Paylaşıyorum . Kaynak kodları ile ASP.NET (C#) + MySQL

Kodla Büyü
güzel paylaşım tşk :) üniv. projemdi (sınav online). şimdi o günleri hatırladım.bir hafta uğraşmıştım.php ile yapmıştım.

vallahi bugüne kadar çok paylaşım gördüm yemin ediyorum böylesini görmedim...teşekkür ederim...il milli eğitimin web sayfasını yapmakla uğraşıyorum...asp bilgim hiç yok..çalışıyorum...benim için çok faydalı olacak...

Hocam demo sitede uzantılar asp veya HTML. Bunu url rewrite ile kasten mi yaptınız? İncelemeden sorayım dedim.

Özgür Hoca' Alıntı:
Hocam demo sitede uzantılar asp veya HTML. Bunu url rewrite ile kasten mi yaptınız? İncelemeden sorayım dedim.

Hocam ben Develi den ayrıldım. Tahmizim yeni arkadaşların çalışması.

hocam ben wamp ı kurdum...database i phpmyadmin den içeri attım...database görebiliyorum...ama visual studio ile hangi dizini açacam..ayrıca arayüzü nasıl görecem...

tlefonda konuştuğum arkadaş sen isen tekrar yazmayayım buraya. Yok sen başkası isen anlatayım. Aslında bu cümleyi yazana kadar anlatsamda olurdu :D

kodları açtığın dizini visual std ile open web site deyip dizini gösterip aç diyeceksin
sonra F5 ile çalıştır . kolay gelsin

Alpay hocam bende bende yeni başladım, 3 aydır sitelere bakıyorum, videolar izliyorum. Bu paylaşımını görmemiştim. İndirdim şimdi yarına okulda bakacağım. Çok faydası olacağına inanıyorum.
Hocam sana bir sorum olacak, asp.net in hazır admin girişini ve rol yönetimini yapmaya çalışıyorum.Sence bu yoldan devam edeyim mi login girişi kendim mi kodlamaya çalışayım?

Hocam asp.net e veda edeli 2 yıl oldu . PHP ile devam edilyorum. asp.net i mySQL ile kullandım mysql ile uyumlu conncetorleri vs olmadığından hiç bir zaman hazır sürükle bırak nesneleri kullanamadım. Bu beni ilk başlarda yorsada sonra anladımki derinlemesine öğrenmeme neden oldu. ne olursa olsun web form nesnelerini kullanmak çok iyi ama asla kod yazmadan olmuyor . asp net in membership , login nesneleri çok başarılı tabiki MS SQL kullanıyorsan form nesnelerinin sana kazandıracağı hız ve rahatlıktan vazgeçme. başlangıç için en iyisi bu. ama kendini sık , kafa patlat vertabanı bağlantılarını vs ne varsa kodlarla nasıl yapıldığını. bind işlemlerini , asp.net sayfasından behind fonsiyonlarını çağırmayı mutlaka bil.

asp.net vitrini çok güçlü bir dil insanı kendine çekiyor meret. ama derinlemesine işler çıkartmak istersen seni cezb eden sürükle bırak nesneleri yersiz kalıyor , bu noktada kod yazma becerin devreye giriyor işte. c# veya vb kodları yazma , örnek bulub kendine uyarlama konusunda eksiyin varsa tıkanır kalırsın .

kolay gelsin

Umarım Alpay hocam mysql i yanlış yazmıştır demiştim :)
Evet hocam MSSQL kullanıyorum. çalışıyorum hocam örnekler yapıyorum.

Hocam Yarın okulda denemek için soruyorum.
ben server 2008 , visual studio 2010 kullanıyorum.Bunlarla açıp kullanabilr miyim sizin örnek dosyaları? phpmyadmin mi gerekiyor ?

üstat indirmedim ama eline sağlık sitenin kaliteleşmesi adına güzel bir örnek. asp.net yapılarda dataentity framework kullanırsan çok ama çok daha rahet ensek bir kullanım kolaylığı sağlıyor ben asp.net mysql birlikteliğini birde 3lü katman ile sağlıyorum oda gerçenten çok güzel oluyor ama asp.net mvc ve mysql çok iyi bir uyumda.

braddock26' Alıntı:
Umarım Alpay hocam mysql i yanlış yazmıştır demiştim :)
Evet hocam MSSQL kullanıyorum. çalışıyorum hocam örnekler yapıyorum.

Hocam Yarın okulda denemek için soruyorum.
ben server 2008 , visual studio 2010 kullanıyorum.Bunlarla açıp kullanabilr miyim sizin örnek dosyaları? phpmyadmin mi gerekiyor ?

mysql server gerek veritanını yönetmen için phpmyadmin gerek.
en iyisi wamp serveri indir kur . localhost/phpmyadmin den sql dump içeri aktar .

iis ve apache portları çakışmasın . ikiside 80 kullnıyor. apache ile falz aişin olmayacak sadece phpmyadmin ile çalışırken çalışsa yeder sonra apacheyi durdurabilirsin

sanırım dns değiştirmen lazım . bende göremiyorum :D

admin
1234

sanırım şifre
olmazsa vs nin arayüzü kullanran değiştir. tam hatırlamıyorum membership proviter , güvenlik ayarı falan biryerler çıkıyorudu ordan oluyordu sanırım

mysql yönetmek isteyenlere navicat kullanıyorum süper il memin web sitesinde işimi çok kolaylaştırdı.

Merhaba hocam,

Asp.net (c#) ile kod yazmaktayım. yazdıklarınızı evde indirip inceleyeceğim. Acaba ne gibi bir sıkıntı yaşadınız? PHP'yi neden tercih ettiniz? Bence Asp.Net'in çok ayrıcalığı var.

BBNET
Geri