- Mesajlar
- 666
Aşıya güven anketinin sonuçları şaşırtıcı çıktı. Bir de PCR'ı görelim dedik.
PCR testinin hastalığı tespit etme oranına güveniniz nedir ?
PCR testinin hastalığı tespit etme oranına güveniniz nedir ?
Ama 1 sinovac yaptığınızda yine PCR istiyorlar hocam. Aşısız kabul ediliyorsunuz.Pcr yerine sinovac ı tercih ederim. Çünkü Allah korusun kazara pozitif falan çıkarsa sıkıntı.
Doğrudur hocam. Pcr testine mecbur olmadan 2. dozu oldum çok şükür.Ama 1 sinovac yaptığınızda yine PCR istiyorlar hocam. Aşısız kabul ediliyorsunuz.
Çok geçmiş olsun hocam. İnşallah zarasız atlatırsınız.toplam 4 kere pcr testi yaptırdım. ilki temaslı olduğumda pozitifti geçen nisan ayında, 2. ve 3. zorunlu pcrdan negatif, 4.yü de rahatsızlanınca oldum, hastalığın üstünden 6 ay geçmediği için artık pcr olmamaya karar vermiştim ama hasta olunca ve okulda da pozitifler çıkınca yaptırdım ve sonuç pozitif.
toplam 4 kere pcr testi yaptırdım. ilki temaslı olduğumda pozitifti geçen nisan ayında, 2. ve 3. zorunlu pcrdan negatif, 4.yü de rahatsızlanınca oldum, hastalığın üstünden 6 ay geçmediği için artık pcr olmamaya karar vermiştim ama hasta olunca ve okulda da pozitifler çıkınca yaptırdım ve sonuç pozitif.
Sağolasın hocam. herkese verilen favipiravir ilacını kullandım, karaciğere yan etki yapıyor diyorlar ama inşallah yapmaz. ayrıca c vitamini takviyesi, pekmez vs. doğal şeyler tüketiyorum.Çok geçmiş olsun hocam. İnşallah zarasız atlatırsınız.
sağolun hocam. tam aşısızım, aşı karşıtı değilim, ekim ayı gibi aşı olmayı düşünüyordum (mrna aşısı dışında bir aşı) şimdi geçirince covidi bir müddet aşı olmayacağım, duruma göre kış bitimine doğru bir daha kapmazsak eğer belki geleneksel aşılardın birini olurum. o zamanki durum karar vermemi sağlayacak.Geçmiş olsun hocam. Aşı durumunuz nedir ?
sağolun hocam. tam aşısızım, aşı karşıtı değilim, ekim ayı gibi aşı olmayı düşünüyordum (mrna aşısı dışında bir aşı) şimdi geçirince covidi bir müddet aşı olmayacağım, duruma göre kış bitimine doğru bir daha kapmazsak eğer belki geleneksel aşılardın birini olurum. o zamanki durum karar vermemi sağlayacak.
önce kıcık şeklinde öksürük vardı, bu aralar yine var, tabi hiç şüphelenmedim ama ayın 12si pazar gecesi uyuyamadım, yarım saatte bir uyandım, artık ne kadar terlediysem eşim sen hastasın deyip aldı yastığını salona gitti yattı.Ne gibi belirtiler var hocam. Ağır atlatmıyorsunuz inşallah..
önce kıcık şeklinde öksürük vardı, bu aralar yine var, tabi hiç şüphelenmedim ama ayın 12si pazar gecesi uyuyamadım, yarım saatte bir uyandım, artık ne kadar terlediysem eşim sen hastasın deyip aldı yastığını salona gitti yattı.sabah kalkınca sen doğru test yaptır pek iyi görünmüyorsun deyince önce okula sonra teste gittim. okulda dersim olsaydı doğrudan teste giderdim, dersim olmadığı için okula uğramadan gitmeyim dedim. neyse, okul dönüşü kendimi iyi hissetmeyince hem uykusuzluk var hem de hafif ateş ve üşüme, ben yattım. tabi yine deliksiz uyayamadım, arada telefona bakıyorum test belli oldu mu diye. sonra beş gibi ikindi vakti, aradılar, 312li no olunca zaten enabızdan sonucu görmeden anladım sonucun pozitif olduğunu.
3 gece dediğim şekilde rahat uyuyamadım. öncekinde de yani nisan ayında olduğumda da aynıydı. bu sefer farklı olarak sol gözüm ağrıdı hatta cumartesiden başladı ağrısı. kızardı, kan topladı, bir gece baktım şişmiş. tövbe, göz gidiyor dedim. doktora mı sorsak vs. derken, bir gün sabredeyim, düzelmezse gösteririz dedim, şişlik hemen indi, kızarıklık yani kan toplaması da yavaş yavaş düzeldi. yine öncekinden farklı olarak burnum grip gibi aktı 3-4 gün, şimdi az da olsa burun çekiyorum. şimdi rahat uyuyorum, hafiften kas ağrıları vardı, o da yok gibi, normale döndüm sayılır. sigaram, alkolüm yok, bir dezavantajım fazla kilom var ve tatlı yemeyi çok seviyorum. bir de alerjik rinitim var yani mevsim geçişlerinde olan saman nezlesi. hatta ilk başta öyle sandım ilacımı da aldıydım pazar gecesi ama benim hapşırma nöbetim yok alerjik rinitte oluyor hapşırma, covid miyim de diyordum kendi kendime.