PES ETTİM!! fen;ilk mat;mat; hangisini okusam

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bötecu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
bende mesleğe bir türlü alışamayanlardanım.bütün mühendislikler dururken rahat ,tatili çok diye öğretmenliği seçmiştim, ancak durumumuz ortada çoğumuz formatör olduk ve 8-5 mesai de internet kafeci olduk. itibar yerlerde...

ben geçen sene kararımı verdim,kendi potansiyelimi biliyorum o yüzden açıköğretim fak. kamu yönetimi bölümüne başladım.şuan 2. sınıftayım. dersler gayet güzel gidiyor. yılda 2 sınav var zaten vize ve final,çalışmak sıkıntı olmuyor.mezun olunca da diğer üniversitelerden çok bir farkı yok zaten..2014 yılında mezun olurum inş.

bitirince ne mi olacak? kpss ye gireceğim. A Tipi kadrolara başvuracağım,büyük bir ihtimallede Herhangi bir tanesine gireceğim(inş)
A tipi kadrolar : bakanlıklarda müfettiş yardımcılığı ,uzman yardımcılığı gibi meslekler... bu kadroların yaş sınırı 35 bitirince 29 yaşında oluyorum,eşşek değiliz ya diyorum kendime 6 yılda elbet bir kuruma yerleşirim diye ümit ediyorum. bakalım hayırlısı..

ben olacağınıza gerçekten inanıyorum hocam. yapabilirliklerimizin farkında olmak önemli. okumanın yaşı yok diye düşünüyorum 40 yaşında ünv okuyan insanlar var. başarmanın hazzı bambaşka. inş ilk mat kazanabilirim. sevdiğim dersi sevdireceği düşünüyorum :)

önümüzdeki seneden itibaren bütün açık öğretim bölümleri dönemlik-kredilik sisteme geçti. haberiniz vardır.
seventyseven' Alıntı:
bende mesleğe bir türlü alışamayanlardanım.bütün mühendislikler dururken rahat ,tatili çok diye öğretmenliği seçmiştim, ancak durumumuz ortada çoğumuz formatör olduk ve 8-5 mesai de internet kafeci olduk. itibar yerlerde...

ben geçen sene kararımı verdim,kendi potansiyelimi biliyorum o yüzden açıköğretim fak. kamu yönetimi bölümüne başladım.şuan 2. sınıftayım. dersler gayet güzel gidiyor. yılda 2 sınav var zaten vize ve final,çalışmak sıkıntı olmuyor.mezun olunca da diğer üniversitelerden çok bir farkı yok zaten..2014 yılında mezun olurum inş.

bitirince ne mi olacak? kpss ye gireceğim. A Tipi kadrolara başvuracağım,büyük bir ihtimallede Herhangi bir tanesine gireceğim(inş)
A tipi kadrolar : bakanlıklarda müfettiş yardımcılığı ,uzman yardımcılığı gibi meslekler... bu kadroların yaş sınırı 35 bitirince 29 yaşında oluyorum,eşşek değiliz ya diyorum kendime 6 yılda elbet bir kuruma yerleşirim diye ümit ediyorum. bakalım hayırlısı..

yuci81' Alıntı:
önümüzdeki seneden itibaren bütün açık öğretim bölümleri dönemlik-kredilik sisteme geçti. haberiniz vardır.
seventyseven' Alıntı:

haberim yoktu,sizden duydum,ne değişti ki?

Sayın öğrencimiz,

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin yıllık sistemdeki önlisans ve lisans programlarının tamamı 2012-2013 öğretim yılında dönemlik-kredili sisteme geçirilecektir.

http://aofburo.anadolu.edu.tr/
seventyseven' Alıntı:
yuci81' Alıntı:
seventyseven' Alıntı:

bötecu' Alıntı:
bilisim_34' Alıntı:
Müdür: Hocam yapılacak törende teknik işlerden sorumlu sizsiniz... Başkası yapamıyor zaten... Emekleriniz için de teşekkür ederim bütün öğretmenlerin yanında...

Yani okulun teknik elamanıyız... Gülün adını değiştirsen farklı kokmaz... Bilişim Tasarımı diye telafuz edilen ders de gelse bu işleri okullarda biz yapıcaz... Okulun yaptıracak imkanı olmadığını görüp bir noktadan sonra yine bizim işimizmiş gibi koşturucaz herşeye... Zumremiz okullarda bozulan bilgisayarları tamir etmesinler 1-2 seneye lablar kullanılamaz hale gelir... Ben de mat. öğretmenliğine ilk tercihimle gidebilecek puanı aldığım halde bu bölümü yazdım... Kısmet ne yapalım hep böyle gitmez ya...

Not: Mat. öğretmeni olup farklı bi okulda göreve başlasam ve bilseler bilgisayar öğretmenliğinden geçtiğimi, %90'ına yakın idareci okulda bilişim öğretmeni olmazsa eğer bu angarya teknik tamir işlerin hepsini bize yaptırmak isteyecektir... Bize bakış açıları böyle maalesef...

orası kesin yaptırmak isterler tabi deee bağlayıcılığı olmaz biliyorsunuz formatörlük yoruma açık bi görev okullarımızda olsun hocam yaaa o zaman belki severek yaparım vay bee matematikçiye bak derler herşeyden anlıyor :)
Hocam şimdi de herşeyden anlamıyo muyuz...? Ben de mat soruları çözüyorum, içimde bi ukte anadolu lisesi sayısal mezunuyum... Herkes herşeyden anladığımızı dese ne değişir ki... Bir de şu anda yaptığımız bilgisayar tamirciliği ve ameleliğin bir bağlayıcılığı var mı ki o durumda olsun...? Anlıyorsak ya da idaremiz anladığımızı düşünüyorsa bağlayıcıdır... Bitmiştir...;)

yuci81' Alıntı:
Sayın öğrencimiz,

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin yıllık sistemdeki önlisans ve lisans programlarının tamamı 2012-2013 öğretim yılında dönemlik-kredili sisteme geçirilecektir.

http://aofburo.anadolu.edu.tr/
seventyseven' Alıntı:
yuci81' Alıntı:
seventyseven' Alıntı:

Bence Önemli Değil Nasıl İstiyorlarsa Öyle Devam Ederiz...

Konuyu açan arkadaşım, tuttuğun dalı bırakma sakın.Senin gibileri gördükçe, benim gibi düşünenlerin olması bir anlık hata yapmadığımı farkettiriyorur bana.Ben bu yıl Dershaneye gittim, 17 yaşındaki çocukların yanında öğrenci aynı zamanda 2. bir hoca oldum.Bir gün dershane hocası sesi kısıldı ve matematik konusunu benim anlatmamı istedi, anlattım ve kendime dedim ki ben bu olmalıyım.Bu yıl Ygs'de biraz zorlandım istediğim gibi geçmedi.İlk. Mat . Öğretmenliği 2. Öğrt. düşünüyorum.Allahım inş. bana yardımcı olur LYS'de.Öğrencilere daha faydalı olacağım branşa geçerim.İnşallah siz meslektaşlarım da başta öğrencilerin sonra da kendiniz için değerli ve faydalı yerlerde bulunursunuz.

bütün yazılanları okudum baştan sona içim resmen kan ağlıyor bu yazılanları gördükçe ..ben de bu yıl ygs ye girdim ama ne yazacağıma karar veremedim ben de öğretmenlik istiyorum ama bulunduğum ilde sadece sınıf öğrt. ve din kültürü var sınıft öğretmenliğ 4+4+4 ten dolayı alımları azalır diye branş değiştiremem diye korkuyorum din kültürüne de tam bilmiyorum çok istediğim bir öğretmenlik değil kararsız kaldım.keşke ilköğretim mat yada fen olsaydı burda hiçdüşünmez yazardım..Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Hocam bende diğer arkadaşımız gibi A grubu kadroları düşünüyorum. o kadar çok alım yapılıyor ki. mutlaka birine yerleşirim diye düşünüyorum. 1 sefer kazandık kpss yi yine kazanabiliriz. öğretmenlik mantıklı gelmiyor. birde ileride okullara ve diğer müdürlüklere iibf mezunları yerleştirilecek gibi geliyor.

haruneser' Alıntı:
Konuyu açan arkadaşım, tuttuğun dalı bırakma sakın.Senin gibileri gördükçe, benim gibi düşünenlerin olması bir anlık hata yapmadığımı farkettiriyorur bana.Ben bu yıl Dershaneye gittim, 17 yaşındaki çocukların yanında öğrenci aynı zamanda 2. bir hoca oldum.Bir gün dershane hocası sesi kısıldı ve matematik konusunu benim anlatmamı istedi, anlattım ve kendime dedim ki ben bu olmalıyım.Bu yıl Ygs'de biraz zorlandım istediğim gibi geçmedi.İlk. Mat . Öğretmenliği 2. Öğrt. düşünüyorum.Allahım inş. bana yardımcı olur LYS'de.Öğrencilere daha faydalı olacağım branşa geçerim.İnşallah siz meslektaşlarım da başta öğrencilerin sonra da kendiniz için değerli ve faydalı yerlerde bulunursunuz.

hocam çok iyi geldi yazdıklarınız. inş kararlıyım hocam benim de olmak istediğim tek yer matematik öğretmenliği anadolu lisesinde okurken matematik hocamız odtü mezunuydu ve süper tabiri caizse matematiğin üçkağıtlarını :) öğretti. ilk yılımda lab yoktu bende matematik anlatıyodum ve çocuklar tamam şimdi anladık bu yol daha akılda kalıcı diyolardı çok güzel bi duygu.
gelelim ygs lys ye nasıl çalıştınız hocam yardımcı olabilirmisiniz ilk mat için 2. öğretim doğudan filan heryer olur ne kadar yapmak lazım

hatta 2010 da bi hemşire arkadaş zamanında fizik okumuş ara dönemde fizik öğretmeni olarak ataması çıktı

ben tekrar kpssye girilmez diye düşünüyorum...sonuçta öğretmenliği bırakmadan başka branşı okuyup bitireceksiniz... ama ben üniv. okumayı değil de kpss sınavına girip başka bir memurluk düşünüyorum..9nisanda başvurular başlıyormuş.

eeeee' Alıntı:
ben tekrar kpssye girilmez diye düşünüyorum...sonuçta öğretmenliği bırakmadan başka branşı okuyup bitireceksiniz... ama ben üniv. okumayı değil de kpss sınavına girip başka bir memurluk düşünüyorum..9nisanda başvurular başlıyormuş.

hocam kpss falan yok siz zaten kadroda memursunuz geçiş yapıyorsunuz sadece mesela babam okul müdürü istese hastane müdürü olabilirmiş

bötecu' Alıntı:
evet arkadaşlar gençliğimi, idealistliğimi yedi bu bölüm. 4 yıldır zevk aldığım bi dersim olmadı atanması kolay diye seçtik ama sonunu düşünemedik her işte bir hayır vardır nasip böyleymiş naapalım diyorum artık ve hemen seneye sınava çalışmaya başlıyorum 2.öğretim yazıp fen, ilk mat yada mat okumak istiyorum ama bilemedim şimdi hangisi olsun????

:) dediğin bölümlerde atama var mı?

arkadaşlar kpss'ye bu sene girsek böteci olarak a grubu kadrolarda tercih hakkımız olurmu.kadrolu bir devlet çalışanı olarak a grubu kadrolara yerleşme durumumuz nasıldr.

bötecu' Alıntı:
eeeee' Alıntı:

hocam kpss falan yok siz zaten kadroda memursunuz geçiş yapıyorsunuz sadece mesela babam okul müdürü istese hastane müdürü olabilirmiş
ama nasıl??? çok araştırdım ama öğretmenlikten memurluğa geçmekle ilgili net bir bilgi bulamadım...

bötecu' Alıntı:
haruneser' Alıntı:

hocam çok iyi geldi yazdıklarınız. inş kararlıyım hocam benim de olmak istediğim tek yer matematik öğretmenliği anadolu lisesinde okurken matematik hocamız odtü mezunuydu ve süper tabiri caizse matematiğin üçkağıtlarını :) öğretti. ilk yılımda lab yoktu bende matematik anlatıyodum ve çocuklar tamam şimdi anladık bu yol daha akılda kalıcı diyolardı çok güzel bi duygu.
gelelim ygs lys ye nasıl çalıştınız hocam yardımcı olabilirmisiniz ilk mat için 2. öğretim doğudan filan heryer olur ne kadar yapmak lazım

Hocam ilk önce ben dershaneye kayıt oldum.Senin de olmanı tavsiye ederim.Olmam gerekli değil dersen örneğin www.ekolhoca.com ve benzeri video sitelerinden hazırlanırsın sınava.
2 Tercih göze batıyor.1. İlk Mat. Öğrt. 2. Fen Bilgisi Öğrt.
Gelelim Netlere.Kontenjanlar her yıl arttırılıyor.Şu an Ygs Kısmından 40 Mat 40 Fenden Toplam 60 Civarı Net, Türkçeden 40 da 30 Net Sosyalden 40 da 10 Net yaptın diyelim. Lys Kısmında 50 Matdan 32 Net 30 Geometriden 22 Net 30 ar Fizik Kimya Biyolojiden 10 ar net yap İlk.Mat Öğrt. Rahatça kazanırsın.Hem de çok doğuya gitmeden,ki bunları emin ol üniversite bitirmiş bir Böteci yapar.Yeter ki şuan hazırlanmaya başla.

Fen Bilgisine gelirsek.Fen Bilgisinin bu yıl puanlarının yükseleceğini tahmin etmekle beraber Ygs(Çok Kolay) den 80 Sayısal Sorudan 45Net Türkçeden 25 Net.Lys den de 10 ar Fizik kimya biyoloji yeter ,50 de 10 Mat ,30 da 10 Geometri yap Havada karada batıda bir üniv. girersin.Yani Fen Bilgisini Gözün Kapalı Hiç çalışmadan girersin.Fakat 2.üniv okumak için askerliği arada çıkarmış olmak gerekli diye duydum.
Benim Ygs çok iyi gelmeyecek.Şu an Matematik için umudumu yitirmedim gerçi yitirsem de İlk.Mat İçin çalışıp olmazsa Fen.Bilg. Yazacağım.Bir de şu güzellik var Matematik öğretmenliği için Bol Mat.Neti yapmak gerekli ki sevdiğimiz bölüm olduğu için şanslıyız.Şu an senin karar aşamada olup bir an önce seneye için geç kalmadan başlaman lazım ve şiddetli tavsiyem hemen kitapları al ve başla.
Bir ömür nereden baksan 35 -40 yılımızı bu mesleğe adayacağız ve ben Bu Bilişim Teknolojileri Bölümünde kalıcı olmamam kararını aldım.Eğer benim gibi düşünüyorsan Tam zamanıdır,kimseleri takma,"aman hocam kadrolusun,sana bir şey olmaz ne verilirse onu yap" gibi sözlerle de kendini avutma.Bu benim görüşümdür.

BBNET
Geri