Pc ticareti yapan arkadaşlara soru?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan frezmb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

frezmb

Aktif Üye
Öğretmen arkadaşım bu işin ticaretine giriyor ve bende ona yardımcı oluyorum.
Bugün arena ve penta bayiiliklerini aldı.
Bayi olarak ürünleri aldığı fiyatlara baktım ve internetteki alışveriş sitelerini gezdim.

Bayi fiyatları alışveriş site fiyatlarından az olsa bile yüksek. Ben olsam toptancıdan değil internet sitelerinden alırdım :shock:

Bu nasıl iştir?
Bayilere yapılan toplam satışa göre iskonto felan mı uygulanıyor?
Mantığını anlamadım.

biz de iki arkadaş yapıyoruz bu işi
akmasa da damlıyor işte.
arkadaşlarım bir ürünü sorduğunda hepsiburada-vatan ve bimeks e bakıyoruz. bir de bizim sistemden fiyatları gösteriyorum.
bu 3 firmada eğer extra bir kampanya yoksa genelde bizim fiyatlarımız daha uygun oluyor.

fiyatlarını gösterince nasıl bir kar koyuyorsun üzerine baya yakın çevrene satıyorsun herhalde hocam :)

ben yapmıştım sakaryada görev yaparken.İstanbul yakın sabah trenle gider kasayı alır gelirdim akşama format atar pazara teslim ederdim.Exa bilgisayarın parça fiyatları hafta sonu parça indirimleri vardır.

tadı tuzu yok hocam bitti o işler zarar edersin, 2000 li yıllarda tadı süperdi

Aynen rekabet felaket. Bende bu vesile ile öğrendim.
Buradaki bilgisayarcılara kızardım yüksek kar alıyorlar diye (internete kıyasla)

fakat online ticaret siteleri maşallah toptancıdan bile uygun verebiliyormuş gerçekten

notebook,tablet,netbook,all in one pc'ler bu işleri biraz zayıflattı ama anadoluda hala bilgisayar pahalı

Bayiler bazen indirim verir birde garanti takibi kolaydır. Yoksa bilgisayar işi karlı değil çoktan öldü

BBNET
Geri