PDF Dosyadaki Test sorularını nasıl parçalayabilirim?

Kodla Büyü

Rdn Mth

Aktif Üye
Merhabalar.
Elimdeki pdf dosyada Matematik testi var. Onun içindeki soruları parçalayarak görsellere ayırmak istiyorum. Amacım canlı derste her ekranda bir sorunun görünmesi yoksa ekran çok sıkışık oluyor, soru çözümlerini de testin üstüne yazınca ortalık karışıyor. Tek tek ekran alıntısı yapmak istemiyorum, beni çok uğraştırır.
Bunu yapan herhangi bir yapay zeka ya da web 2.0 aracı var mı ? (örnek olsun diye bir tane test yükledim)
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

DİTTO DİYE BİR PROGRAM VAR CLİPBOARD MANAGER DİYE GEÇİYOR. YANİ KOPYALAMA HAFIZASINDA NEREDEYSE SONSUZ VERİ TUTABİLİYOR. TEK TEK KESİP TOPLU OLARAK EXPORT EDEBİLİYORSUN.

2. YÖNTEM İSE EĞER SORULAR TÜM SAYFLARDA STANDART YERLERDE İSE PDF İN BÜTÜN SAYFALARINI JPG OLARAK EXPORT EDİP PHOTOSHOPTAN ACTİON İLE KIRPABİLİRSİN.

Hocam sorunuzun tam cevabı değil ama dediğiniz işlemi yapan bir program kullanmıştım. Soru bankası ve soru çözme programları ayrı.
Otomatik olarak soruyu algılıyor ve yazılıma soru içe aktarması çok kolay bir şekilde yapılabiliyor.
Ücretli dediğine bakmayın, programı ücretsiz yükleyip kullanmıştım. Çok kullanıcı olmayınca sanırım ücretsiz yapmış. Şuan kullanmadığım için bilemiyorum.

Lightshot adındaki programı kurup printscreen ne bastığınızda seçenekleri kullanarak istediğiniz kısmın ekran görüntüsünü alabilirsiniz.

ilksms
Geri