Pardus'e yazıcı kurulumu nasıl yapılır yardım.

Kodla Büyü

Karani

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selamlar. Pardüs'e yazıcı kurulumunda yazıcı ekleme kısmına ekleyeceğim yazıcı ismi çıkıyor ama modeli çıkmıyor. Bir üst modeli ekledim ama yazıcıyı tanımadı.

Sitesinden linux driverin indirdim ama setupa tıklıyorum, kurulumu çıkmıyor. Yazıcı yı nasıl kuracağız? Deneyimli arkadaşlarda fikir istiyorum. (Yapay zekadan cevap yazılmasın lütfen, onuda denedim).

Hocam şu sayfada Ubuntu Driver'i var. *.deb uzantılı dosya olarak indiriliyor onu indirerek başlayın.

Gonullu.pardus.org.tr sitesinde de deb dosyasının nasıl kurulacağı anlatılmış, gerekirse bu konuda yapay zeka'dan destek alabilirsiniz.

Umarım faydası olur.

Konu dışı olarak eklemek istediğim 2 şey var.
Birincisi PARDUS isim konusu. zannediyorum söyleniş zorluğu dolayısıyla PARDÜS diye okuyorsunuz ancak bu doğru değil, çünkü kelimeye getirdiğiniz ekten o şekilde anlaşılıyor. Pardus, Pardus'a, Pardus'ta şeklinde kalın U harfiyle okunur ve yazılır, ekler u harfine göre getirilir.

İkincisi Yazıcınızın model ismi MA4500Xi değil, EcoSYS MA4500iX
Size yardım etmek zorunda olmayan insanlardan (forumdan) yardım isterken elinizdeki bilgileri tam ve doğru vermeniz gerekir.
İnsanlar size yardım etmek için vakit ayırıyor ancak siz henüz yazıcınızın ismini bile doğru yazmamışsınız.

Bunu ancak parasını verdiğiniz teknik desteğe yapabilirsiniz, Onlara yanlış söylesenizde aldığı paranın karşılığı olarak o kişi onun doğrusunu bulmak zorundadır.

herkes 4500ix demek istediğini anladı hocam rahat ol
Bende anladım hocam. Herkesin de anlayabildiğini düşünebiliyorum, gayet de sakinim.
Ancak anlamak bazen yeterli olmuyor. Örneğin buradan yazıcı ismini kopyalayıp ürünün kendi sitesinde arama yapınca ürün bulunamadı diyor.

Bide sizin gibi boş mesaj yazanlar var.
Pardus, Yazıcı, Driver konularında bir bildiğiniz varsa buyrun. Yanlış yazdıysak ona da eyvallah, düzeltin yanlışımızı.
Sana mı demişim ben? Bir şey biliyorsanız konuşun. Forum'u gündüz kuşağı tv yayınına çeviriyorsunuz.
(Bunları yazarken de gayet sakinim :) )

Yukarıdaki bağlantıda yer alan .deb paketi işe yaramazsa aynı sayfada ".gz uzantılı Yazıcı Sürücüsü"nü indirin. Ekte verdiğim txt metin dosyasına göre komutlarla kurulum yapmayı deneyin. Komutları belge.pardus.org.tr sitesinden aldım.

Ekli dosyalar

Bende anladım hocam. Herkesin de anlayabildiğini düşünebiliyorum, gayet de sakinim.
Ancak anlamak bazen yeterli olmuyor. Örneğin buradan yazıcı ismini kopyalayıp ürünün kendi sitesinde arama yapınca ürün bulunamadı diyor.

Bide sizin gibi boş mesaj yazanlar var.
Pardus, Yazıcı, Driver konularında bir bildiğiniz varsa buyrun. Yanlış yazdıysak ona da eyvallah, düzeltin yanlışımızı.
Sana mı demişim ben? Bir şey biliyorsanız konuşun. Forum'u gündüz kuşağı tv yayınına çeviriyorsunuz.
(Bunları yazarken de gayet sakinim :) )
sakin olduğuna inanmıyorum hocam yine de sen bilirsin :D

iyi günler arkadaşlar Samsung M2675F yazıcıyı pardus etap 23 tahtaya nasıl kurabilirim? Driver i indirip kuruyorum yazıcılar kısmında da çıkıyor. Test sayfası yazdır dediğimde driver in hatalı olduğunu söyleyen bir çıktı veriyor. Başka bir şey yazdır dediğimde yazıcının ekranında yazdırılıyor diyor ama yazdırmıyor

iyi günler arkadaşlar Samsung M2675F yazıcıyı pardus etap 23 tahtaya nasıl kurabilirim? Driver i indirip kuruyorum yazıcılar kısmında da çıkıyor. Test sayfası yazdır dediğimde driver in hatalı olduğunu söyleyen bir çıktı veriyor. Başka bir şey yazdır dediğimde yazıcının ekranında yazdırılıyor diyor ama yazdırmıyor

ilksms
Geri