perosnel veri tabanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gazili
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

gazili

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar ilçe milli eğitim için şöyle bir programa ihtiyaç var.
ilçedeki personelin (öğretmen, müdür, hizmetliler, memurlar... ) veri tabanını tutacak bir program.
programda;
branşa göre arama, isme göre arama, okula göre arama,
istenilen branştaki öğretmen sayısı, sınıf öğretmenlerinin sayısı (okula göre ve tüm ilçe),
branş girildiğinde öğretmenlerin ilköğretim ve ortaöğretimdeki sayıları,
ilçeden ayrılan öğretmen olduğunda bunları ayrı bir tabloda veya bir yerde saklayan,
öğretmen ekleyip silinebilen,...

bunun gibi işleri yapan bir program lazım.
ben yapmaya çalıştım ama bazı yerlerde takıldım.
mesela ayrılanların saklanması gibi...

buna benzer bir program elinde olan varmı.
ben daha önce çalıştığım yerde de buna benzer bir program isteöişti ilçe milli eğitim.
yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

ilsis de hepsi kayıtlı bunların bi daha ne programı istiyo bunlar , bedava yaparsanız size teşekkür belgesi bile vermezler , parayla yapın yaparsanız da

aslında en iyisi excel de hazırlamak
hem anlamaları da kolay olur
takip etmesi de değil mi.

ben acces te yapmıştım.
hiç te gerek yok aslında.

hatta program yapsak yapamazlar gibi geliyor bana.
bir tane hazırladım daha açmayı beceremiyorlar.

ayrılanların çağrılmasında takıldıysan bi tek basit o kişilere bir alan adı ver oraya değer olarak 0-1 ver 0 devam edenler 1 ayrılanlar olsun ayrılanları çağırmak istersen sql den 1 leri çağırtırsın o kadar

esperadoz' Alıntı:
ayrılanların çağrılmasında takıldıysan bi tek basit o kişilere bir alan adı ver oraya değer olarak 0-1 ver 0 devam edenler 1 ayrılanlar olsun ayrılanları çağırmak istersen sql den 1 leri çağırtırsın o kadar

Hocama katılıyorum...Bende webde bu mantığı mail kutusu tasarımında kullanıyorum.Siz ekli olanları ya da izinde olanları da (0-1-2-3-4..) gibi numaralandırın ve veritabanından verileri çekerken bu numaralara göre listeniz oluşturun...Kolay gelsin.

hocam numaralandırmadan kastınızı anlamadım
biraz açarmısınız.

birde şunu sorayım
ben access te yaptım ve tek tablo kullandım.
aynı tabloyu verileri olmadan kopyaladım.
bir butonla seçilen kaydı yeni tabloya aktarabilir miyim acaba.

şöyle yaptım
ayrılma tarihi diye bir alan ekledim
bir buton ekleyerek ilçeden ayrılanları tabloya ekle dedim.
butona basıldığında ayrılma tarihi bugünden küçükse onları sorgulayıp yeni bir tabloya atıyor.
bir de ilçeden ayrılanları listele butonu ile de bu tablodaki verileri rapor alıyorum.

ilk tablodaki ayrılanlar diğer tabloya kopyalanmış oldu.
ayrılanları tabloya ekle butonuna bastığımda aynı zamanda bu verileri eski tablodan silmesini nasıl yaparız.

programı gönderdim
basit bir program
ama takıldığım yerde yardım etseniz
bilen arkadaşlar.....

belki anlattığım anlaşılmamış olur.
gönderdiğim programda yeni tabloya kopyalanan verileri düzgün bir şekilde nasıl sileriz.

EXCEL2003 te yapmış olduğum programı sizinle paylaşıyorum. Belki işinizi görür.

İLSİS varkene neden böyle bir programa ihtiyaç var diyen arkadaşlar haklı dır. Ancak özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde çok fazla asker öğretmen ücretli öğretmen vb. 1001 çeşit öğretmen var. ve bunlar İLSİS te kayıtlı olmaz. Bu yüzden böyle programlara ihtiyaç olabiliyor.

Yine bununla birlikte İLSİS varkene, ilçenizde asker ücretli vb. öğretmen olmadığı halde sizden böyle bir prg isteniyorsa git o müdürün suratına tükür. :)

BBNET
Geri