Pardus etap genel bilgi ve sorun çözümü başlığı

Kodla Büyü
benim için faydalı oldu.

Neredeyse tüm linuxlarda mağaza var ve gerekli yazılımlar mevcut. Mağaza olmayanlara da istediğiniz mağazayı kurup indirebilirsiniz. Mesela pardusa ben flatpak mağazasını da ekledim kendi mağazasında yoksa oradan kuruyorum.

Hiçbir mağazada yoksa deb paketi oluyor sitelerinde.

Son düzenleme:
tar.gz p gibi arşiv dosyası. Sağ tuşa basıp çıkartın. İçinde çalışacak dosya vardır.

Sistemi çalıştıran bir dosya olur. Onu üzerinde sağ tuşa basın özelliklerden ya da direk sağ tuşa menüsünden program gibi çalıştırı seçin. Ama hangi dosya ise onu bilmeniz lazım.

Bir öğretmenimiz Z kitap indirmiş etapa uygun. Bunu nasıl kurabiliriz. Sim tıklayınca anlaşılmaz simgeler olan bir pencere açılıyor.Ekli dosyayı görüntüle 80392
Sizin için şimdi indirip denedim. Sorunsuz kuruldu.
Dosyayı arşivden çıkartın. Zaten .run uzantılı tek dosya var. Dosyaya Çift tıklayıp uçbirimde çalıştır dedim, kuruldu. Bu işlemleri etapadmin oturumunda yaptım.

Ekli dosyalar

• IMG_20251021_094044.webp
    IMG_20251021_094044.webp
    161.3 KB · Görüntüleme: 60
Dosyayı arşivden çıkartın. Zaten .run uzantılı tek dosya var. Dosyaya Çift tıklayıp uçbirimde çalıştır dedim, kuruldu. Bu işlemleri etapadmin oturumunda yaptım.
Tesekkürler hocam deniyeceğim

Hocam etap kullanıcısında nasıl açabiliriz. Çünkü öğretmenler etap oturumunu kullanıyorlar. Etap kullanıcısında uc birimle bunu nasıl açabiliriz.

Hocam etap kullanıcısında nasıl açabiliriz. Çünkü öğretmenler etap oturumunu kullanıyorlar. Etap kullanıcısında uc birimle bunu nasıl açabiliriz.
Etapadmin'de oturum açmaya gerek yok. Öğretmen oturumunda da görünüyor kurulan her program. Ben öyle denk geldiği için etapadmin de kurdum. Öğretmen oturumunda da kurulacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Etapadmin'de oturum açmaya gerek yok. Etapta kurun. Öğretmen oturumunda da görünüyor kurulan her program. Ben öyle denk geldiği için etapadmin de kurdum. Öğretmen oturumunda da kurulacağını düşünüyorum.
Etap oturumunda kuramadım malesef. Yada birşeyi eksik yapıyorum.

Windows üzerinden de gösterdim hocam videoyu tam izlemediniz sanırım. Toz ile ilgisi yok Windows'da algılanıyor.
tozla alakası yok hocam ilk söylenen hep bu oluyor ama tertemiz tahta. windowsta kesintisiz kalemle çizilebilen ekran pardusta kesilme yapıyor. ilk yapılan pilot uygulamada da sıkça iletilmiş bu durum ama herhangi bir güncelleme yapmadan ikinci parti pilot uygulamaya geçildi. şu an yapacak bir şey yok bekleyeceğiz çok sorun yaşanan tahtalarda klavye mouse kullanılabilir.

windowsta kullandığım 1.1.1.1 vpn programını Pardus Eğitime kurmak istedim ama bir türlü beceremedim. uç birimde burada yazanları uyguladım ama nafile. release dosyası bulunamadı gibi bir hata veriyor.

Merhaba hocalarım, 23.4 yüklü faz3 arçelik akıllı tahtadan ses alamama sorunu yaşıyorum (Ses karıştırıcı hareketli). Tüm seçenekleri HDMI yaptığım halde ses gelmiyor. Kulaklık jak çıkışına harici hoparlör bağladım, ses geliyor ama tahtanın kendi hoparlörlerinden gelmiyor. Nasıl çözebilirim?

Diyanetin kuran uygulamasını kuramadım. Wine ile çalışıtırıyor ilk açılışta. Sonra her defasında kurulum yapıp açıyor. Kurduğu yerden açmıyor. Zaten kurlum yerini de bulamadım

Kuran uygulamasında benzer sorun benim de başıma gelmişti. Kurduktan sonra kurulum yerini Dosya Sisteminde Diyanet diye arattım. İçindeki dosyalardan Kuran-ı kerim dosyasındaki ı harfini i yapınca açıldı.

Kuran uygulamasında benzer sorun benim de başıma gelmişti. Kurduktan sonra kurulum yerini Dosya Sisteminde Diyanet diye arattım. İçindeki dosyalardan Kuran-ı kerim dosyasındaki ı harfini i yapınca açıldı.
Ben de arama yapınca çıkmıyor hocam. İlk exe yi kurarken programı çalıştır dersem sonunda o zaman açılıyor. Kurulum yeri nerde bulamıyorum

İyi günler, okulda bazı akıllı tahtalarda pardus etap kuruyorum. Gün içerisinde sorun yok, ama bir sonraki gün boot hatası veriyor. bir türlü açılmıyor tekrar pardus kuruyorum. Örneğin 1-2 tanesine 5 gündür her sabah format atıp kuruyorum. sorun ne olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

İyi günler, okulda bazı akıllı tahtalarda pardus etap kuruyorum. Gün içerisinde sorun yok, ama bir sonraki gün boot hatası veriyor. bir türlü açılmıyor tekrar pardus kuruyorum. Örneğin 1-2 tanesine 5 gündür her sabah format atıp kuruyorum. sorun ne olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
bios ta boot ayarlarına bakın hocam ondan oluyor. boot kısmında pardusu ilk sıraya alın, kaydet çık penceresinde alt kısmından yine pardusu seçin. format sonrası yine f7 yapın prdusu seçin

7f4e91d4-e8d3-4b00-80c7-85aa7a31731e.webp

merhaba etap 23 kurduğumuz okulumuzun 2 etkileşimli tahtasında, ethernet bağlantı ayarlarında sürekli aygıt bölümündeki aygıtı silip mac adresli aygıtı ekliyor ve bu yüzden internet gidiyor. Kablolarda sıkıntı yok windows yüklü laptopa takıyoruz internete giriyor ama bu 2 tahta yeniden defalarca imaj atmamıza rağmen 1-2 gün internete giriyor sonra yine gidiyor kablo takılı değil uyarısı veriyor. Windows yüklü iken bu sorunlarımız yoktu. Başına böyle bir sorun gelen var mı acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 80691
merhaba etap 23 kurduğumuz okulumuzun 2 etkileşimli tahtasında, ethernet bağlantı ayarlarında sürekli aygıt bölümündeki aygıtı silip mac adresli aygıtı ekliyor ve bu yüzden internet gidiyor. Kablolarda sıkıntı yok windows yüklü laptopa takıyoruz internete giriyor ama bu 2 tahta yeniden defalarca imaj atmamıza rağmen 1-2 gün internete giriyor sonra yine gidiyor kablo takılı değil uyarısı veriyor. Windows yüklü iken bu sorunlarımız yoktu. Başına böyle bir sorun gelen var mı acaba?
Windows sürücüleri, sinyal kalitesi düşük olsa bile (örn: %70 kalite) bağlantıyı "var" olarak göstermeye devam edecek şekilde programlanmıştır (hızı düşürür ama koparmaz). Linux çekirdeği ise standartlara daha sıkı bağlıdır; sinyal kalitesinde bir parazit veya voltaj düşüklüğü hissederse portu "güvenilmez" olarak işaretleyip kapatabilir ("Kablo takılı değil" hatası).

Bütün şartlar aynıysa kablo temassızlığı olmuş olabilir.
Tahtaya takılı olan ethernet kablosunu (özellikle sistem odasındaki ucu da dahil) sök, üfür, tak çoğu kere işe yarıyor. Bi deneyin. Olmazsa kabinetteki kabloyu başka bir sınıfla yer değiştirin.

ilksms
Geri