Park halindeki aracıma arkadan çarpıldı

Kodla Büyü

InVinoVeritas

Aktif Üye
Nasıl bir yol izleyeceğim konusunda biraz kafam karıştığı için sizinle paylaşmak istedim, yol gösterebilecek olan varsa şimdiden teşekkür ediyorum.
Dün akşam saatlerinde şahsın biri park halindeki aracıma çarpıp yoluna devam etmiş, görenler plakayı alıp emniyete bildirmişler ve bana da haber verdiler. Emniyete gittim, şahsın evini ve aracını buldular ancak kendisine ulaşamadılar, ben de ifade mi verdim, her iki aracında fotoğrafları çekildi ve tutanak tutuldu. Çarpan kişi sabah emniyete gidip ifade vermiş öğleden sonra beni emniyete çağırdılar ve uzlaşma isteyip istemediğimi sordular. Bu olayları bilmediğim için uzlaşmadan kastlarının ne olduğunu memur beylere sordum onlar da çarpan kişinin kaskosu varsa aracın serviste yaptırılıp çıkan masrafın karşı tarafın kaskosundan karşılanacağını söylediler. Böyle bir durumu kabul edebileceğimi söyledim şahsı aradılar, gelemeyeceğini kaskosu olmadığını trafik sigortasının olduğunu söyleyip kapattı. Ben de uzlaşma istemiyorum dedim ve imzaladım. Aracımın kaskosu var ancak kasko süresinin dolmasına 2 hafta kaldı ve hasarsızlık indiriminden faydalanmak istiyor-d-um.
Şu durumda ben ne yapmalıyım, çarpıp kaçtı, gören olmasa hiç umrunda olmayacaktı adamın. Sigortaya haber versem masrafı ben mi karşılamış oluyorum? Kaskom bozuluyor mu? Onun trafik sigortası bana nasıl ne şekilde ödeme yapar? Bir fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Siz tutanaklarınızı tuttuysanız sizin kaskonuz değil karşı tarafın trafik sigortası karşılar özel kasko olmasına gerek yok tek taraflı yaptırırsan hasarsızlık indirimin 1 alt seviyeye düşer yani en son % 40 lık indirim aldıysan bi dahakinde % 30 olur

[*]Aracınızın bulunduğu yer park yasağı olan bir yer değilse çarpan taraf %100 kusurlu olacağından kaskonuz sizin hasarı yaptırır ve karşı aracın sigortasından karşılar. Sizin hasarsızlık indiriminizi de etkilemez. Geçmiş olsun.

bu olayda kusur tamamen karşıda olduğu için siz kaskodan yaptırsanız bile karşı tarafa rücu eder durum. yani hasarsızlığınız bozulmaz. fakat tüm evraklarınız tam olsun, fotoğraf, tutanak, karakolda tutulan vurdu-kaçtı tutanakları. kasko şirketi bunları ister. ayrıca kasko yapan acente ve kasko şirketinin müşteri temsilcisiylede mutlaka durumu paylaşın, öneri alın. şirketler arasında farklı uygulamalar olabiliyor.

Kaskom henüz 1 yılını doldurmadı yani bir alt kademe yine sıfır olacak değil mi bu da indirim alamayacağım anlamına geliyor.
Park yasağı yok hocam gayet nizami parkedilmiş bir durumdaydı aracım. Şu durumda ben kaskoma bildirimde mi bulunmalıyım gelip tespitlerini yapmaları için?

InVinoVeritas' Alıntı:
Kaskom henüz 1 yılını doldurmadı yani bir alt kademe yine sıfır olacak değil mi bu da indirim alamayacağım anlamına geliyor.
Park yasağı yok hocam gayet nizami parkedilmiş bir durumdaydı aracım. Şu durumda ben kaskoma bildirimde mi bulunmalıyım gelip tespitlerini yapmaları için?

kaskoyu call centerdan bir arayın, işleyecek süreç hakkında bilgilendirsinler sizi. normal şartlarda tutanak tutup servise gidersiniz, kasko eksperi gelir rapor tutar ve onarıma başlanır. ama sizin olayda kaçma ve karakol işleri var. bir görüşün telefonla. 7/24 aranabilir.

Öncelikle geçmiş olsun.
Park ettiğin yer park yasağı olmayan bi yermiş. Dolayisiyle hata %100 karşı tarafta. Hatanın karşı tarafta olması nedeniyle hasarsızlık indirimine zarar gelmez.
Kasko sigortanı ara durumu anlat. Onlar hemen çözer olayı. Kasko sana arabanın tüm masrafını öder, karşı taraftan da bi şekilde alır. Sen hiç karşı tarafla uğraşma. Kasko aracın fotoğraflarını isteyecektir sadece. Şimdi ara fazla zaman geçmesin.
Geçmiş olsun tekrar..

BBNET
Geri