım şirketlerinin fazla kar yapmak istemeleri. Durum sadece vergi olsa dağıtım şirketleri isyan ederdi. Dağıtım şirketlerinin tekeli var. Nasıl telekom gibi tekeller varsa. Yani hala şirketler hala siyasi olarak çok güçlü. Kriz yaratabilme güçleri var. Önemli şeylerden biri şu anda istikrar olması. Haliyle doların çok yüksek olması. Tl nin çok değer kaybetmesi. Sonuçta ithal olunan bir şey.

Dünya piyasasında petrol 110 dolardan 50 doların altına düştü. Bizde mehter marşı gibi bir indirip iki bindiriyor. Hükümetin uygularına ses çıkaran olmadığı için durmak yok sesizce yola devam

kabahat devlette değil halkta.sesimizi çıkarmadığımız sürece petrol düşse bile benzin zamlanır.tarım ülkesi diye geçinirken meyveyi sebzeyi pahalıya alırız eti de bayramdan bayrama görürüz

en yakın örneği elektronik cihazlara vestel vergisi gelirken kaçımız ses çıkardık ben bimere yazdığımla kaldım benim yazdığım gibi milyonlarca kişi şikayet etseydi böyle olmazdı.yakında düğün yapacam vestelin ürünleri daha ucuz olmasına rağmen bu vergi yüzünden almadım

dersimizvar' Alıntı:
scorpus' Alıntı:
kabahat devlette değil halkta.sesimizi çıkarmadığımız sürece petrol düşse bile benzin zamlanır.tarım ülkesi diye geçinirken meyveyi sebzeyi pahalıya alırız eti de bayramdan bayrama görürüz

ne zamana kadar güdüleceğiz. yüzüstü çok süründün ayağa kalk sakarya
kendi çapımda protestomu yapıyorum ama etkisiz kalıyor bu ülkeden umudum yok ölene kadar koyun gibi güdülüp inek gibi sağılacağız

aslında ucuzlayan bir şey yok.önceden varili 30dolar kur 2tl iken şimdi 20 dolar kur ise 3tl yani her iki durumda da 60tl mesela.

BBNET
Geri