Pascal dan anlayanlar yardım

Kodla Büyü

malibozkus

Aktif Üye
Mesajlar
142
1. klayvyeden girilen herhangi bir sayıyı önce tamsayıya çevirip mutlak değerini aldıktan sonra elde edilen tamsayının 5 in tam katı olup olmadağını bulan bilggisayar programını akış şemasını çiziniz. Programı pascal dilinde yazınız.

2. klayveden girilen N aden herhangi sayıdan sıfır olanları çıkardıktan sonra geriye kalan sayıların mutlak değerelerinin aritmetik ortalammasını bulan bilgisayar progaramını akış şemasını çiziniz. PRogramı pascal dilinde yazınız.

3.klavyeden girilen a,b gibi iki sayıdan küçük saıyıy büyük sayıya bölerek elde deline sonucun onladılk kısınını 3 hane olmasını sağlayan işlemin pascal programını yazınız (örnek a=7 b=22 olsun a/b=0,318181818....ancak siz bu sonucu 0.318 haline getireceksiniz)

4.klavyeden girilen en fazla 4 haneli bir tamsayıda kaç tane binlik, kaç tane yüzlük, kaç tane onluk, kaç tane birlik olduğun bulup sonucu ekrana yazan bir pascal programı yazınız

5. kalavyeden grilien N adet herhangi sayıdan pozitif olanların karelerin ve kaeköklerini bularak ekrana sayının kensin, karekökü, karesi sısınada bir döngü içerisinde adım adım yazıdıran bir pascal programı yazınız (not: karekök içir SORT fonksiyonu kullanılacaktır)
 
sayın hocam win 7 ortamında çalışabilecek pascalın var mı? varsa gönder bi bakalım
 
geronimo10' Alıntı:
sayın hocam win 7 ortamında çalışabilecek pascalın var mı? varsa gönder bi bakalım
bencede program varsa gönder bakalım hocam uzun zamandır pascalla ilgilenmedim ama bişeyler çıkarırım :idea:
 
sanki yazılı sorusu ya da ödev gibi sorular ama zor değil hatta bazıları ( onluk-yüzlük ayıran gibi) internette bile olabilir. öğrenci olduğum yıllarda vardı 4-5 yıl önce
 
o program yok, arkadaşa lazımmış bu sorular üniversite hocası sormuş benden yardım istedi bende bilmiyorum pascalı burda paylaşayım dedim.
 
Geri
Üst