Pardus'da Wake-On-Lan Özelliğini Aktif hale getirme

Kodla Büyü

poseidonmem

Site Gezgini
Pardus kurulu bilgisayarlarda Veyon, Epoptes gibi ağ yönetim yazılımları ile bilgisayarları uzaktan açmayı yapamamıştım. Bununla ilgili BIOS ayarlarını da yapmış ve hatta Pardus da yüklü gelene gWakeOnLAN programını da denedim olmamıştı, araştırmalarımda konsoldan bir sürü komut girerek çözülen bir yöntem bulmuştum ama en sonunda basit yoldan çözdümü buldum. bu konuda sıkıntı yaşayan varsa yardımcı olması için paylaşıyorum.

• Başlat >> Gelişmiş Ağ Yapılandırması programını çalıştırın.
  • Gelen pencerede Ağ Bağlantıları >> Ethernet >> "Kablolu Bağlantı 1" çift tıklayarak ayarlar kısmını açın.
  • Ethernet Sekmesi >> Ağdan Uyandırma >> “Ön Tanımlı” olarak işaretli oluyor. Tikini kaldırın ve “Magic” olanı işaretleyin.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Veyon, Epoptes gibi programlarda o bilgisayarların Ethernet MAC adreslerini girin.
  • Bu kadar, bundan sonra uzaktan açılış yapılabilecek.
(Not: Bana yeni gelen bilgisayarların hepsinde BIOS ayarlarında Wake-On-Lan özelliği açıktı o yüzden buradan başka bir ayar yapmadım.)

Takip

Bugün denedim Veyon çok güzel sistemi kapalı konumdayken açabildi.
Aidata minipc lerde

Teşekkürler hocam

Son düzenleme:
Veyonla ilgili olduğunu sanmıyorum
Bu aidata minipcler daha yılını doldurmadan donmalara başladı bu garip geliyor
Firma donanımsal sorun olmadığını söylüyor ama pc bazen hiç tepki vermiyor

Veyonla ilgili olduğunu sanmıyorum
Bu aidata minipcler daha yılını doldurmadan donmalara başladı bu garip geliyor
Firma donanımsal sorun olmadığını söylüyor ama pc bazen hiç tepki vermiyor
Veyon kullanırken donma oldu rafa kaldırdım kendilerini zaten. Genel kullanımda da donma varsa bilemem ama bendekiler hp ve exper. donma olmuyor.

Pardus kurulu bilgisayarlarda Veyon, Epoptes gibi ağ yönetim yazılımları ile bilgisayarları uzaktan açmayı yapamamıştım. Bununla ilgili BIOS ayarlarını da yapmış ve hatta Pardus da yüklü gelene gWakeOnLAN programını da denedim olmamıştı, araştırmalarımda konsoldan bir sürü komut girerek çözülen bir yöntem bulmuştum ama en sonunda basit yoldan çözdümü buldum. bu konuda sıkıntı yaşayan varsa yardımcı olması için paylaşıyorum.

• Başlat >> Gelişmiş Ağ Yapılandırması programını çalıştırın.
  • Gelen pencerede Ağ Bağlantıları >> Ethernet >> "Kablolu Bağlantı 1" çift tıklayarak ayarlar kısmını açın.
  • Ethernet Sekmesi >> Ağdan Uyandırma >> “Ön Tanımlı” olarak işaretli oluyor. Tikini kaldırın ve “Magic” olanı işaretleyin.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Veyon, Epoptes gibi programlarda o bilgisayarların Ethernet MAC adreslerini girin.
  • Bu kadar, bundan sonra uzaktan açılış yapılabilecek.
(Not: Bana yeni gelen bilgisayarların hepsinde BIOS ayarlarında Wake-On-Lan özelliği açıktı o yüzden buradan başka bir ayar yapmadım.)
Akıllı tahtalar içinde oluyor mu acaba, Pardus 19 sürümünde yapamamıştım. Faz-3 akıllı tahtalar için bios üzerinde yapılması gerekenler var mı?

"Veyon, Epoptes gibi programlarda o bilgisayarların Ethernet MAC adreslerini girin. "

Epoptes mac adresi nasıl giriliyor. bir türlü bulamadım.

ilksms
Geri