Pazartesi eksi müfredatı mı uyguluyoruz, maarif müfredatını mı?

Kodla Büyü

tazika

Aktif Üye
Arkadaşlar maarif müfredatı yetişti mi? Ortada kitap yok kaynak yok eski MEB kitaplarını mı uygulayacaksınız bu konuda net bilgisi olan var mı?

Biz ilçe zümrede eski müfredatla başlamaya karar verdik. Sonra sürece göre hareket edeceğiz İnşaallah. Herkese bararılı bir eğitim-öğretim yılı temenni ediyorum.

Eski yeni yok bildiğim kadarıyla. Şuan anda tymm programımız yokki. 2018 de yayınlanan program var. Yıllık plan da eski formata göre hazırlanır sanırım yeni program olmadığına göre eski programı tymm yıllık plan formatına nasıl yazılır bu konuda hiç fikrim yok.

Ortada bir öğretim programı yokken nasıl yeni programla başlayalım hocam?
seminer haftasında bizi eğitime aldılar ve başlayacağımızı söylediler hem 5. sınıf hem de 6. sınıflar için. bize söyleneni paylaştım sizinle aksi konuda bilginiz varsa paylaşabilirsiniz bizimle hocam.

Çok büyük farklılıklar yok aslında özellikle ilk konularda ilk hafta kurallar tanışma ders işleyişi az biraz da giriş yaparak bekleyeceğim 1 haftaya yetişeceği söylendi bize de

Bize eğitim veren arkadaş da "Eğer pazartesi itibariyle halen yayınlanmamış olursa eski programdan devam ederiz. Yenisi yayınlandıktan sonra da ek bir zümre yapıp yenisinden devam ederiz." dedi.

Olsa da uygulanması zor

Çoklu Yabancı Dil projesindeki okullarda 5 ve 6 larda ders sayısı 0
İHO larda 1
Normal ortaokullarda 2

Yapsınlar bir program da görelim

Eğitim in adını maarif yapınca hiç bir şey düzelmiyor ne yazık ki

Normal şartlarda eski program uygulanmalı. Zira henüz yeni program kurulda onaylanıp yayınlanmadı. Taslak olarak yayınlanan kaldırıldı. Zaten maarif sitesinde de birşey yok. Ama tabi sabah yayınlanıp, pazartesi uygulayın denebilir. Artık hiçbirşey şaşırtıcı değil.

Sayın öğretmenlerim bizlere örnek olsun diye paylaştılar, hocama sorayım paylaşıma açıksa burada paylaşırım

Yeni ögretim programi hazirmis onayda bekliyormus bize egitimde maarif modele göre yillik plan yapmak zorundayiz, bunun icin ogretim programini beklemeliyiz dendi bir kac haftaya yayinlanmis olur bununla birlikte bilisim teknolojileri e kitap ta hazir onayda bekliyormus pdf formatinda seklinde bilgi verdiler

Olsa da uygulanması zor

Çoklu Yabancı Dil projesindeki okullarda 5 ve 6 larda ders sayısı 0
İHO larda 1
Normal ortaokullarda 2

Yapsınlar bir program da görelim

Eğitim in adını maarif yapınca hiç bir şey düzelmiyor ne yazık ki
Ne kadar kısa ve güzel özetlemişsiniz hocam, ağzınıza sağlık.
Dersimizin içinden geçtiler resmen. Bilişim alanında ortaokul özellikle 5. ve 6.sınıflar da çok güzel altyapı oluşturulabilirken geldiğimiz duruma bakın, ders yok. Dersin olmadığı bir ortamda, MEBKİT ile Maarif ile herşey halloluyor sanıyorlar.

ilksms
Geri