Pardus ve Akış Diyagramı Uygulaması

Kodla Büyü

robotikarduino

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Uzun yıllardır Faz2 akıllı tahtalarda ders için flowgorithm uygulamasını kullandım. Çokta kullanışlıydı. Şimdi pardus için uygun bir program arıyorum? Tavsiyeleriniz var mı?

flowgorithm programı pardus a kurulabilir mi hocalarım
Deneme yanılma yöntemiyle kurmuştum. Bunun için flatpak, bottles, flatseal kullanmıştım. Bottles wine gibi bir emülatöre benziyor. Bottles içinde deneyerek program içi uygun .net framework sürümünü ekleyince sorunsuz çalışmıştı.

Deneyelim bakalım tavsiyeleri. Meb öğretmenlerin bu basit isteklerini yaptırsa herkes pardusa düşünmeden geçecektir diye düşünüyorum.

Deneyelim bakalım tavsiyeleri. Meb öğretmenlerin bu basit isteklerini yaptırsa herkes pardusa düşünmeden geçecektir diye düşünüyorum.
zaten bir inadımız yok.
btr gittiğim okula yeni aidata-pardus makinalar gelecek.
ne derse giren öğretmen biliyor pardus'u ne de ortaokul öğrencileri.

kur hocam windows diyecekler biliyorum, formatlayıp geçeceğim mecburen.
istemem o pardus'u geliştiren insanların emeklerini çöpe atmak ama gemimizi de yürütmek zorundayız.

çok mu manidar yazdım bilmiyorum gerçekler bunlar.

kalın sağlıcakla.

zaten bir inadımız yok.
btr gittiğim okula yeni aidata-pardus makinalar gelecek.
ne derse giren öğretmen biliyor pardus'u ne de ortaokul öğrencileri.

kur hocam windows diyecekler biliyorum, formatlayıp geçeceğim mecburen.
istemem o pardus'u geliştiren insanların emeklerini çöpe atmak ama gemimizi de yürütmek zorundayız.

çok mu manidar yazdım bilmiyorum gerçekler bunlar.

kalın sağlıcakla.
Ben pardus bıraktım. Çocuklar kurcalasın etsin diye. Değişik geldi bakıyorlar bakalım. İlgilerini çekti.

Konu başlığını görünce, internette biraz araştırdım. Genelde sadece çizim amaçlı bazı uygulamalar çıkıyor.

Birde Flow Run diye bir şey buldum. Bir web sitesi. Bana konuyu anlatmak için yeterli gibi geldi.

Flowgorithm kesinlikle daha iyi ama bence bu da gayet güzel. :)

Algoritmadan Python, Java, Javascript , C#, Kotlin kodlarını da üretiyor.

Başlangıçta BEGİN ile END arasındaki siyah ok üzerindeyken Fare ile sağ veya sol tıklamak gerekiyor.

1738863962383.webp

Konu başlığını görünce, internette biraz araştırdım. Genelde sadece çizim amaçlı bazı uygulamalar çıkıyor.

Birde Flow Run diye bir şey buldum. Bir web sitesi. Bana konuyu anlatmak için yeterli gibi geldi.

Flowgorithm kesinlikle daha iyi ama bence bu da gayet güzel. :)

Algoritmadan Python, Java, Javascript , C#, Kotlin kodlarını da üretiyor.

Başlangıçta BEGİN ile END arasındaki siyah ok üzerindeyken Fare ile sağ veya sol tıklamak gerekiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 78285
Alışmak biraz zaman alabilir. Birde değişkeni yazıyor, metni yazıyor ama ikisini yanyana yazdırmayı ben beceremdim sanırım. Yani "İsminiz:",isim şeklinde yazdırmak istedim.

Pardus yazılım merkezine baktınız mı? Zaten akış diagramları ile ilgili bir uygulama var. Yazılım merkezinde "akış" kelimesini aratıp, çıkan uygulamayı deneyebilirsiniz. Bu arada Pardus içinde hazır gelen LibreOffice Draw uygulaması ile de akış diagramları çok güzel hazırlanabiliyor. Ben L.O. Draw'ı da kullanıyorum derste. Tabi simülasyon falan yok, sadece diagram hazırlama için L.O. Draw'da kullanışlı

1739789449770.webp

all in one bilgisayarlarda pardus yüklü idi kullanalım dedik halen dahi de kullanıyoruz
bu program akış şeması için uygun gibi en azından uygulama yapmak için yeterli sadece toplam=s1+s2 yapınca toplam değişkenine toplayıp göstermiyor bende s1=s1+s2 şeklinde yapınca sonucu doğru gösteriyor çalıştır simgesi ile çalıştırılabilir durumda
tercih sizin

Arkadaşlar bu işin piri Flowgorithm dir. Tavsiyelere güvenin hem akış şeması oluşturur hem de program yazmış olur kodlarını da görmüş olursunuz. Tavsiyelerimize güvenin bırakın sadece şekil çizmesinler olayı uygulamalı olarak çalıştırarak anlasınlar.

Hocam şuanda tüm labda aktif bir şekilde kullanmaktayım. exe cutable versiyonunu kullanıyorum. Kurmaya/yüklemeye çalışmayın Yukarıda aslında kurulabilir mi sorusuna çalıştığını ifade etmek için evet yazmıştım. Bu sizleri yükleme yapmaya zorlamasın. Sadece exe veriyonu indirip masaüstüne klasör olarak açınız. wine ile çalıştırmayı deneyip bana dönüş yapın sizde çalışmazsa bir şey daha belirteceğim belki de video atarım.

Son düzenleme:
Hocam şuanda tüm labda aktif bir şekilde kullanmaktayım. exe cutable versiyonunu kullanıyorum. Kurmaya/yüklemeye çalışmayın Yukarıda aslında kurulabilir mi sorusuna çalıştığını ifade etmek için evet yazmıştım. Bu sizleri yükleme yapmaya zorlamasın. Sadece exe veriyonu indirip masaüstüne klasör olarak açınız. wine ile çalıştırmayı deneyip bana dönüş yapın sizde çalışmazsa bir şey daha belirteceğim belki de video atarım.
Aklımdaki zaten çalışan versiyonu kullanmak. Kurulan değil. Teşekkür ederim.

Hocam video ekliyorum Biraz sonra link paylaşırım:

BBNET
Geri