Bazı öğrenciler performans ödevlerini getirmiyorlar, e-okula sıfır mı gireceğiz bu öğrenciler için?
gezegen10' Alıntı:hocam getirmeyen için G yazacaksın.
evet katılıyorserkanaytekin01' Alıntı:gezegen10' Alıntı:hocam getirmeyen için G yazacaksın.
Hocam G yazınca ortalamaya katılıyor mu peki?
karinca_52' Alıntı:ben getirmeyene 30 yazdım ..... ertesi gün ödevler nasıl geliyor :mrgreen:
patari' Alıntı:karinca_52' Alıntı:ben getirmeyene 30 yazdım ..... ertesi gün ödevler nasıl geliyor :mrgreen:
hocam bu en güzel yöntem bence de.
Ancak geçen gün şöyle bir şeyler geçti okulda, getirmeyene not veremezsiniz, önce velisine haber verecekmişiz, gerekirse yazı yada telefonla bildirecekmişiz, sonra getirmezse istediğimiz notu yazabilirmişiz. ne hale düştük dedim. Keşke şimdi öğrenci olsam diyorum bazen, sonra düşününce ya bazı öğrenciler gibi olup öğrenmeyi dersten geçecek not olarak görürsem diye vazgeçiyorum. çocuklara öğrenmeyi öğretmeye çalışırken error veriyorum bazen. mesela bugün 2 hafta bt sınıfına indirmediğim sınıfın yarısı alt satıra nasıl geçicez hocaaammmm diye bağırıyorlar, neden? çünkü bilmediklerinden değil herşeyi söyleyen biri bulduklarından bakmaya veya düşünmeye tenezzül etmiyor.
GRİNGO' Alıntı:Performansı getirmeyen olmaz.Çünkü sınıfta yapılır.
İKİ TÜR NOTLAMA VAR
1-PROJE ÖDEVİ
2-PERFORMANS GÖREVİ
Yukarıdaki İsimlendirmelere dikkat edelim..... Sonra Yanlışlar zinciri oluşmasın.
--------------------------------------------------------PERFORMANS GÖREVİ---------------------------------------------------------
Her yarıyıl en az bir kere yapılır.En fazla 3 kere yapılabilir.
Derslikte ve ders esnasında yapılır.Süre 40 yada en fazla 80 dk dır.
Kapak kullanılmaz.
Bilgisayar çıktısı olmaz.
Malzeme kullanılacaksa , yapıştırıcı makas yada görsel önceden bildirilir.
YIL SONUNDA SINIFTA YAPTIĞI BU ÇALIŞMA ÖĞRENCİYE VERİLİR.
--------------------------------------------------------PROJE ÖDEVİ--------------------------------------------------------------------
Öğrenci seçtiği dersten yada derslerden proje alır.Tercih sıralaması yaptığı dilekçesii sınıf öğretmenine verir.
Sınıf öğretmeni proje için seçtiği ders yada dersleri sınıf panosuna asar.
Ayrıca Bu derslerin ilgili öğretmenlerine, öğrenci isimlerini yazılı olarak (imza ve tarihli) tebliğ eder.
Evde yapılır kısmen bilgisayar çıktısı olabilir.
Araştırma ödevidir.
Ödeve kapak yapılabilir.
Yılda en az bir dersten ve en fazla 3 kere verilir.E-Okul Sistemine tarih olarak önceden işlenir.
YIL SONUNDA PROJELER EN AZ 2 YIL ARŞİVDE SAKLANMAK ÜZERE OKUL İDARESİNE YAZILILARLA BİRLİKTE TUTANAKLA TESLİM EDİLİR:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------PERFORMANS ve PROJE İÇİN DERECELİ NOT ÖLÇEĞİ KULLANILIR-----------------------------------
ozkansedef' Alıntı:Getirmeyene ortalamasına göre not verin. İyi öğrenciler bir şekilde getiriyor zaten. Kötünün de umrunda olmuyor.![]()
zencefil58' Alıntı:ya bu performans ödevinde öğrenciden çok öğretmen stres yaşıyo getirdi getirmedi diye![]()