Pardus etap genel bilgi ve sorun çözümü başlığı

Kodla Büyü
teşekkür ederim evet faz2 de belli belirsiz bir kutu var haklısınız. tesadüfen oraya tıklayınca imleç açıldı. pardusla birlikte kendimi sanki ilk kez bilgisayar kullanmaya başlayan biri gibi hissettim 20 yılın sonunda.
Ama alışıp öğrenince windowstan daha fazla yeteneğe sahip olduğunu göreceksiniz hocam. Ben kendi bilgisayarımda 1 yıldır kullanıyorum. Linux'u çok sevdim gerçekten. Oğlum oyun oynuyor diye windows var. Ben açmıyorum açıkçası.

Arkadaşlar, Pardus'ta (Etap 23) USB biçimlendirme işlemi yapılınca "işlem tamamlandı" bildirisi geliyor.
Fakat flash belleği tekrar çalıştırınca biçimlendirmenin hiç yapılmamış olduğunu görüyorum. Bu durum neden kaynaklanıyordur acaba?

Dün imzalanan yeni projenin içeriği tam olarak ne acaba. Ayrıntılı bilgi bulamadım:

Törende imzalanan "Eğitimde Pardus İşletim Sistemi Yaygınlaştırma Projesi" ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda kullanılan etkileşimli tahtalarda çalışan Pardus ETAP İşletim Sistemi'nin geliştirilmesi, bakım ve destek süreçleri bütüncül bir yaklaşımla yürütülmesi amaçlanıyor.
Temmuz ayı itibarıyla Türkiye genelinde yaklaşık 650 bin etkileşimli tahta Pardus altyapısına dönüştürülmüş olacak.

pardus etapta bazı öğretmenlerin kullanıcı şifresini bir türlü değiştiremiyoruz.
Normal pencere ekranından değiştir çıkmadığı gibi sudo ile de erişemiyoruz. sürekli hata veriyor.
Bu konuda mevcut haliyle yapılabilecek birşey var mıdır?

Bende de tahta açıldıktan sonra sürekli ekran kararıp geri açılıyor, dokunmatik devre dışı kalıyordu. Belki donanımsaldır deyip arıza kaydı girdim. Teknik servis geldi pardustan kaynaklı deyip, çözünürlükten kaynaklı deyip gitti. Bizde her sorunu böyle mi çözeceğiz. Bence Faz1 tahtalarının hepsinde donanımsal olarak güncelleme yapılmalı ve dokunmatik kameraları değiştirilmelidir. Yoksa biz sabaha kadar burada arıza yazarız.

Bende de tahta açıldıktan sonra sürekli ekran kararıp geri açılıyor, dokunmatik devre dışı kalıyordu. Belki donanımsaldır deyip arıza kaydı girdim. Teknik servis geldi pardustan kaynaklı deyip, çözünürlükten kaynaklı deyip gitti. Bizde her sorunu böyle mi çözeceğiz. Bence Faz1 tahtalarının hepsinde donanımsal olarak güncelleme yapılmalı ve dokunmatik kameraları değiştirilmelidir. Yoksa biz sabaha kadar burada arıza yazarız.
Dokunmatik devre dışı kalmasına bir şey diyemem ama anlık kararıp geri açılan tahtalar oldu birkaç tane. onların çözünürlüklerini bir alt çözünürlüğü alıp ekran oranını %100 yapınca kesildi anlık kapanma açılma.

1 tahtamızın sağ üst tarafa doğru dokunmatik sorunu vardı. Windows'ta sorun yoktu. Dokunmatik sürücüsü güncellemesi gelmiş. Güncellemeyi yapınca dokunmatik problemi halloldu.

FAZ2 de ETAP 23.4 tam olarak test edildi mi. Windows ile karşılaşmadığımız sorunlarla karşılaşıyoruz. Boot etmeme gibi

2 gün önce güncelleme gelmiş bilginiz olsun.

Önceden 23.4 kurulu tahtalar o güncelleme ile alabiliyor

Yenilikler:

ilksms
Geri