Paylaşılan Klasöre Erişim sorunu - Parola İstiyor

Kodla Büyü

birarti1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar,
her zaman yaptığım bir iş bu sefer maalesef gerçekleşmiyor,

win11 müdür yardımcısı1 makinesine paylaşılan bir klasör(ORTAK isimli) açıyorum,
her türlü ayarı yapıyorum (gelişmiş paylaşım ayarlarından her şey açık, parola koruma kapalı)
bu paylaşılan klasöre win10 memur makinesi ulaşabilirken(her türlü dosya kopyalayabiliyor silebiliyor),
win11 müdür yardımcısı2 makinesi ulaşamıyor (kullanıcı adı ve şifre istiyor),
????

Hocam müdür yardımcısı1 isimli bilgisayarda şifre varsa kullanıcı adı şifre ister. Win10 makine daha önceden bağlıysa şifreyi hatırladığından giriyordur. Müdür Yardımcısı2 bilgisayarından Müdür Yardımcısı1 hesabına ait Kullanıcı adı ve şifreyi girmeyi denediniz mi?

Hocam müdür yardımcısı1 isimli bilgisayarda şifre varsa kullanıcı adı şifre ister. Win10 makine daha önceden bağlıysa şifreyi hatırladığından giriyordur. Müdür Yardımcısı2 bilgisayarından Müdür Yardımcısı1 hesabına ait Kullanıcı adı ve şifreyi girmeyi denediniz mi?
Paylaşılan ORTAK isimli klasörün olduğu bilgisayarda bir şifre yok hocam.

şimdi okuldaki diğer windows 10 pc lerden denedim hepsi bu makineye bağlanıyor.
ama win 11 diğer win 11 makineye bağlanmıyor,
kullanıcı adı ve şifre istiyor.

yok valla olmadı, windows 11 makine diğer windows 11 makineye bağlanmıyor,
izlemediğim youtube videosu kalmadı.

Bence Google Drive kullanın, 15GB yeter sanırım. Yetmezse 100GB alırsınız.

Group policy den bazı ayarları kapatmak gerekebiliyor hocam. Türkçesini Şuan hatırlayamadım eğer pazartesiye kadar yapamazsanız kurumda yapmıştım oradan bakıp size söyleyeyim.

merhaba arkadaşlar,
her zaman yaptığım bir iş bu sefer maalesef gerçekleşmiyor,

win11 müdür yardımcısı1 makinesine paylaşılan bir klasör(ORTAK isimli) açıyorum,
her türlü ayarı yapıyorum (gelişmiş paylaşım ayarlarından her şey açık, parola koruma kapalı)
bu paylaşılan klasöre win10 memur makinesi ulaşabilirken(her türlü dosya kopyalayabiliyor silebiliyor),
win11 müdür yardımcısı2 makinesi ulaşamıyor (kullanıcı adı ve şifre istiyor),
????
Merhaba hocam. Bu olay yeni başıma geldi. İnternette gördüğüm bütün teknikleri uyguladım ama sonuç alamadım. En son bir forum sitesinde bi arkadaşa denk geldim, olay çözüldü. Bu işlemin başında küçük bir şey yapılıyordu. Onu hatırlayamadım ama şunu bir deneyin.
‎Çalıştıra: gpedit.msc yazın enterleyin.
‎Yönetim şablonlarını tıklayın
‎Ağ
‎Lanman sunucu
‎Güvenli olmayan konuk oturum açmalarını denetle. Oraya tıklayarak
‎Etkin yapın, uygula ya da tamama basın. İnşallah çözülecektir.

Sani
Merhaba hocam. Bu olay yeni başıma geldi. İnternette gördüğüm bütün teknikleri uyguladım ama sonuç alamadım. En son bir forum sitesinde bi arkadaşa denk geldim, olay çözüldü. Bu işlemin başında küçük bir şey yapılıyordu. Onu hatırlayamadım ama şunu bir deneyin.
‎Çalıştıra: gpedit.msc yazın enterleyin.
‎Yönetim şablonlarını tıklayın
‎Ağ
‎Lanman sunucu
‎Güvenli olmayan konuk oturum açmalarını denetle. Oraya tıklayarak
‎Etkin yapın, uygula ya da tamama basın. İnşallah çözülecektir.
Bu yöntemi anlatan bir YouTube videosu izledim ve denedim maalesef sorun çözülmedi. Videonun ikinci kısmında regedit ayarlarından bahsediyordu yalnız videodaki ayarlar ile benim ayarlarım uyuşmuyordu.
Belki de İşin sırrı o bahsettiğimiz hatırlamadığınız kucuk işlemdedir.

Sani

Bu yöntemi anlatan bir YouTube videosu izledim ve denedim maalesef sorun çözülmedi. Videonun ikinci kısmında regedit ayarlarından bahsediyordu yalnız videodaki ayarlar ile benim ayarlarım uyuşmuyordu.
Belki de İşin sırrı o bahsettiğimiz hatırlamadığınız kucuk işlemdedir.
İnternetten yeni buldum. Ben denemedim.
Windows'ta Grup İlkesi ayarlarını şu komutla güncelleyin:

gpupdate /force

1760207007995.webp

Hocam buradaki ‎Güvenli olmayan konuk oturum açma kısmını denediyseniz.
1760207129687.webp

Buradaki kısmı disable yapıp deneyebilirsiniz.
1760207186385.webp

Buradaki dijital imza ile 5 altındaki Microsoft network server: Dijitally sign communications (always) kısmınıda disable yapın.

ilksms
Geri