Bazı okullarda bilişim sınıfı yok, olsa bile bilişim sınıfındaki tahtada da Pardus kurulu..Scratch i neden tahtalar yüklüyorsunuz hocam ? BT sınıfı mı yok ?
Windows sürümündeki strach 3' mü kurdunuz. Parduste bildiğim kadarıyla deposunda 1.0 sürümü var.Etap 23 yüklü tahtalara scratch 3'ün .exe sini (.deb değil) bugün kurdum. Sıkıntısız çalışıyor. Öğretmen oturumunda çift tıklayınca önce wine monoyu kurdu, sonra scratch'i kurdu ve açıldı.
Kaydet'e tıkladıktan sonra üstten dosyaya isim veriyorsunuz ve kaydediyor sorunsuz.Ben 15+1 bt sınıfına 3.0 sürümünü kurdum fakat kaydetme sorunu oldu. Kaydet seçeneğine tıklayınca hiçbir işlem yapmıyor.
exe sini kurdum. Depodan değil.Windows sürümündeki strach 3' mü kurdunuz. Parduste bildiğim kadarıyla deposunda 1.0 sürümü var.
Malesef siz hangi sürümünü kullanıyorsunuz bilmiyorum ama benim kullandığımda kaydetme seçeneği çalışmıyor. Turbowarp kullanıyorum artık. Sıkıntısız şimdilik.Kaydet'e tıkladıktan sonra üstten dosyaya isim veriyorsunuz ve kaydediyor sorunsuz.
pardusta scratch var hocm. netsupport yerine veyon kurabilirsiniz.Arkadaşlar bilişim sınıfım değişti yeni pcler Pardus geldi bir süre öyle kalsın istiyorum.
Ancak Scratch konusunu ne yapacağım onu bilemiyorum. Netsupport vs. Sorun olur değil mi?
Denemek için bunu kurdum direk çalıştı

Hocam rica etsem özelden nasıl girdiğinizi paylasabilir misiniz ?Ben scratch yerine başkasını koyamıyorum otomatik kaydetme özelliğinden dolayı özellikle. Çocuğa bakıyorum tarayıcısı kapalı, "ne oldu oğlum?" "Hocam kapandı." diyor. Kendi mi kapatıyor yanlış yere mi tıklıyor belli değil. Otomatik kaydetme olmasa uğraş baştan çocuk için.
Kendime ait yöntemlerim var hala web sürümünü kullanıyorum.