Pardus için VEYON Kurulumu

Kodla Büyü

esinay

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar. Yeni kurulan bt sınıfında Veyon ile öğrenci bilgisayarlarını kontrol etmek istiyorum ama Veyon kurulumunu adım adım anlatan düzgün bir içerik bulamadım. Pardusu sevemedim her an Windows yükleyebilirim 😀

Yeni sistem için hizmet içi eğitim alıyoruz. Pardusta başladık dün. Veyon kurulumu yapacağız son ders dediler. Bakalım bu hafta umut doluyum. Olursa pardusta devam. Olmazsa da her zaman bir şans vermek lazım diye düşünüyorum.

Eğitimden faydalı bilgileri paylaşırsanız seviniriz hocam. Veyon ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isterim.

Sanırım birşeyler buldum. Şimdi eğitimdeyim yarın okulda deneyeceğim. Olursa detayları yazarım

Merhaba arkadaşlar. Yeni kurulan bt sınıfında Veyon ile öğrenci bilgisayarlarını kontrol etmek istiyorum ama Veyon kurulumunu adım adım anlatan düzgün bir içerik bulamadım. Pardusu sevemedim her an Windows yükleyebilirim 😀
aynı şekilde hocam yeni bt sınıfı kuruldu pardus yüklü inatla pardus kullanmak istiyorum veyon master kurdum client için bakıyorum ayrıca izinler konusu karışık geldi

Makinelerde veyon kurulu geliyor ayarı yapmak lazım sanırım. Onu da bilen yok. Kafamda birşeyler var sabah deneyeceğim inşallah.

Yarın veyon ayarlarını anlatacaklar. Eğer sabah beceremzsem cuma sabah hallederim inşallah.

Öğrenci yok okulda nasılsa. Hatta bugün aklıma birşey geldi kursta. Her sınıf geldiğinde onlara birer kullanıcı oluşturacağım. Mesela 9a sınıfı geldi. Orada oturan çocuk şifresini kendisi belirleyecek ve bu sene sonuna kadar onu kullanacak. Seneye 10a oldu. Şifreyi değiştir devam. Şifreyi de kendileri belirlesin. Böylece başka bir öğrenci kendi bilgisayarı dışında bir bilgisayara oturamaz. İstediği ayarı da değiştirsin. Gelen diğer öğrencinin dosyasını silemez göremez vs vs.

Nasılsa root yetkili kullanıcı şifreyi istediği zaman değiştiriyor ki o biz oluyoruz. Robot şifrelerini de yarın değiştireceğim.

Seneye yeni sınıflar gelince şifreleri yine kendilerine ait olur. Hiçte karmaşa, dosyalarım silindi derdi olmaz böylece.

Aynı durumdayız. Ben de her an Windows yükleyecek gibiyim. IDLE kurulumu için illa internet bağlantısı gerekiyor. deb paketini bulamadım. Akış diyagramı için program kurdum ancak Flowchart ya da FlowTurk kadar kullanışlı gelmedi. Şu an çok kararsızım.

Son düzenleme:
Veyon öğretmen pc de anahtarı dışa aktaramadım yetkiniz yok gibi bişey diyor sanırım öğrenci pc lere bu anahtarı yükleyeceğiz ama yapamadım

Veyon öğretmen pc de anahtarı dışa aktaramadım yetkiniz yok gibi bişey diyor sanırım öğrenci pc lere bu anahtarı yükleyeceğiz

Genel ve Hizmet alanı ana ve client bilgisayarlar için aynı olacak, ana bilgisayardan (yetkilendirme anahtarları alanında bulunan) private ve public key export edip o dosyaları client bilgisayarlara aynı şekilde import edeceksiniz. Son olarak client bilgisayarların ipleri not alarak ana bilgisayar konumlar ve bilgisayarlar alanına ekleyeceksiniz.

Not: Eğer yapamazsanız Bayram KARAHAN hocamızın yapmış olduğu e-ağ yazılımını deneyebilirsiniz, buyrun: https://bayramkarahan.blogspot.com/2019/07/ag-kontrol-yazlm.html

Ekli dosyalar

• veyon master 1.webp
    veyon master 1.webp
    30.4 KB · Görüntüleme: 378
  • veyon master 2.webp
    veyon master 2.webp
    31.2 KB · Görüntüleme: 308
  • veyon master 3.webp
    veyon master 3.webp
    21.4 KB · Görüntüleme: 325
Son düzenleme:
Genel ve Hizmet alanı ana ve client bilgisayarlar için aynı olacak, ana bilgisayardan (yetkilendirme anahtarları alanında bulunan) private ve public key export edip o dosyaları client bilgisayarlara aynı şekilde import edeceksiniz. Son olarak client bilgisayarların ipleri not alarak ana bilgisayar konumlar ve bilgisayarlar alanına ekleyeceksiniz.

Not: Eğer yapamazsanız Bayram KARAHAN hocamızın yapmış olduğu e-ağ yazılımını deneyebilirsiniz, buyrun: https://bayramkarahan.blogspot.com/2019/07/ag-kontrol-yazlm.html
Hocam çalıştı mı sizde?ben öğrenci kullanıcı açıp orada yapmayı planlıyorum olur mu? Çocuk yönetici hesabıyla giremesin istiyorum. Öğrenci diye bir kullanıcı oluşturacağım orayı kullanacak öğrenci. Kurarken ki yönetici oturumunu kullanmayacağıklar.

Bayram Hocamın sistem de bilgisayarları gördü. Kapattı açtı ama yönetemedim. Görsel olarak.

Ben veyon ve e-ağ ikisini de zaman zaman kullanıyorum. Ne kadar kullanıcı açarsanız açın önemli değil ancak kurulumu admin yetkisi olan hesapda yapmanız lazım. E-ağ da şöyle ki admin yetkisi olan tüm hesap adı ve şifreler aynı olmalı. Aynı şey veyon içinde geçerli yani admin hesabını mutlaka aynı yapın tüm client hesaplarında, kafanız karışmaz en azından.

Evet oluyor. Uygulamanın sürümleri aynı olsun. Emin olmamakla beraber uygulama sürümleri aynı olmayınca turuncu renkli gösteriyor ekranı.

Yeni sistem için hizmet içi eğitim alıyoruz. Pardusta başladık dün. Veyon kurulumu yapacağız son ders dediler. Bakalım bu hafta umut doluyum. Olursa pardusta devam. Olmazsa da her zaman bir şans vermek lazım diye düşünüyorum.
Nerden nasıl aldınız hocam eğitimi o kadar çok ihtiyacım var ki bt lab kuruldu pardus işletim sistemi olarak güzel ama çözülemeyen bir sürü program sorusu sorunu

Hocam pardusta veyon kurulumunu yaptık, bilgisayarlar bağlanıyor ama sistemi aç işlemi gerçekleşmiyor. Bunun için çözüm bulan oldu mu?

hocam veyon 4.9.0 sürümüne zorla seçeneği ile sürüm düşürünüz ve anahtar tanımlamalarına dikkat ediniz. çok rahatlıkla kullanıyorum.

Veyon master'ı çalıştırdığımda görev çubuğunda simgesini görüyorum ancak çalıştıramıyorum. Ne yaptıysam olmadı. Böyle bir sorun yaşayan ya da çözümünü bilen var mı?

hocam veyon 4.9.0 sürümüne zorla seçeneği ile sürüm düşürünüz ve anahtar tanımlamalarına dikkat ediniz. çok rahatlıkla kullanıyorum.
Ekran yansıtma yapabiliyor musunuz hocam? Veyonu ekran yansıtma dışında sorunsuz kullanıyorum ama ekran yansıtma olmuyor. Demo sekmesinden ekran bağlanıyor diye uyarı veriyor ama herhangi bir yansıtma olmuyor

Veyonu açabildiyseniz ne mutlu size. 4.9.1 sürümünde servis çalışmıyor. 4.9.0 sürümünde ise private key korumalı geliyor ve veyon master korumadan kaynaklı private okuyamadığından program açılmıyor.

Dün bulmuştum bizim gibi yeni kurulan bir PC labi olan bayan arkadaşımız bu işi becermis
Buyrun kendisini buraya bekliyoruz

Bugün 18 pc ye veyonu kurdum ve görüntü aldım. Şöyle ki
1. PC lere veyon kurulu geliyor ancak kaldırıp tekrar yüklemek gerekiyor.( Bunun için depo kısmına veyon yazıp yazıp kurulu olan tüm paketleri kaldırıp sadece education sürümünü yüklemek yeterli)
2. Sonrasında ana pc deki ayarların aynısını yapıp uygula deyip hizmetler kisminda çalıştırmamiz gerekiyor. Dışa aktardigimiz public keyini öğrenci pc de içe aktarmak gerekiyor bir de.
3. Sonrasında öğrenci pc deki ip4 alıp
ana bilgisayara tanimliyoruz.

Hepsi özetle bu kadar.

BBNET
Geri