Peki ya Dukan?

Kodla Büyü

nkkt2009

Üye
arkadaşlar ne güzel hepiniz türlü türlü tarifler yazmışsınız hünerlerinizi döktürmüşsünüz. ağzımın suyu aka aka tüm tarifler copy+paste :) sonra sırayla evde denemece :)

buraya kadar sıkıntı yok da acaba benim gibi kilo sorunu olan arkadaşlar var mı aramızda. varsa ne gibi çözümler uyguluyorsunuz? ben bu aralar dukan diyetine sardım :? bakalım zamanla bu makus talihimi yenebilecek miyim görücez :?: yine de bu kadar güzel şeyler yapıp zayıf kalabilenler varsa tebrik ediyorum

bende geçen yıl yapmıştım dukan diyetini sonuç mükemmel oldu başta. güzel kilo vardim. sonrasında uzun bir süre kilo almadım yerimde saydım ama şimdi 3 kilo aldm verdiğim kiloların üzerine. aslında tamamen uygulansa sonucu güzel bir diyet ama protein ağırlıklı olduğu için yan etkileri oldukça fazla.

geçen sene kaç kilo verdin hocam? evet diyet kesinlikle süper. ben atıştırmalık çok severim kuruyemiş şekerleme vs. onları yemiyorum bi süredir ama yine de meyvesizlik canıma tak etti :scared:

Dukan diyeti bana çok ağır geliyor yaa(yapmadım ama deneyen arkadaşlar var)..
Hatta bir arkadaşım Karatay Diyetine başladı..şimdilik memnun gibi..
ama benim size tavsiyem bu tarz hazır diyet listeleri ile bu iş olmaz..3 kilo verip 5 kilo alırsınız sonra..
Ciddi bir kilo sıkıntınız varsa bir diyetisyene gidin yada benim yaptığım gibi herşey yiyin ama ölçülü bir şekilde(günde 1400 cal geçmeyecek şekilde mesela) + spor yapın (eğer fitness felan yapamıyorsanız haftada 3 gün 45 dk tempolu yürüyüş yapın)..
(bende bi dönem 65 kg kadar çıkmıştım şimdi 59 kgdayım hedefim 54 -3 ayda hedefime ulaşacağım gibi gözüküyor)

bridget' Alıntı:
Dukan diyeti bana çok ağır geliyor yaa(yapmadım ama deneyen arkadaşlar var)..
Hatta bir arkadaşım Karatay Diyetine başladı..şimdilik memnun gibi..
ama benim size tavsiyem bu tarz hazır diyet listeleri ile bu iş olmaz..3 kilo verip 5 kilo alırsınız sonra..
Ciddi bir kilo sıkıntınız varsa bir diyetisyene gidin yada benim yaptığım gibi herşey yiyin ama ölçülü bir şekilde(günde 1400 cal geçmeyecek şekilde mesela) + spor yapın (eğer fitness felan yapamıyorsanız haftada 3 gün 45 dk tempolu yürüyüş yapın)..
(bende bi dönem 65 kg kadar çıkmıştım şimdi 59 kgdayım hedefim 54 -3 ayda hedefime ulaşacağım gibi gözüküyor)
hocam boy kaç bende 60 kiloyum 57-58 olmak istiyorum. şimdi 2-3 kilo çok az gibi görünüyor ama kilo bölgesel olunca beni rahatsız ediyor:)

ben 1,5 aydır yapıyorum dukan diyetini hedefimin %40'nı gerçekleştirdim ama önümde bayağı yol var beni zorlamadı bu diyet seve seve yapıyorum sıkıntı yok yani

Ben de yapmak istemiştim ama et yumurta sevmeyen birisi olduğum için ilk günde vazgeçtim:)

ben de yarın alışverişimi yapıp pazartesi günü başlıcam bakalım. umarım dayanabilirim... strese girdim şimdiden :cry:

meyvesiz hayat geçer mi? ben düzenli spor ve yediklerime dikkat ederek 2 haftada yaklaşık 2 kilo verdim. ama önemlisi sporla vücudum şekle girmeyi başladı.

dörtyol' Alıntı:
meyvesiz hayat geçer mi? ben düzenli spor ve yediklerime dikkat ederek 2 haftada yaklaşık 2 kilo verdim. ama önemlisi sporla vücudum şekle girmeyi başladı.
hocam bence de en güzeli bu şekilde zayıulamak. porsiyonu kademeli olarak azaltıp spor yapmak,kesinlikle her şeyden yemek lazım aksi halde istenen kiloya ulaşınca hasretini çektiğimiz yiyeceklere saldırarak daha fazlasını almak işten bile değil..

şeffaf' Alıntı:
dörtyol' Alıntı:
hocam bence de en güzeli bu şekilde zayıulamak. porsiyonu kademeli olarak azaltıp spor yapmak,kesinlikle her şeyden yemek lazım aksi halde istenen kiloya ulaşınca hasretini çektiğimiz yiyeceklere saldırarak daha fazlasını almak işten bile değil..

katılıyorum herkesin kendine göre bi diyeti olmalı. yoksa al kilo ver kilo vücut deforme olur.
akşam öğününü azaltıp, çayla bişey yemezsem kilo verebiliyorum
sporu sevemiyorum ben :( çok sıkılıyorum. normalde hiç oturmam çok hareketliyim ama sporun yerini tutmaz tabi.

aynen sporu ben de sevmiyorum daha doğrusu evde yapamıyorum akşama kadar işler çocuk, kızım uyusa da ben de uyusam diyorum hemen. spor salonuna da yazılmama eşimden veto geldi :( yemeği azaltarak halletcez 5 kilo vermek istiyorum şu an 60 kiloyum :( tokken 61-62 bile çıkabiliyorum :shock:

seldabal' Alıntı:
bende 60 kiloyum 5 çok oluyo bana 3 versem yeter :)
boyunuz iyi o zaman...inşallah veririz hocam ümit var aslında ben yazları çok iyi veririm çaba harcamadan, pek yemek yiyemem salata meyve filan yiyebiliyorum ama son yıllar ramazan yaza gelince tatlısız ve yemeksiz olmuyor sahur da var veremiyorum.. :(

1,67 hocam artık öyle çöp gibi olamayacağım için (zaten sevmemde)57-58 e razıyım :D

Bu arada kızlar süper bi tavsiye..diyetarkadaşım.com => bir arkadaş tavsiye etmişti öylesine bir bakayım dedim ve 10 günde felan 1,5 kg verdim..
Sadece kalori takibi yapıyorum..Bakmanızı tavsiye ederim..

bridget' Alıntı:
Bu arada kızlar süper bi tavsiye..diyetarkadaşım.com => bir arkadaş tavsiye etmişti öylesine bir bakayım dedim ve 10 günde felan 1,5 kg verdim..
Sadece kalori takibi yapıyorum..Bakmanızı tavsiye ederim..

bakalım bakalım

bana faydalı gibi geldi... herşeyin kalorisini bulamıyorum gerçi ama 1500 lük uygulamaya karar verdim +200 de olursa sıkıntı olmaz... bakalım nasıl olcak, cidden kalorisini öğrenince iştahın kalmıyor :D

hocam ben de bir ara evliliğimin ilk aylarında değişik değişik tarif dene 2 kişiyiz bitmiyor ziyan olmasın diye ye derken 68 kilo oldum ancak boyum (170 bu arada) sonra 12 kilo verdim 4 ayda falan hiç bu diyetlere bakmadım öncelikle neden çok kilo aldığımı kesfettim mesela ben ekmeksiz doymayanlardanım 1. ay sadece ekmeği azalttım ve gözle görünür bir sonuc elde ettim bu da beni çok iyi motive etti daha sonra akşam saat 5 ten sonra çekirdek çerez dışında bir sey yemedim bazen 6 dan sonra .... acıktığımda meyve ve salataya yöneldim akşam yemeklerinde özellikle ekmek tüketmedim herseyden yedi,m baklava börek dahil ama kendime hep bir sınır koydum mesela 1 dilim baklava yedikten sonra ne kadar istesem de 2. ye elimi sürmedim hiç bir zaman sofradan tam olrak doygunluk hissiyle kalkmadım her zaman tam doymadan kalktım ve herseyden azar azar yedim bol bol su , süt yoğurt tükettim...tavsiye ederim o zaman ideal kilonuza geliyorsunuz kalan fazlalıkları da yuruyusle vs atıyorsunuz. tek geren kilo vermeyi gercekten istemek ...eğer yanınızda sen iyisin sana kilo yakısıyor diyenler varsa onlardan kaçın moralinizi bozacak kişilerle bu kilo olayını konusun çok iyi motive oluyorsunuz :)

kalori takibiyle 2 ayda 4 kilo verdim 61 e dayanmıştım şu an 57 yim ve çok hafiflemiş hissediyorum hedef 55. günde 1500 kalori max. her şeyi yedim böylelikle ilk 15 günden sonra hiç zorlanmadım,yasaklar olmadığı için hasret kaldığım bişey olmadı, spor yapmadım sadece neyi ne kadar yediğimi bildim. "diyetarkadaşım"ı tavsiye eden arkadaşa tekrar çok teşekkür ediyorum :+1:

BBNET
Geri