PC 50 saniye sonra kapanıyor

Kodla Büyü

minEvoRise

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar bugün BT Sınıfımdaki pc lerden bir tanesi ilk açılışta 50 sn çalışıyor. Kendi kendine kapanıyor daha sonra. Daha sonraki denemelerimde ise power tuşuna basıyorum. Fanların hepsi dönmeye başlıyor. 2 saniye sonra duruyor. Yani bilgisayar açılmıyor. İşletim sistemi ile alakalı değil çünkü pc biosta iken yine kapanıyor. Daha sonraki denemelerde zeten bilgisayar açılmıyor bile

Bilgisayarı açtım. Ram yuvalarının tozunu temizleyip tekrar taktım. İşe yaramadı.
Harddisktir Dwd dir uçlarını boşa aldım. işe yaramadı.
Bilgisayarda kısa devre olayına karşı ters çevirip iyice silkeledim (ondan olur diyenler vardı)
Kondansatörlerde şişme filan yok.

Tahminlerinizi alabilir miyim ???
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim...

Isınmadan değildir diyon amma hocam pc bios a kadar geliyor demişsin, işlemci ısısını gösteriyormu bios bir kontrol ediversen yinede.
Güç kaynağını sağlam bir tanesi ile değiştirip denemeni tavsiye ederim.

yolcuhan' Alıntı:
Isınmadan değildir diyon amma hocam pc bios a kadar geliyor demişsin, işlemci ısısını gösteriyormu bios bir kontrol ediversen yinede.
Tamam hocam yarın önce bi işlemci ısısını kontrol edeyim. Daha sonra güç kaynağına bakayım bari....

sertokus' Alıntı:
Arkadaşlar bugün BT Sınıfımdaki pc lerden bir tanesi 50 saniye açık kaldıktan sonra kapanıyor. İşletim sistemi ile alakalı değil çünkü pc biosta iken yine kapanıyor.
Bilgisayarın içini açtım. Ram yuvalarının tozunu temizleyip tekrar taktım. İşe yaramadı.
Isınmadan dolayıdır desek bütün fanlar çalışıyor. İşlemci fanı da dahil bunlara. İşlemcinin ısındığını düşünmüyorum. zaten fan çalıştıığı için 50 saniye kısa bir süre.

aynı olay başıma geldi bios pilini cıkarıp bekledim bi kaç dakika sonra taktım ayarlar sıfırlandı ve düzeldi tavsiye ederim.

yolcuhan' Alıntı:
Hocam cpu sıcaklıığı 29 derece iken kendini kapatıyor. 29 derece bence ideal bir sıcaklık. Bir üstte current temprature 28 derece yazıyor zaten.
Bu durumda başka ne olabilir.
Güç kaynağı elimde olmadığı için henüz denemedim.

sertokus' Alıntı:
yolcuhan' Alıntı:
Hocam cpu sıcaklıığı 29 derece iken kendini kapatıyor. 29 derece bence ideal bir sıcaklık. Bir üstte current temprature 28 derece yazıyor zaten.

hard disk 'i dener misiniz başka hard disk takın biliyorum saçma gelebilir ama böyle sorunla karşılaşan birisi bu çözümü bulmuştu

Murtyldz' Alıntı:
sertokus' Alıntı:
Arkadaşlar bugün BT Sınıfımdaki pc lerden bir tanesi 50 saniye açık kaldıktan sonra kapanıyor. İşletim sistemi ile alakalı değil çünkü pc biosta iken yine kapanıyor.
Bilgisayarın içini açtım. Ram yuvalarının tozunu temizleyip tekrar taktım. İşe yaramadı.
Isınmadan dolayıdır desek bütün fanlar çalışıyor. İşlemci fanı da dahil bunlara. İşlemcinin ısındığını düşünmüyorum. zaten fan çalıştıığı için 50 saniye kısa bir süre.

aynı olay başıma geldi bios pilini cıkarıp bekledim bi kaç dakika sonra taktım ayarlar sıfırlandı ve düzeldi tavsiye ederim.

Evet hocam bunu da denedim işe yaramadı.Benim sorunum İlk açılışta açılıyor. Ama ondan sonra bir daha açılmıyor. Eğer bilgisayarı yarım saat sonra denersem yine açılıyor bir kere ardından power tuşuna basınca hemen 2 sn sonra fanlar duruyor. Olayın biosa geldiğini zennetmiyorum. Daha biosa gelmeden bir problem var

Murtyldz' Alıntı:
sertokus' Alıntı:
yolcuhan' Alıntı:

hard disk 'i dener misiniz başka hard disk takın biliyorum saçma gelebilir ama böyle sorunla karşılaşan birisi bu çözümü bulmuştu

Hocam harrdiskin kablolarını boşa aldığımı yukarıda söylemiştim. Harddisk takılı değilken zaten bilgisayar açılır. Harddiske gerek yok yani. Ama iş daha oraya gelmeden ilk denemede 50 sn pc açık kalıyor. Sonraki denemelerde power tuşuna bastıktan 2 sn sonra fanların hepsi duruyor. Yani pc açılmıyor bile sonraki denemelerde. 30 dakika sonra yine aynı senaryo

sertokus' Alıntı:
Murtyldz' Alıntı:
sertokus' Alıntı:
yolcuhan' Alıntı:

Hocam harrdiskin kablolarını boşa aldığımı yukarıda söylemiştim. Harddisk takılı değilken zaten bilgisayar açılır. Harddiske gerek yok yani. Ama iş daha oraya gelmeden ilk denemede 50 sn pc açık kalıyor. Sonraki denemelerde power tuşuna bastıktan 2 sn sonra fanların hepsi duruyor. Yani pc açılmıyor bile sonraki denemelerde. 30 dakika sonra yine aynı senaryo

power den olabilir mi acaba ? [bios pilini cıkarın bekleyin demiştim yaptınız mı]

Hocam güç düğmesi, basıldıktan sonra takılı kalıyor olabilir. Düğmeye bastıktan sonra büyük plastik parça geri geliyor ama içerideki buton basılı kalabiliyor. Bu da açılan kasanın tekrar kapanmasına sebep oluyor.

Murtyldz' Alıntı:
sertokus' Alıntı:
Murtyldz' Alıntı:
sertokus' Alıntı:
yolcuhan' Alıntı:

power den olabilir mi acaba ? [bios pilini cıkarın bekleyin demiştim yaptınız mı]

Evet yaptım hocam işe yaramadı. Uzun bir müddet bekleyip öyle denedim hatta.

power den olabilir mi acaba ? [bios pilini cıkarın bekleyin demiştim yaptınız mı][/quote]

Evet yaptım hocam işe yaramadı. Uzun bir müddet bekleyip öyle denedim hatta.[/quote]

baska bi kasanın powerini söküp arızalı kasaya takar mısınız bide öyle deneyelim ?

Murtyldz' Alıntı:

Evet yaptım hocam işe yaramadı. Uzun bir müddet bekleyip öyle denedim hatta.[/quote]

baska bi kasanın powerini söküp arızalı kasaya takar mısınız bide öyle deneyelim ?[/quote]
Hocam bios pilini denedim olmadı. Power tuşu olayını ise şöyle yaptım:
Anakarttan power sw yazan soketi çıkardım. Burayı makasla kısa devre yaparak aynı işlemleri denedim. Yine aynı sorunla karşılaştım.
Yani power tuşundan da değil.

hocam baya birşey yapmışsınız, bundan sonra yapmanız gereken şey anakart ı sağlam bir anakartla değiştirip denemek. anakartta veri yollarında çatlak olabilir.

sertokus' Alıntı:
Murtyldz' Alıntı:

baska bi kasanın powerini söküp arızalı kasaya takar mısınız bide öyle deneyelim ?[/quote]
Anakarttan power sw yazan soketi çıkardım. Burayı makasla kısa devre yaparak aynı işlemleri denedim. Yine aynı sorunla karşılaştım.
Yani power tuşundan da değil.[/quote]

power tuşu değil hocam power :) elinizde başka bir bilgisayar varsa powerini sökün bozuk bilgisayara deneyin

Murtyldz' Alıntı:
sertokus' Alıntı:
Murtyldz' Alıntı:

baska bi kasanın powerini söküp arızalı kasaya takar mısınız bide öyle deneyelim ?
Yani power tuşundan da değil.[/quote]

power tuşu değil hocam power :) elinizde başka bir bilgisayar varsa powerini sökün bozuk bilgisayara deneyin[/quote]

Hocam sanırım power dan kastınız power supply :) Elimde yok hocam şuan en kısa sürede temin edip deneme yoluna gideceğim. Şimdiye kadar bana çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim.

cpu altındaki termal macun ölmüştür
termal macunu yenileyiniz ama üstündeki fanı ve ayaklarını kırmamaya dikkat edin çıkarırken

sertokus' Alıntı:
Murtyldz' Alıntı:
sertokus' Alıntı:
Murtyldz' Alıntı:

Yani power tuşundan da değil.

power tuşu değil hocam power :) elinizde başka bir bilgisayar varsa powerini sökün bozuk bilgisayara deneyin[/quote]

Hocam sanırım power dan kastınız power supply :) Elimde yok hocam şuan en kısa sürede temin edip deneme yoluna gideceğim. Şimdiye kadar bana çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim.[/quote]
Rica ederim ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Sorunu çözerseniz buraya da bilgi verir misin gerçekten meraklandım acaba neyden yapıyor :) bide bt sınıfında harhangi pc den söküp o pc ye deneyin isterseniz

Değerli hocam söylediklerinize bakılırsa.Bariz bir şekilde anakartınız da şase mevcut.Size tavsiyem.Anakartı komple kasadan ayırıp tahta , yada elektriği iletmeyecek bir zemin üzerinde denemeniz.Ona göre önleminizi alırsınız artık.

HamzaReis' Alıntı:
Değerli hocam söylediklerinize bakılırsa.Bariz bir şekilde anakartınız da şase mevcut.Size tavsiyem.Anakartı komple kasadan ayırıp tahta , yada elektriği iletmeyecek bir zemin üzerinde denemeniz.Ona göre önleminizi alırsınız artık.
Deneyeceğim hocam teşekkür ederim

BBNET
Geri