Pardus Otomatik giriş seçeneği neden pasif.

Kodla Büyü

BlackFrost

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar en son etap sürümünde kullanıcı ayarlarında hiç göremedim 25 masaüstü sürümünde ise pasif halde. Kullanıcının parola girmeden otomatik giriş yapma seçeneği neden pasif halde.

lightdm.conf dosyasını düzenledim yine de şifre istiyor. Home dizinini şifrelediği için zorunludur diye düşündüm yeni kullanıcı oluşturunca da aynı.

Buradan ayarlayınca da şifre istiyor maalesef :(

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-02-16 001658.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-16 001658.webp
    13.7 KB · Görüntüleme: 59
Buradan ayarlayınca da şifre istiyor maalesef :(
Hangi kullanıcı otomatik açılsın istiyorsanız ismini büyük küçük harfe de dikkat ederek tam ve doğru girmeniz lazım. Varsayılan kullanıcı isimleri, ogrenci, ogretmen ve etapyetkili. Etap yetkili kısmından tam emin değilim sadece etap'ta olabilir. Ben o kısma ogretmen yazdım ve açılıyor sıkıntı olmadan. Sizin kullanıcı adınız Teacher mı? Masaüstünde sağ tuşa basıp terminali açın orada @ öncesi görünen kullanıcı adınızdır.

Arkadaşlar en son etap sürümünde kullanıcı ayarlarında hiç göremedim 25 masaüstü sürümünde ise pasif halde. Kullanıcının parola girmeden otomatik giriş yapma seçeneği neden pasif halde.

lightdm.conf dosyasını düzenledim yine de şifre istiyor. Home dizinini şifrelediği için zorunludur diye düşündüm yeni kullanıcı oluşturunca da aynı.
Pardus 25 kurduysanız daha tam oturmadı sanırım onun ayarları. Sorun çıkarabiliyor. Herkes onu dile getiriyor.

ilksms
Geri